Ses Kısıklığına Ne İyi Gelir? Doğal Çözümler

Ses Kısıklığına Ne İyi Gelir?

Ses kısıklığı kısaca ses seviyesinde meydana gelen anormal değişiklik olarak tanımlanmaktadır. Yaygın olarak görülmektedir ve boğazda kuruluk ya da kaşıntı şikayetleri belirmektedir. Ses kısıklığının birçok nedeni olabilmektedir. Bu sebeple semptomlar iyi tespit edilmelidir ve uzun sürmesi durumunda uzman hekimden yardım alınması gerekmektedir. Bazen ciddi hastalık belirtileri olabilmektedir.

Ses kalitesindeki zayıflık, titreklik ve pürüzlülük hali insanları rahatsız edici bir durumdur bazen ilaç ile tedavi ve bazen de doğal çareler aranmaktadır. En çok merak edilen konulardan biri olan Ses kısıklığına ne iyi gelir, doğal çareler nelerdir? Sizler için hazırlandı!

Ses Kısıklığına Ne İyi Gelir?

Ses kısıklığına ne iyi gelir? Sorusu birçok kişi tarafından merak edilmektedir ve araştırılmaktadır. Ses kısıklığı doğal yöntemlerle gerileyebilmektedir ve bu konuda pek çok doğal ürün kolaylıkla bulunabilmektedir. Tuz, sirke, nane-limon, zencefil, zerdeçal, bitki çayları ya da hafif bir nem rahatsız edici durumu geriletmeye yetmektedir ve olumlu sonuçlar ortaya koymaktadır.

Ses Kısıklığına Ne İyi Gelir?

Ses Kısıklığına Doğal Çareler Nelerdir?

Ses kısıklığı için doğal çareler asırlardır kullanılmaktadır ve tavsiye edilen çözümler arasındadır. Bireyler kolaylıkla hazırlayabilmekteler ve her yerde rahatlıkla bulabilmekteler. Doğal yöntemler için uygulanan bu ürünler kolay bulunabilmektedir. İşte hem bu sebepten dolayı popüler hale gelmiş durumdadır hem de bu gıdalar, şifaya vesile olmaktadırlar. Ses kısıklığına doğal çareler nelerdir? Hep birlikte bakalım!

  • Eski zamanlardan beri bilinen ve asırlardır iyileştirici gücü ile tercih edilen ekinezya çayı, antioksidan özelliği sayesinde rahatsızlığı gidermektedir ve uzmanlar tarafından da tavsiye edilmektedir.
  • Nanenin ve limonun faydaları herkes tarafından bilinmektedir ve bu iki mucizevi ürün bir araya geldikleri zaman insan sağlığını olumlu etkilemektedir. Nane-limon kaynatılıp, içilmesi ses seviyesindeki kısıklığı gidermektedir.
  • Ses kısıklığı tuzlu ve ılık su ile gargara yaparak gerileyebilmektedir. Enfeksiyon nedenli oluşan rahatsızlıkta iltihap sökücü etkisi olmaktadır ve iltihaptan arındırmaktadır.
  • Kuru hava, ses tellerinde meydana gelen kısıklığın ve iltihaplanmanın artmasına neden olabilmektedir. Bu nedenle boğazın tahrişini önlemek amaçlı kişinin bulunduğu ortam nemlendirilmelidir. Böylelikle balgamın inceltilmesi ve boğazda meydana gelen tahrişin iyileşmesi sağlanmaktadır.
  • Ses seviyesindeki kısıklığın giderilmesi noktasında ılık duşun Da etkisi bulunmaktadır. Boğazın yumuşamasını ve nemlenmesini sağlamaktadır.
  • Boğaz ağrısını gideren ve ses seviyesindeki kısıklığı gideren boğaz pastillerinin kullanılması kişilerin rahatlamasını sağlamaktadır. Ballı, limonlu ya da ekinezyalı pastil çeşitleri iyi gelmektedir.
  • Ses kısıklığı için doğal çareler arasında akla ilk gelen doğal yöntemlerden biri de zencefil ve zerdeçaldır. Hiç şüphesiz her zaman faydasını gösteren zerdeçal ve zencefil boğaz ağrısı olan kişiler tarafından tercih edilmektedir. Bin antibiyotik gücünde olan bu karışım, zencefil ve zerdeçalın bir arada kaynatılması ile elde edilmektedir ve çay halinde içilmektedir. Bunun yanı sıra bal ilave edilerek tüketilmesi ise diğer tüketim tercihleri arasında yer almaktadır.
  • Bağışıklık sisteminin güçlenmesine yardımcı olan ve bireyi rahatlatan papatya çayı tüketimi de ses problemini gidermektedir.

Ses Kısıklığı Nasıl Geçer Bitkisel Çözüm

Ses kısıklığına iyi gelen bitkiler asırlardır şifa dağıtmaya devam etmektedir ve pek çok insan tarafından da kullanılmaktadır. Doğal yöntemlerle rahatsızlık giderilmeye çalışılmaktadır ve bireyler rahatlama ihtiyacı duymaktadır.

Ses kısıklığı problemine iyi gelen bitkiler, genellikle çay halinde tüketilmektedir.  Ekinezya çayı, papatya çayı, zencefil-zerdeçal yanı sıra ıhlamur, beyaz çay ya da sinameki tüketimi de tavsiye edilmektedir. Ses kısıklığına ne iyi gelir evde çözüm yöntemleri arasında antimikrobiyal özelliği bulunan elma sirkesi tüketimi tavsiye edilmektedir. Sulandırılmış bir şekilde elma sirkesi tüketimi yapılmalıdır. Ve sirke ile gargara yapılması da boğazın rahatlamasına sebep olmaktadır.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir