Salgın Sürecinde Balık Tüketmek İçin Altı Neden

featured

Hepimizin bildiği üzere Çin’de ortaya çıkan ve dünyayı kasıp kavuran Covid-19 pandemisi hepimizin gözünü korkutmakta ve hayatlarımızı zorlu hale getirmektedir. Bu pandemi nedeniyle uymak zorunda olduğumuz maske, mesafe, temizlik kurallarının dışında beslenmemize dikkat etmek de hayati önem kazanmıştır diyebiliriz. Corona virüs salgınından korunmak için yapmamız gereken ilk şey bağışıklık sistemimizi daha güçlü bir hale getirmek. Sağlıklı beslenerek kendimizi bu salgından bir nebze de olsa koruyabileceğimiz su götürmez bir gerçektir.
Pandemi döneminde tüketebileceğimiz meyve ve sebze ürünlerinin dışında bağışıklık sistemimize en iyi gelecek gıdanın balık olduğu uzmanlar tarafından ortaya koyulmuştur. Balık içerisinde bulundurduğu sayısız besin değeri sayesinde pandemi sürecinde bağışıklık sistemimizin en büyük dostu olmaya adaydır. İşte sizler için Salgın Sürecinde Balık Tüketmek İçin Altı Neden:

Omega 3 Desteği 

Uskumru, istavrit, somon, ton, alabalık, sardalye, hamsi ve benzeri yağlı balık çeşitleri omega – 3 açısından zengin birer besin kaynağıdır.  Omega – 3 bizi kalp ve damar hastalıklarından koruyabileceği gibi bağışıklık sistemini güçlendirir ve iyileşmeyi de gözle görülür biçimde hızlandırır. Bu özelliğiyle Covid-19 salgınına yakalanma riskimizi bir hayli düşürecektir.

Kalsiyum ve Fosfor Açısından Zenginlik 

Özellikle kılçıklarıyla birlikte tüketilen sardalye, hamsi gibi küçük balıkların içeriğindeki kalsiyum ve fosfor mineralleri salgın döneminde en yakın dostumuz olmaya adaydır. Kalsiyum ve fosfor kemiklerinizi güçlendireceği gibi aynı zamanda metabolizma için oldukça faydalı bir faktördür. Bu özelliğiyle de salgın döneminde enerjinizi korumanıza katkıda bulunur.

Kalorisi Düşük Besin Kaynağı 

Kalorisi oldukça az ve yağ oranı oldukça düşüktür. Bu özelliği sayesinde tüketimi kilo bakımından herhangi bir risk unsuru barındırmaz. Bu sayede besin değerleri bakımından zengin ve doyurucu bir öğün yerken eş zamanlı olarak diyetinizden de ödün vermemiş olursunuz. Özellikle istikrarlı bir şekilde sürdürdüğünüz bir beslenme rutininiz varsa öğününüze balık eklemek zayıflama konusunda kesinlikle yolunuza taş koymaz.

Demir ve Çinko İçeriği 

İçeriğindeki demir ve çinko sayesinde sindirimi oldukça kolaydır. Bu özelliğiyle hem yetişkinler hem de gelişme çağındaki çocuklar için muhteşem bir besin kaynağıdır. Çocuklarda büyüme ve gelişmeyi hızlandıracağı gibi yetişkinlere de sonsuz bir enerji kaynağı sunar. Aynı zamanda bağışıklık sistemini güçlendirmeye de yardımcı olur.

D Vitamini Deposu 

Yüksek besin değerleriyle dikkat çeken balık türleri, aynı zamanda birer D vitamini deposudur. D vitamini sayesinde hastalıklara karşı daha dirençli olmanıza yardımcı olmakla birlikte sizi pandemi sürecinde karşılaşabileceğiniz psikolojik problemlere karşı da korur. Solunum enfeksiyonlarını büyük ölçüde azaltır. Sadece bu özelliğiyle bile balık tüketimi salgın sürecinde asla ihmal edilmemelidir.

Zengin Vitamin Değerleri 

Pandemi sürecinin dışında da mutlaka tüketmemiz gereken A, B ve D vitaminlerini bolca içermektedir. Özellikle içerdiği B 12 vitaminleriyle dikkat çeken balık, hücrelerinizi onararak olası hasarlardan korur. Bu da salgın sürecinde zarar görme ihtimalinizi büyük ölçüde düşürecektir.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir