Şeker Otu Nedir? Faydaları Nelerdir? Şeker Otu Yetiştirmek  

Şeker Otu Nedir? Faydaları Nelerdir? Şeker Otu Yetiştirmek  

Şeker otu, üreticiler için az bilinmekte olup kullanımı günden güne artmaktadır. Bu şeker otu yetiştiriciliğinin artması, daha sağlıklı şeker tüketmek için çok yararlıdır. Şeker otu, yani Stevia bitkisi normal kullandığımız şekerlerden daha tatlı ve daha sağlıklıdır, bu yüzden sıfır kalorili olması bu şeker otu için daha avantajlı olmakta ve doğal beslenmede büyük bir rol oynamaktadır. Şeker otu faydaları genel olarak şu şekildedir.

  • Stevia (şeker otu) bitkisinin faydaları, özellikle tüketicilerin tercih etme sebebi kalorisiz olması ve %100 doğal olmasından kaynaklanır.
  • Şeker otu, bitkinin yaprakları aşırı derecede tatlandırıcıdır ve sofra şekerlerine göre daha sağlıklıdır bu yüzden özellikle şeker hastaları için ideal olmakla beraber tüketilmesi çok önemlidir.
  • Kan şekerini, tansiyonu düşürür ve cilt hastalıklarında sivilce ve kepeğin tedavisinde de kullanılır.
  • Diş etleri için yararlıdır bu yüzden şampuan firmaları, diş macunu firmaları açısından da çok aranan bir bitkidir.
  • Hazımsızlık, mide ekşimesi, kırışıklıklar ve ince çizgilerin azaltılması, yaraların iyileşmesinin hızlanması ve kilo kaybı konusunda da çok yararlıdır.
  • Hem tatlı ve aynı zamanda da yararı çok olan bu besinin alıcı çok fazla bu yüzden bu iş girişimi size çok iyi paralar kazandırabilir.

Şeker Otu Nedir? Faydaları Nelerdir? Şeker Otu Yetiştirmek  

Stevia Bitkisi Nasıl Yetiştirilir?

Şeker otu yetiştiriciliği bir zamanlar büyük bir patlama yaşamış ve halada bu şeker otunun popülerliği gittikçe artıyor bu yüzden bu alanda yatırım yapmak hem size kazandırır hem de şeker otunun yararlarını herkese dağıtmış olursunuz. Şeker otunun faydaları ve çok fazla talep olması dolayısıyla piyasası şu durumda yeni iş fikirleri arayanlar için bir alternatif oluşturabilir. Sizde şeker otu yetiştiriciliği yaparak bu ot çeşidinden gelir elde edebilirsiniz ve sağlıklı bir yaşam için tercih edebilirsiniz. Stevia bitkisi nasıl yetiştirilir maddelerle açıkladık,

  • Stevia bitkisini yetiştirmek kolaydır. Bu şeker otunu yetiştirmek için gerekli olan en önemli şey bitki için uygun bir coğrafi şarta sahip olmaktır.
  • Şeker otu bitkisi güneşi seven bir bitki olduğundan dolayı sürekli güneş alan bir yerde yetiştirilmesi gerekir yani daha sıcak bir kesimde iseniz bu bitkiyi rahatlıkla yetiştirebilirsiniz.
  • Türkiye’de özellikle Antalya kısımlarında kolaylıkla üretilebilir. Bu tarz sıcak kesimlerde yaşamanız sizin için avantaj sağlar. Bu Stevia fidesini ektiğiniz andan itibaren sıcaklık 10 derecenin altına asla düşmemelidir.
  • Ekim işlemlerinizden sonra gübre takviyesi yaparak toprağınızı verimleştirirsiniz ve bitkiniz bu sayede daha organik bir şekilde yetişir. Stevia bitkiniz yaz sonuna kadar veya sonbahar başlarına kadar toplamaya hazır olmuş olur.

Şeker otu bitkisi nasıl kullanılır?

Şeker otu kullanımı genel olarak mutfaktadır ve doğal tatlandırıcı olarak kullanıldığı için şeker otunu besininizi tatlandırmak için kullanabilirsiniz. Daha birçok kullanımı olan Stevia şeker otu zararları, pek bulunmamaktadır sadece aşırı kullanıma dikkat edilmelidir. Şeker otu aşırı kullanıldığında kısırlığa ve erkek hormonlarında düzensizliğe kadar gidebilir. Aynı zamanda aşırı tüketimi kabızlık ve ishal belirtileri göstererek midede boşaltım zorluğu yapabilir. Stevia şeker otu kullanım alanları genel olarak şu şekildedir.

 

  • İçeceklerinizde şeker otunu kullanabilir, çay gibi sık içilen içeceklerde kesme şeker yerine az bir miktar şeker otu kullanılabilir.
  • Özel tatlandırıcı ve tatlılarınızda şeker yerine kullanılan şeker otu kalorisiz ve proteinsiz olması dolayısıyla tercih edilir.
  • Şeker otunu piyasada bitki halinde veya yağ halinde bulabilirsiniz ama evde yapmak isterseniz şeker otunu iyice kaynatmalı ve sonrasında ise süzerek kullanabilirsiniz.
  • Stevia şeker otu, şeker hastaları için çok uygun bir besindir ve şeker hastaları rahatlıkla tüketebilir.

 

 

 

 

 

 

 

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir