Sel felaketi yaşayan Sinop’ta ekmeğe zam

featured

Sinop’ta yaşanan sel felaketinin ardından fırıncılar ekmeğe zam yaptı. Yurttaşlar ise yapılan zamma tepki gösterdi.

Fırıncıların aldığı zam kararını Sinop Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği’nin uygun görmesi üzerine beyaz ekmeğe 25 kuruş, kepek ekmeğine de 75 kuruş zam yapıldı.

Kentte 250 gram beyaz ekmek 2 TL’den satılırken, geçen yıllarda beyaz ekmekle aynı fiyatta olan kepek ekmeği ise 75 kuruş zamlanarak 2.5 liraya yükseldi.

Yurttaşlar yaşanan sel felaketi nedeniyle yapılan zamların ertelenmesini istiyor.

Vatandaş tepki̇li̇, esnaf mali̇yet yorgunu

Bir yuttaş ekmeğe yapılan zamma şöyle tepki gösterdi, “Bir tarafta selden etkilenen bölgelerimizin izlerini silmeye çalışırken ekmeğe zam yapılması çok yersiz bir karar oldu. Zam kararı önceden alınmış olabilir ama daha selin izlerini silmeden bu karar uygulamaya geçmemeliydi. Biz bunu fırsatçılık olarak değerlendiriyoruz. Bu kadar duyarsız olunmaz” dedi.

Sinop Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Haydar Gündoğdu ise zam kararının Kurban Bayramı öncesi alınan bir karar olduğunu söyleyerek Sinop’ta ekmek fiyatının diğer çevre illere göre daha uygun olduğunu savundu.

‘Si̇nop’ta daha ucuz’

Samsun ve Kastamonu’da 230 gram ekmek 2 TL’den satılırken Sinop’ta 250 gram ekmeğin 2 TL’den satıldığını anlatarak kentteki ekmek fiyatlarının daha ucuz olduğunu ileri süren Gündoğdu, şöyle devam etti:

“Sinop’ta kilogram bazında Sinop’ta ekmek fiyatı 1 TL ucuz. Ekmek üretmek için kullanılan malzemeler veya girdi maliyetleri artmakta olduğunu için fırıncı esnaflarımızdan dilekçe ile fiyat artış talebinde bulundular. Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanlığında komisyon kuruldu ve komisyon zammı tartışarak ortak karar çıkarttı.”

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir