Sakal Çıkarma Yöntemleri

featured

Erkeklerde sakallar 20’li yaş grubunda gürleşmeye başlar ve onların en büyük makyajı olarak bilinir. Sakalların gürlük derecesi genetik özelliklere bağlıdır ve her erkekte aynı değildir. Hatta bazen sakal kıran ve köselik gibi hastalıklar da meydana gelebilir. Bu durumda tıbbi bir sorun olması neticesinde mutlaka doktor yardımı almak gerekir. Ancak sadece sakalların gürlüğünü arttırmak ya da bazı yerlerde çıkmayan sakalları canlandırmak istiyorsanız pek çok yöntem mevcuttur. Aşağıda sakal çıkarma yöntemlerini bulabilir, doğal yollardan sakallarınızı gürleştirebilir ya da uzatabilirsiniz.

Sakal Bölgesine Sarımsak Sürmek

Sarımsak sayısız faydasının yanı sıra tüy uzatma ya da gürleştirme özellikleri ile de bilinir. Genelde kadınların saç gürleştirme işlemlerinde tercih edilir. Sakalları sarımsak yardımı ile çıkarmak istiyorsanız, sürmeden önce var olan sakalları da kesmeniz gerekir. Sonrasında dövülmüş 1 diş sarımsağı sakal bölgenize iyice sürmelisiniz. 10-15 dakika beklettikten sonra yüzünüzü yıkayabilirsiniz. Bu işlemi haftada bir gün tekrarlayabilirsiniz.

Tarçın ve Limon Suyu Kürü ile Sakal Köklerini Uyarın

Tarçın ve limon bir arada kullanıldığı zaman körelmiş sakalların yeniden çıkmasına yardımcı olur. Bu yöntemin etki etmesi için taze öğütülmüş 1 tatlı kaşığı tarçın ile 3 tatlı kaşığı limon suyunu iyice karıştırın. Sonrasında sakalın çıkmasını istediğiniz bölgeye sürün. Ortalama yarım saat beklettikten sonra soğuk su yardımıyla yüzünüzü yıkayın. Haftada 2 kez bu işlemi uygulamanız taktirde sakallarınız yeniden çıkacaktır.

Jiletle Sakalları Kesmenin Etkisi

Çok seyrek sakallarınız olsa da jilet yardımı ile yukarıdan aşağı doğru kesebilirsiniz. Bilindiği üzere jilet tüyleri daha hızlı uzatır. Ancak aşağıdan yukarı doğru jileti kullanmamanız gerekir. Aksi taktirde ciltte yara, alerji hatta kılların çıkış yönünde bozulma meydana gelebilir. Yukarıdan aşağı doğru jiletle sakalları kesmek daha hızlı uzamasına yardımcı olacaktır.

Badem Yağı Kullanmak

Badem yağı kadınlarda da saç bakımı işlemlerinde sıklıkla tavsiye edilir. İçeriğindeki etken madde tüylerin hızlı uzamasına ve ölü kılların tekrar canlanarak gürleşmesine yardımcı olur. Sakallarda uygulanması durumunda sakalın uzamasına çok faydası olmasa da daha canlı görünmesini sağlayacaktır. Haftada 1 kez sakal bölgesine badem yağı uygulayabilirsiniz.

Sakal Ekimi Yaptırmak

Diğer doğal yöntemlerin yanı sıra sakal ekimi yaptırmak başlıca ayrı bir tedavi yöntemidir. Uzman personeller eşliğinde profesyonel kliniklerde sakal ekimi işlemi yaptırabilirsiniz. Bu tedavinin pek çok farklı yöntemi vardır ve sizin en için en ideal yöntemi hekim tarafından bulunur. Kalıcı olan bu çözümde vücudunuzun başka bölgelerinden alınan kıllar sakal bölgenize nakledilir. Böylece sakal çıkmasını istediğiniz bölgede bir süre sonra istenen verim alınacaktır.

Bu aşamada dikkat etmeniz gereken nokta doğal yolların etki etmediği zamandır. Hiçbir doğal yöntem sakallarınızı çıkarmıyorsa güvenilir bir merkezden sakal ekim hizmeti alabilirsiniz.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir