Osteopati Nedir? Kas – İskelet Sistemi Hastalıklarına Tamamlayıcı Tedavi 

featured

Osteopati çağdaş ve modern olarak uygulanan bir tedavi yöntemi olarak yer alır. Kas – iskelet sistemi üzerinde tamamlayıcı olarak yer alan bir yöntemdir. Beslenme fizyolojisinin yanı sıra nöroloji, fizyoloji, anatomi ve patoloji gibi birçok farklı rahatsızlığın tedavisinde tercih edilir. Osteopati tedavi yönteminde genel olarak hastalık değil, hastanın kendisi ele alınır. Bu yöntemin adıl amacı kişilere tamamen kaliteli ve kanıtlanmış olan tedaviler vermektir. Zaman içerisinde ilerleyen bu tedavi yöntemi ile hastalar daha kolay bir şekilde tedavi alırken, masraflarda da azalma meydana gelir. Kişilerin şahsi olarak yaptıkları sağlık harcamalarının yanı sıra devletin de yaptığı sağlık harcamalarında azalma meydana gelebilir. 

Osteopati uygulanırken asıl amaç çeşitli tedavi yöntemlerini desteklemektir. El ile uygulanan bu yöntemde kişinin ağrılarının giderilmesi amaçlanır. Özellikle ağrı olan bölgelerde kullanılır ve ağrının asıl kaynağı belirlenir. Asıl olarak belirlenen sorun tedavi edilerek, ağrının kesin olarak geçirilmesi sağlanır. Bedendeki yumuşak dokularda gerginlikler meydana gelebilir ve buna bağlı olarak eklemler fonksiyonlarını yerine getiremeyebilirler. Osteopati yönteminde fonksiyonlardaki eksiklikler tespit edilir ve bunların tedavisi yapılır. Bu tedavi yönteminde yalnızca hastalığın ortaya çıkan semptomları tedavi edilmez. Asıl olarak hastalığın neden olduğu belirlenerek, belirlenen sebep için tedavi uygulanır. Eğer vücutta ağrıya neden olan bir sinir sistemi bozukluğu varsa, bu durum tedavi edilmeye çalışılır. 

Osteopati tedavi yöntemi çeşitli kas – iskelet sistemi hastalıklarına tamamlayıcı tedavi olarak uygulanır. Kişilerde genel olarak rastlanan omurga rahatsızlıklarının yanı sıra duruş bozuklukları için de bu yöntem uygulanır. İskelet sisteminde meydana gelen kalça ve omuz eklemlerindeki sorunlar için oldukça fazla tercih edilir. Özellikle leğen kemiği eklemleri ve omurgadaki fonksiyon eksikliklerini tamamlamak amacı ile osteopati tedavi yöntemi uygulanabilir. Kronik olarak bel ağrısı, boyun ağrısı ya da denge sorunu yaşayan kişiler bu yöntem ile tedaviyi tercih edebilir. Sürekli bilgisayar başında çalışan kişilerde zaman içerisinde duruş bozuklukları meydana gelir. Günümüzün en önemli sorunlarından birisi olan duruş bozuklukları için de tercih edilen bir tedavi yöntemidir. 

Osteopatinin Tedavi İçin Kullanıldığı Rahatsızlıklar 

Osteopatinin tedavi için kullanıldığı rahatsızlıklar oldukça fazladır. Günümüzde birçok kişi osteopati tedavi yöntemini duymuştur. Ancak hangi rahatsızlıklar için kullanıldığı kişiler tarafından tam olarak bilinmemektedir. Bu tedavi yöntemi özellikle kas – iskelet sistemi hastalıklarında kullanılması ile bilinir. Eğer iskelet ya da kas sisteminde herhangi bir fonksiyon bozukluğu var ise osteopati tedavi yöntemi tavsiye edilebilir. Kemik, eklem ya da omurgada meydana gelen kronik ağrıların giderilmesi için de doktorlar tarafından önerilen bir tedavi yöntemidir. Omurgada meydana gelen disk ağrıları kişilerde şiddetli ağrılara neden olabilir. Bunun için kişiler öncelikle ağrıyı geçirmek isterler. Ancak bu tedavi yöntemi ile disk kaymaları kesin olarak tedavi edilir. 

İnsanların en çok yaşadığı problemlerden birisi de baş ağrısıdır. Migrenden dolayı meydana gelen baş ağrıları kişinin yaşam kalitesini azaltır. Duruş bozuklukları gibi kişilerin hayatını etkileyen sorunlarda osteopatik tedavi yöntemi uygulanır. Ayaktan cerrahi müdahale uygulanan kişilerin rehabilitasyonlarında da tercih edilen bir yöntemdir. Herhangi bir kaza sonrasında kişide devam eden ağrıların giderilmesinde kullanılır. Bütün bunların yanı sıra psikolojik sorunlardan dolayı meydana gelen ağrıların giderilmesinde de etkilidir. Anksiyete, depresyon gibi psikolojik durumlarda meydana gelen kas ve iskelet ağrılarının iyileştirilmesinde de kullanılır. Günümüzde kas ve iskelet sistemi için uygulanan en etkili tedavi yolları arasında yer alır. Bu nedenle oldukça fazla tercih edilen bir yöntemdir.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir