Tayyip Erdoğan: Taliban ile 3,5 saat görüştük

featured

Recep Tayyip Erdoğan, Afganistan’da yaşanan patlamalar ve Taliban ile 3,5 saat görüştüklerini söyledi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Bosna Hersek ile Karadağ’a ziyareti öncesi Atatürk Havalimanı’nda Afganistan’da yaşanan 6 bombalı saldırı hakkında açıklama yaptı. Erdoğan, “Dün Kabil’de gerçekleştirilen o felaketi o kapsamlı terör saldırısını milletçe kınıyoruz. Malum 72 kişinin şu ana kadar öldüğü gelen bilgiler. Bunların içerisinde tabii Taliban’dan da ölenler söz konusu. Böyle bir felaketi DEAŞ üstlendi. DEAŞ’ın böyle bir süreç içerisinde bu adımı atmış olması da bölgede ve dünyada nasıl tehlikeli bir örgüt olduğunu ortaya koyuyor.  Bu menfur saldırıda Afganistan’da güvenliğin ne kadar önemli olduğu açıkça ortaya çıkmıştır. Bizim şu an için önceliğimiz vatandaşlarımızın Afganistan’dan tahliyesidir. Yoğun bir şekilde bu tahliye çalışmaları da devam ediyor. Afganistan’dan ülkemize dönmek isteyen vatandaşlarımızla ilgili gerekli planlamaları titizlikle yaptık. Peyderpey gelmek isteyen vatandaşlarımız şu anda ülkemize dönüyorlar. Bu tahliyeleri havalimanındaki olağanüstü şartlarda şu ana kadar başarıyla gerçekleştirdik.  Bu karar doğrultusunda da biz tahliyeleri en kısa zamanda ve en hızlı şekilde tamamlayacağız. Bu konuda ilgili birimlerimiz en ufak bir rehavete kapılmadan bu adımları atıyor” dedi.

Tayyip Erdoğan: Taliban ile 3,5 saat görüştük

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Afganistan’ın kontrolünü ele geçiren Taliban ile görüşmeleri hakkında bilgi verdi; “Taliban’la ilgili olarak 3,5 saat süren görüşmeyi büyükelçiliğimiz nezaretinde orada arkadaşlarımız sürdürdü” dedi.

Tayyip Erdoğan, “Bizim kiminle nerede ne zaman ne gibi görüşmeler yapacağımız için kimseden izin almak gibi bir lüksümüz yoktur. Biz şu anda büyükelçiliğimizi Kabil havaalanının içerisindeki askeri bölüme taşıdık. Bizim büyükelçiliğimiz oradaki askeri bölümde bu tür faaliyetlerini sürdürüyor ve görüşmelerimizin ilkini de orada Taliban ile ilgili olarak ilk görüşme üç buçuk saat süren bir görüşmeyi büyükelçiliğimiz nezaretinde orada arkadaşlarımız sürdürdüler. Ondan sonraki süreçte de gerekirse burada yine bu tür görüşmeleri yapma fırsatımız olacak. Bu tür görüşmelerle süreci bir defa sağlıklı yürütmenin gayreti içerisindeyiz” diye konuştu.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir