Regl Sancısından En Kolay Kurtulma Yöntemleri

featured

Regl sancısından en kolay kurtulma yöntemleri özellikle de regl dönemini daha ağrılı geçiren kadınların merak ettiği ve araştırdığı konular arasında yer almaktadır. Özellikle kadınlarda regl dönemi sırasında ve sonrasında gerçekleşen kasıklarda meydana gelen şiddeti ise kişiye göre değişen ağrıdır. Regl sancısından en kolay kurtulma yöntemleri ise şu şekilde belirtilmektedir:

  • Egzersiz ve sporu düzenli olarak yaparak özellikle bisiklet, yüzme ve yürüyüş gibi hafif egzersizler regl sancısını azaltacaktır.
  • Sıcak suyun karın bölgesine uygulanması, banyo ve sıcak su torbası regl sancısı azaltacaktır.
  • Karın bölgesine yapılacak olan kan akışını hızlandıracağı gibi sancıdan da kurtaracaktır.
  • Regl sancısını hafifleten ve azaltan bir diğer yöntem ise bitki çayıdır. Ada çayı, sarı kantaron, civanperçemi, maydanoz suyu ve papatya çayı kasları gevşetme ve karın bölgesini rahatlatmayı sağlayacaktır.
  • Yoga, meditasyon ve uyku kişilerin kaslarını gevşeterek sancıyı en aza indirecektir.

Regl Sancısına İyi Gelen Yiyecekler Nelerdir?

Regl sancısına iyi gelen yiyecekler arasında kalsiyum açısından yüksek besin değerine sahip olan yiyecekler gelmektedir. Kuru meyveler, süt ve süt ürünleri, balık, tahin, yağlı tohum olan fındık ve fıstık, pekmez ve yeşil yapraklı sebzeler kalsiyum bakımından oldukça zengin olup, regl sancısına iyi gelecektir. Zerdeçal tüketimi ise gösterdiği ağrı kesici özelliğiyle regl sancısını azaltacaktır. Ödem atıcı özelliğiyle bilinen maydanoz suyu regl döneminde gerçekleşen şişkinliği gidereceği gibi ağrı hafifletici etki de sağlayacaktır.

Regl Sancısına İyi Gelen Çaylar Nelerdir?

Regl dönemi ile birlikte başlaya sancı ve ağrılara iyi gelen çaylar özellikle son zamanların en gözde doğal ürünleri arasında gelmektedir. Antioksidan zengini olarak bilinen böğürtlen çayı C vitamini bakımından da oldukça zengindir böylelikle regl dönemi boyunca hem enerjik hem de ağrısız olarak atlatmayı sağlıyor. Adet söktürücü özelliği sayesinde bilinen ve sıklıkla kullanılan zencefil çayı regl sancısına da oldukça iyi gelmektedir. Bir diğer ve en etkili çay ise papatya çayıdır kasların gevşemesini, sinirlerin yatışmasını ve hormonların düzenlenmesini sağlayan bu çay regl dönemi sancısı olanlar için vazgeçilmez olarak nitelendiriliyor.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir