Portofino’da Gezilecek Yerler Nerelerdir?

featured

Akdeniz kıyılarının en çok fotoğraflanan noktalarından biri olan Portofino, romantik ve huzurlu atmosferiyle zengin ve ünlülerin gözdesi.

Portofino, İtalya’nın kuzeybatısında Ligurya’nın Cenova bölgesinde muhteşem bir limana sahiptir. Yemyeşil doğası, güzel tepeleri ve deniz kenarındaki renkli evleri ile Portofino, İtalyan Rivierası’nın en büyüleyici şehirlerinden biridir. Cenova’nın güneyine kısa bir mesafede bulunan bu küçük kasaba, yüzyıllardır gözde bir günübirlik gezi yeri olmuştur.

Portofino olmak için güzel bir yer. Hemen her mevsim yanınızda görebileceğiniz İtalya’nın sanayi devleri arasına mafyalar katılmış, dünyaca ünlü yıldızlar ve az bilinen ama çok zengin insanlar güzel hayatlarının merkezinde bu küçük kasabayı seçmişler. Öğleden sonra kalabalıklar öldükten sonra burayı görecek kadar şanslıysanız, bozulmamış güzelliğinin önemini ve büyüsünü görebileceksiniz.

Portofino Gezi Rehberi

Santa Margherita’nın 5 kilometre güneyinde, dar ve aşırı rüzgarlı bir yolun sonunda yer alan Portofino, konumu itibariyle tartışılmaz bir güzelliğe sahip. Korunaklı bir koyda selvi ve zeytin ağaçlarıyla çevrili, güzelliğine en çok anlam katan doğal oluşumlardan biridir.

Bir zamanlar bir Roma kolonisi iken, 1129’da Cenova Cumhuriyeti’nin egemenliğini yaşadı. Fransızlar, İngilizler, İspanyollar ve Avusturyalılar tarafından da işgal edilen Portofino, on altıncı yüzyılda bir süre korsanlar tarafından bile sömürgeleştirildi. 1800’lerin ortalarında seçkin İngiliz turistler şehrin yemyeşil kıyılarına akın etmeye başladı ve Avrupa’nın en zengin insanları yaz aylarında limanlarına akın etti. Gündüzleri görülmeleri zordur, ancak geceleri tüm gün yürüyüşçüler tekne ve otobüsle yerlerine döndüklerinde ortaya çıkmaya başlarlar.

Her zaman en iyi sahil tatil beldeleri listesinde yer alan Portofino, yelkenli tekneler ve limanlarına demirlemiş dev yatlardan da anlaşılacağı üzere varlıklı bankacılar, ünlüler ve arkadaşlarının uğrak yeridir. Aynı zamanda küçük ve güzel bir yer olmayı harika bir şekilde başardı. Gösterişli dükkanlar, barlar ve restoranlar, buradan çok daha büyük bir şehirde iş yapmak için yeterince büyük. Konaklama, tahmin edebileceğiniz gibi burada kalmak isteyenler için çok pahalı: Portofino’da lüks esastır.

Portofino Gezilecek Yerler

İtalyan Rivierası’ndan geçen tüm kruvaziyer gemilerinin her zaman uğradığı yerlerden biri olmanın yanı sıra limanda demirlemiş onlarca muhteşem yat ve yelkenli muhteşem manzaraya güzellik katıyor. Portofino’nun fotoğrafı. Kısa bir mesafede ulaşılabilen Castello Brown, St. Tarihi Giorgio ve Punta Deniz Feneri, Portofino’yu özellikle fotoğrafçılar için ideal bir yer haline getiriyor. Portofino’nun kırsal manzaralarına ulaşmak için limandan güneye doğru başlayan yolu takip etmeniz gerekiyor.

  1. La Piazzetta di Portofino

Portofino’nun en ünlü meydanı La Piazzetta, huzur içinde limana bakmaktadır. Yakınlarda çok sayıda mağaza, sanat galerisi ve restoran bulunması burayı en popüler buluşma noktası haline getirmektedir.

  1. Chiesa di San Giorgio

Giorgio Katedrali’nin konumu uzun yıllardır ziyaretçileri cezbetmektedir ve terasından manzaraya baktığınızda nedeni açıktır. 1154 yılına dayanan bir geçmişi olan Portofino’nun tepesinde yer almaktadır. Kasabadan 5 dakika uzaklıktaki San Giorgio Kilisesi’nde Aziz George’un kalıntılarının bulunduğuna inanılıyor. Buradan 10 dakikalık bir tırmanışla Portofino’yu güzel bir noktadan gözlemleyebileceğiniz Castello Brown’a ulaşabilirsiniz.

  1. Castle Brown

Portofino’da gezilecek yerlerden biri olan Castle Brown, içinizi ısıtacak güzel bir ortama sahip. Portofino’yu düşmanlardan korumak için inşa edilen kalenin tarihi, Roma İmparatorluğu dönemine kadar uzanıyor.

Körfeze bakan kale, adını 1867’de satın alan eski sahibi İngiliz konsolosu Montague Yeats Brown’dan almıştır. 1870’de düğünü için biri kendisi, biri de karısı Agnes için olmak üzere iki çam ağacı dikmiştir. Bellingham ve o ağaçlar hala orada. Güzel manzaralar aşağıdaki Faro’ya (deniz feneri) devam ediyor ve geri dönmek dönüş yolunu kullanmak. Kale şimdi sanat ve fotoğraf sergilerine ev sahipliği yapıyor.

  1. Portofino Deniz Feneri

Portofino’da uzun bir yürüyüş, en güneydeki Ligurya Denizi’ne bakan deniz fenerine geri dönmenizi şiddetle tavsiye ediyoruz. Bu fener şehrin sembolü sayılabilecek kadar önemlidir. Beyaz rengi ile çevresindeki doğa ile mükemmel uyum sağlar ve unutulmaz bir tablo görüntüsü oluşturur.

  1. Abbazia San Fruttuoso

Her ikisi de Fruttosio manastırına çıkan eski Katedraller olan Portofino Dağı ve körfezinden inen iki muhteşem parkur var. Bu iki yol dışında bölgeye sadece tekne ile ulaşım sağlanmaktadır. Zarif mimarisi, çevredeki ormanla mükemmel uyum sağlar. Akdeniz florasını ve faunasını en masum şekilde yansıtan bir mücevher gibi görünüyor.

  1. Chiesa Divo Martino

Bir kitabı kapağına göre yargılayamazsınız ve bu kelimenin Divo Martino Kilisesi için kullanıldığını söyleyebiliriz. Sade cephesi zarif iç mekanı güzel bir şekilde gizlediği için ilk bakışta beklentileriniz düşebilir. Bir zamanlar 12. yüzyıldan kalma büyük bir bronz kapıya ev sahipliği yapan kilisenin tavanı ve sütunları o kadar güzel bir şekilde dekore edilmiştir ki, hem yerli halk hem de turistler hayretler içindedir.

  1. Portofino Sanat Galerisi

Ünlü Maritiri Olivetta Meydanı’na bakan galeri, sürekli olarak çeşitli sergilere ev sahipliği yapıyor. Galeride, ünlü İtalyan heykeltıraş ve ressamların çağdaş sanat şaheserlerini sıklıkla görebilirsiniz.

Dağ Yürüyüşleri

Dolambaçlı yollar Portofino Dağı’nın yürüyüş parkurlarını ve park alanını oluşturur. Portofino’dan başlayıp güzel bir doğa içinde yola çıkabilir ve sadece yürüyerek ulaşabileceğiniz bozulmamış San Fruttosio koylarına gidebilirsiniz.

 

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir