PDF’yi Nasıl Sayfalara Bölersiniz? Programsız

PDF’yi Nasıl Sayfalara Bölersiniz? Programsız

PDF dosyalarının nasıl sayfalara bölüneceği, birçok insan için önemli bir konudur. Burada ilk seçenek, Adobe Acrobat DC kullanmaktır. PDF kırpma dâhil birçok özelliği olsa da, bilindiği üzere ücretlidir. Bu nedenle insanlar hem ücretsiz, hem de indirme gereksinimi olmadan bu durumu nasıl çözebileceğini düşünmektedir.

Eğer PDF dosyanız çok uzunsa, okunması da zor hale gelecektir. Eğer onu uzunluğuna göre sayfalara ayırırsanız, okuyucu deneyimi yükselir. Her ne kadar çok komplike bir işlem olarak görülse de, aslında çok pratik çözüm yöntemi vardır. Bunun için temelde iki yöntem vardır;

  1. Web sitelerini kullanma
  2. Google Chrome’dan faydalanma

Bunlardan her ikisi de size aynı hizmeti sunar. Aralarından herhangi birini kullandıktan sonra sayfalara bölebilir, ardından cihazınıza indirebilirsiniz.

Web Siteleri Aracılığıyla PDF Bölme

Eğer PDF bölmek istiyorsanız bunun çok sayıda seçeneği vardır. Ancak program kullanmak birçok kişi tarafından olumsuz bir durum olarak görülür. Bunun bir nedeni de insanların fazla kullanmayacağı bir programı indirmek istememesidir.

Bu durumda devreye giren siteler, size kısa yoldan çözüm sunmaktadır. Bunları indirmeye gereksinim bile duymadan kullanabilirsiniz. İçlerinden bazıları,

  1. https://pdfcandy.com/tr/split-pdf.html,
  2. https://www.sodapdf.com/tr/split-pdf/,
  3. https://www.freepdfconvert.com/tr/split-pdf,

Şeklindedir ve kullanımları da oldukça pratiktir. Bunun için şu işlemler yapılır;

  1. Siteye girdiğinizde, dosya yüklemenizi belirten bölüm aracılığıyla bölmek istediğiniz PDF’yi yükleyin.
  2. Yükleme hızı PDF boyutuna ve internet hızına göre değişecektir. Tamamlanınca PDF’yi böl üzerine tıklayın.
  3. Dosyanızı indirin.

Böylece kısa sürede dosyanızı elde edebilirsiniz. Bu siteler örnek mahiyetinde olup, daha tercih edebileceğiniz çok sayıda seçenek vardır. Bunların hepsi çalışma prensibi olarak hemen hemen aynıdır. Herhangi biri size çözüm olması için kullanılabilir.

PDF’yi Nasıl Sayfalara Bölersiniz? Programsız

Google Chrome Üzerinden PDF Bölme

Farklı siteleri herhangi bir nedenle bölmek istemiyorsanız, dolaylı bir şekilde PDF bölme Chrome yapmanız da mümkündür. Oldukça kolay ve pratik bir işlem olup, tek ihtiyacınız olan Chrome tarayıcıdır. Ardından şu işlemleri takip ederek, çözüm bulabilirsiniz;

Yeni bir Chrome penceresini açın. Bölmek istediğiniz PDF dosyasını sürükleyerek buraya bırakın. Aynı zamanda dosyaya sağ tıklayarak, birlikte aç üzerinden Chrome da seçilebilir.

  1. Sol üst köşedeki menü sembolüne tıklayın. Karşınıza gelen seçeneklerden yazdır üzerine tıklayın.
  2. Ardından yazının alt bölümündeki değiştir üzerine tıklayın.
  3. Karşınıza gelen seçeneklerden, PDF olarak kaydet üzerine tıklayın.
  4. Sayfa kısmından kaç bölümden oluşması gerektiğini belirtin.
  5. Bilgisayarınızda nereye kaydetmek istediğinizi seçin.

Tüm bu işlemler ardından tek yapmanız gereken, inmesini beklemedir. Böylece bölme işlemi de sonlanır.

PDF’yi Nasıl Sayfalara Bölersiniz? Programsız

Programsız PDF Bölme Ücretli Mi?

Her ne kadar Adobe tarafından sunulan Acrobat DC kısa yoldan bölme seçeneği sunsa da, ücretli olması birçok kişi tarafından seçilmemesine neden olur. İnsanların programsız yöntemleri tercih etmesinin de temel sebebi, çoğunun ücret ödemeden çözüme kavuşmayı sağlamasıdır.

Bu nedenle kullanıcılar gerek yukarıda verdiğimiz sitenin, gerekse Google Chrome üzerinden uygulanan işlemlerin ücrete tabi olup, olmadığını merak edebilir. Ancak bilmeniz gereken, bu işlemlerin herhangi bir fiyatlandırmasının olmadığıdır. Dolayısıyla istediğiniz gibi kullanmanız mümkündür.

PDF Birleştirmek Nasıl Yapılır?

Eğer birden fazla PDF dosyasını birleştirmek istiyorsanız, bunun için çözüm alabileceğiniz bazı siteler vardır. Onlar tarafından sunulan PDF birleştirme hizmeti, oldukça pratik bir kullanım sunar. Bunun için tercih edilebilecek bazı siteler,

  1. https://smallpdf.com/tr/merge-pdf,
  2. https://www.ilovepdf.com/tr/pdf-birlestirme,
  3. https://combinepdf.com/tr/,

Şeklindedir ve herhangi biri tercih edilebilir. Bunlar haricinde de tercih edebileceğiniz çok sayıda seçenek vardır.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir