Stefine Krem Ne İşe Yarar?

featured

Stefine Krem içinde bulundurduğu fusidik asit maddesi sebebiyle bir tür antibiyotik görevi görmektedir. Cildinizin şişmesine ve kızarmasına neden olan alerjik reaksiyonları gidermeye yardımcı olmaktadır. Cilt hastalıkları tedavisinde kullanılmakta olan bu ilaç egzama, bakteriyel enfeksiyonlar gibi birçok hastalıkta fayda sağlamaktadır.

Stefine Kremin Faydaları Nelerdir?

Atomik egzama, staz egzaması gibi hastalıkların iyileştirilmesinde kullanılmaktadır. Stefine Krem genel olarak batkeriyel hastalıklar ve iltihaplı cilt hastalıklarını tedavi etmekte yardımcı bir görev sunmaktadır. Eczanelerde rahatlıkla bulabileceğiniz bu ilacı doktorunuzun tavsiyesi dışında kesinlikle kullanmamanız gerekmektedir.

Stefine Krem Kullanırken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Her ilaç gibi bu kremin de belirli kullanım kuralları mevcuttur. İlaçları kullanırken prospekdüsünü okumak ve buna göre hareket etmek oldukça önemli bir husustur. Aksi takdirde sağlığınız zarar görebilmekte ve tedaviniz aksayabilmektedir.  Tüm bunların önüne geçmek adına ilaç kullanırken kesinlikle muayeneden geçmeniz ve kendi kendinize ilaç için karar vermemeniz gerekmektedir.  Stefine Kremi kullanırken dikkat etmeniz gerekenler aşağıdaki gibidir:

  1. Bu kremi doktorunuzun önerdiği süre boyunca kullanmalısınız.
  2. Uygulama bölgesine kremin emilimi dikkate alınarak sürülmelidir. Hastalığınızın seyrine bağlı olarak kremin sürülmesi gereken yoğunluğunu doktorunuz belirtecektir.
  3. Bu krem içerdiği kortikosteroid maddesi dolayısıyla göz yanmasına sebep olabilmektedir. Bu yüzden göz ile temastan kaçınmanız gerekmektedir. Herhangi bir olası temas durumunda ise bol su ile yıkamanız tavsiye edilmektedir.
  4. Uzun süreli tedavilerde yetişkinlerde ve çocuklarda önemli hasarlar verebilmektedir. Bu bakımdan ilacın tedavi süreci haricinde kullanmamanız şiddetle önerilmektedir.
  5. Bu krem bakteriyel dirence sebep olabilmektedir. Bu bakımdan ilacı uzun süre kullanmanız antibiyotik kullanımını çoğalttığı için bakterilerin güçlülük kazanmasına ve çoğalmasına neden olabilmektedir.
  6. Bu ilacın içerdiği maddeler dolayısıyla cildiniz kızarma, yanma gibi reaksiyonlar verebilmektedirler. Bu yüzden mevcut olan enfeksiyonun artmasına sebep olabilmektedir.

Stefine Krem Nasıl Kullanılır?

Egzama gibi cilt hastalıkları üzerinde belirgin bir etkisi olan Stefine kremin kullanımı oldukça basittir. Fakat bu kremi kullanmadan önce mutlaka doktor muayenesinden geçmeniz önerilmektedir. Kendi kendinize ilaç kullanımına karar verdiğiniz takdirde olumsuz sonuçlarla karşılaşabilir hatta üstüne tedaviniz daha da uzun süreli bir hale gelebilmektedir. Bu bakımdan doktor muayenesinden sonra aldığınız kremi kullanma talimatı aşağıdaki gibidir.

  • Öncelikle bu krem yalnızca cilt yüzeyi üzerinde kullanılmaktadır. Aksi bölgelerde uygulamayınız.
  • Kremi kullanmadan önce ellerinizi yıkayınız.
  • Kapağı çıkarın ve arkasındaki sivri kısım ile ilacın kabını delin.
  • Kremi rahatsızlık olan bölümünüze doktorunuzun belirttiği miktarda sürün. Genellikle bu krem ince bir tabaka halinde kullanılmaktadır. Fakat doktorunuzun önerisi sizin rahatsızlığınıza göre değişiklik gösterebilmektedir.
  • Kremi kullanırken gözlerinizle temas etmesinden kaçınmalısınız.

Eğer kremi kullanırken gözünüz ile temas ettiyse bol su ile mevcut bölgeyi yıkayınız.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir