Sirke ile Gebelik Testi Nasıl Yapılır?

Sirke ile Gebelik Testi Nasıl Yapılır?

Kadınlarda gebelik oluşumu sonucu bazı hormon değerlerinde yükselme görülür. Bu değerlerden birisi de HCG hormonudur. Gebelik tespitinde kullanılan test yöntemlerinin tümü HCG hormonunun ölçümlerine dayanır.

Hamilelik şüphesi olan kadınlar, doktora başvurmadan önce, evde birtakım yöntemlerle bu durumdan emin olmak ister. Uygun yöntemleri arayan kadınlar, sirke ile gebelik testi nasıl yapılır? sorusu kadınlar arasında merak konusudur. Evde yapılan en güvenilir gebelik testi olan sirke ile gebelik testinde doğruluk payı oldukça yüksektir. Sirke içindeki bileşenler, HCG içindeki mineraller ile etkileşime girer ve sonuç ortaya çıkar.

Sirke ile yapılan gebelik testinin mantığı, eczanelerden satın alınan gebelik testleri ile birçok noktada benzerlik gösterir. Sirkenin alternatifi olarak kullanılan şeker ve karbonat da, bu işlem işe yaramayabilir. Bu noktada kullanacağınız sirkenin görünümün berrak olması ve renk değişimlerinin net olarak görülmesi önemlidir.

Beyaz Sirke İle Gebelik Testi Nasıl Yapılır?

Beyaz sirkenin birçok kullanım alanı bunlardır. Bunlardan en ilginç olanı ise, hamilelik testidir. En güvenilir test yöntemlerinden birisi olan beyaz sirke ile gebelik testi, beyaz sirkenin renginin berrak olması nedeniyle, kesin sonuçlar verebilir. Bununla birlikte, evde kolay bulunması ve zahmetsiz yapılışı da kadınların ilgisini çekmektedir.

İçerisindeki maddelerin, HCG hormonu ile tepkimesi sonucu sirkenin renginde birtakım değişiklikler meydana gelir. Bu renk değişimi sonucunda hamile olup olmadığınız ortaya çıkar. Beyaz sirke ile gebelik testi nasıl yapılır? sorusuna aşamalı olarak şu şekilde cevap verilebilir:

  • Öncelikle sirkenizde bir bozulma olup olmadığını iyice kontrol etmelisiniz.
  • Uygun sirke seçiminden ve beyazlık kontrolünden sonra teste hazır olursunuz.
  • Yanınızda yarım ölçek kap bulundurmanız gereklidir.
  • Plastik kabın içerisine bir ölçek beyaz sirke koyun.
  • İdrarınızı beyaz sirkenin üzerine ekleyin.
  • Renk değiştirdiğini görürseniz sonuç pozitiftir. Eğer renk değiştirmiyorsa sonuç negatiftir.

Eski zamanlardan bu yana hamilelik test yöntemleri için birçok çeşit bulunur. Zaman içinde yapılan alıştırmalarla birlikte içlerinde en güvenilir olanının beyaz sirke ile olduğuna kanaat getirilmiştir. Her ne kadar evde kendi yöntemlerinizle bazı testler uygulasanız da, kesin sonuç için bir kadın hastalıkları ve doğum uzmanına görünmeniz önerilir.

Fenilketonürili Hastalar Neler Yemelidir?

Limon İle Gebelik Testi

Eski dönemdeki kadınların uyguladığı bazı gebelik test yöntemleri bulunur. Günümüzde gelişen teknoloji ile birlikte bu testlere olan ihtiyaç sona ermiştir. Ancak doktora gitmeden önce, evde kendi yöntemlerinizle yapacağınız bazı testler, size sonuçla ilgili bilgiler verebilir.

Bu yöntemlerden limon ile gebelik testi, en çok öne çıkanlardan birisidir. Limon ile gebelik testinin aşamaları şu şekilde özetlenebilir:

  • Şeffaf ve plastik olan bir bardağın içine idrarınızı yapın
  • Boyutu küçük olan bir limonu iki parçaya ayırın.
  • Limonun bir kısmını idrarınızı yaptığınız bardağın içine sıkın.
  • Eğer limon tortu şeklinde, bardağın içine doğru gidiyorsa test sonucunuz pozitif olabilir. Eğer yüzeyde kalıyorsa test sonucunuzun negatif olma ihtimali yüksektir.

Hamilelik testi yapmaya iten sebeplerden en önemlisi adet döneminde yaşanan gecikmelerdir. Bu nedenle çoğu kişi hastaneye gitmektense, sonucu evde öğrenmenin bazı yollarını arar.

Kabartma Tozu İle Gebelik Testi

Halk arasında geçmişten gelen bazı gebelik test yöntemleri bulunur. Kocakarı adetleri olarak da isimlendirilen bu yöntemler, gebelik sonucunuzla ile ilgili size bilgi verir. Kabartma tozu ile yapılan gebelik testi de bunlardan birisidir.

Kabartma tozu ile yapılan bir gebelik testinde, aynı zamanda sodaya da ihtiyaç duyarsınız. 1 çay kaşığı kabartma tozunun üzerine 4 damla idrarınızı eklemenizin ardından 2 yemek kaşığı soda eklemeniz yeterli gelecektir. Elde ettiğiniz karışım köpürdüğünde, bu test sonucunuzun pozitif olduğu yönünde yorumlanabilir.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir