Sivas Ücretsiz Kamp Alanları

Sivas Ücretsiz Kamp Alanları

Anadolu’nun en eski yerleşim yerlerinden biri olan Sivas, doğal güzelliklerle çevrili çehresiyle görülmeye değer! Sivas ve çevre illerde yaşayanlar için şehrin kalabalığından kaçmaya oldukça müsait olan Sivas ücretsiz kamp alanlarını sizler için anlattık.

Sivas’ta bulunan kamp alanları yalnızca bölgenin sakinlerinin değil, yazları sıcaktan ve plajların kalabalığından kaçmak isteyenlerin de tercih edebileceği niteliktedir. Gölleri, göletleri ve yaylalarıyla Sivas ücretsiz kamp alanları, farklı bir kamp deneyimi sunmaktadır. Bu yazımızda tanıttığımız ücretsiz kamp alanları:

 

  • Serpincik Göleti Kamp Alanı
  • Gökpınar Gölü Kamp Alanı
  • Çat Ormanları Kamp Alanı
  • Sızır Şelalesi Kamp Alanı
  • Serpincik Göleti Kamp Alanı

Sivas ücretsiz kamp alanlarından biri olan Serpincik Göleti, şehir merkezine 10 kilometre yakında bulunmasıyla cazibesini artırmaktadır. Kamp alanına toplu taşıma ya da özel aracınızda kolaylıkla ulaşabilirsiniz. Göletin çevresinde kamp yapmak için uygun alanlar bulunmaktadır. Günübirlik piknik ve gezinti için çevre illerden çok fazla ziyaretçi alması sebebiyle hafta sonları iyi bir tercih olmayabilir.

Serpincik Göleti kamp alanında gıda ve elektrik, su, tuvalet gibi temel ihtiyaçlarınızı karşılayabileceğiniz herhangi bir tesis bulunmamaktadır. Bununla birlikte şehir merkezine çok yakın olması sebebiyle acil ihtiyaçlar şehre gidip karşılanabilir. Yine de kampa hazırlıklı olarak gelmenin faydası vardır.

Sivas Ücretsiz Kamp Alanları
Gökpınar Gölü Kamp Alanı

Kampçılar tarafından en çok sevilen Sivas ücretsiz kamp alanı, Gökpınar Gölü’dür. Sivas’ın şehir merkezine 140 kilometre uzaklıkta bulunan Gökpınar Gölü, uzun soluklu kamplar için oldukça ideal. Kamp alanına ulaşım, Gürün karayolu üzerinden yalnızca özel araçlarla sağlanabilmektedir.
Birçok sporun ve aktivitenin yapılabilmesiyle de zengin bir deneyim sunan kamp alanında aynı zamanda muhteşem bir doğal güzellik kendini gösteriyor. Kamp alanında yapabileceğiniz etkinlikler:

  • Deniz bisikleti ve kayıklarla gezinti
  • Dalış ve yüzme sporları
  • Trekking
  • Gölün çevresinde her türlü ihtiyacınızı karşılayabileceğiniz tesis ve işletmeler bulunmaktadır.
  • Çat Ormanları Kamp Alanı

Sivas-Yozgat sınırında yer alan Çat Ormanları, Sivas şehir merkezine 150 kilometre uzaklıkta bulunmaktadır. Kamp alanına ulaşım yalnızca özel araçla sağlanabilmektedir. Ormanın yakınlarından geçen Cennet Deresi ile birlikte suyun ve yeşilliğin birleşiminden doğan keyifli bir kamp deneyimi yaşayabilirsiniz. Özellikle yaz aylarında karasal iklimin serinliğiyle rahat bir nefes alabilir, uzun ve sakin yürüyüşler gerçekleştirebilirsiniz. Çat Ormanları, ücretsiz bir şekilde kamp yapabileceğiniz bir mesire alanıdır. Ancak çevrede ihtiyaçlarınızı karşılayabileceğiniz tesisler bulunmamaktadır.

Sivas Ücretsiz Kamp Alanları

Sızır Şelalesi Kamp Alanı

Sızır Şelalesi, Sivas’ın Gemerek ilçesinde bulunan doğal güzellikleri ile büyüleyici bir kamp alanına sahiptir. Sivas şehir merkezine 135, Gemerek ilçe merkezine ise yalnızca 25 kilometre uzaklıkta olan şelaleye ulaşım özel araçlarla sağlanmaktadır.

Şelalenin döküldüğü alandaki gölette alabalık tutabilir ve pişirebilirsiniz. Sızır Şelalesi’nin iç bölgesinde kalan ormanlık alanda ücretsiz olarak kamp yapabilirsiniz. Kamp alanında gıda, elektrik, su ve tuvalet ihtiyaçlarınızı karşılayabileceğiniz çeşitli işletmeler bulunmaktadır.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir