Trendyol SEO Nedir, Nasıl Yapılır?

featured

Trendyol SEO, Türkiye’nin en büyük pazarlarından biri olan Trendyol ‘da kişilerin mağazanın ve sattıkları ürünlerin kullanıcı aramalarında üst sıralarda çıkması için yaptıkları optimizasyon işlemine Trendyol SEO denir . Bir işletme Trendyol’da mağaza açmak ve ürün satmak istediğinde, ürün eklerken Trendyol’un SEO kriterlerine dikkat etmesi gerekiyor, böylelikle arama motorlarında daha üst sıralarda yer alacaktır. Arama sonuçlarında daha üst sıralarda yer almak, daha fazla satış ve daha fazla marka bilinirliği anlamına gelir.

Trendyol Algoritması Nasıl Çalışıyor?

Trendyol pazaryerlerinin standart bir arama bölmesi sonuçları sayfası yoktur. Yani Trendyol arama algoritması aynı aramayı yapan kişilere aynı sonuçları göstermez. Trendyol arama sonuçları sayfaları, arama yapan kişinin ihtiyaçlarına göre sıralanır. 20 yaşında ve 50 yaşında biri, uygulamada “tişört” kelimesini arayan bir sayfada farklı ürünler gösteriyor. Arama sonuçları, aramayı yapan kişinin yaşı, tıklamalar, web sitesi ziyaretleri ve önceki siparişler gibi kriterler analiz edilerek görüntülenir. Ayrıca Trendyol, size gönderilen e-postaların açılıp açılmadığı, ilgi alanları ve önceki arama sonuçları gibi kriterleri de yansıtır.

Trendyol SEO Yapımı- Ürün Başlıklarını Düzenlemek

Trendyol’a ürün eklerken ilk dikkat çeken ürün başlığı oluyor. Çünkü marketplace algoritması eklediğiniz başlıklara göre ürününüzü tek bir yere getirecektir. Bir ürün eklemeden önce, rakiplerinizin nasıl başlık eklediğini görmek için pazar araştırmanızı yapın. Pazar Arama bölümüne ürününüzle ilgili bilgileri girin ve önerilen aramalarda nelerin çıktığını görün.

Bu işlemlerden sonra ürünleri ekleyin. Eklediğiniz ürünün başlığı sattığınız ürünle ilgili olmalı, eklediğiniz ürünün kategorisini göstermeli ve sattığınız ürünün özelliklerini açıklamalıdır. Örneğin saat satıyorsanız saat bayan kategorisinde ise saatin markası Daniel Klein, model numarası DK102-012947G, rengi siyah şeklinde olur. Ürün başlıklarında dikkat etmeniz gereken bir diğer konu ise ürün başlığındaki karakter sayısıdır. Ürün başlığınız 65 karakteri geçmemelidir.

Ürün Açıklamasını Düzenleme

Ürün eklerken dikkat edilmesi gereken en önemli kısımlardan biri ürün açıklamasıdır. Başlıktan sonra insanların ve piyasa algoritmalarının baktığı bölüm açıklama bölümüdür. Eklediğiniz açıklama ürünler ve ürün başlığınızla ilgili olmalıdır. Ürün eklemeden önce rakibinizin ürünle ilgili açıklamasını araştırın ve not alın. Ürünün olumlu ve olumsuz kullanıcı yorumlarını not alın. Açıklama bölümündeki görünümdeki olumlu ve olumsuz yorumları doğru şekilde yorumlayın. Online alışverişte ürünlere elle dokunma olmadığı için müşterilerin ürünleri zihinlerinde canlandırmasına izin verin.

Ürünlerin Görselleri

Müşterilerin ürün başlığı ve açıklamasından sonra baktığı en önemli bölüm ürün görseli bölümüdür. Ekleyeceğiniz görseller ürüne ait, yüksek çözünürlüklü olmalı ve ürünü her açıdan sergilemelidir. Görsellerde dikkati dağıtan hiçbir metin veya nesne olmamalıdır. Ürünü vurgulamak için düz renkli bir arka plan kullanmanızı öneririz.

Bu arka plan genellikle beyaz olmalıdır. Eklediğiniz görsel, müşterinin ürüne yakından baktığı izlenimini vermelidir. Mümkünse ekleyeceğiniz ürün görselleri kendiniz tarafundan çekilmiş olmalıdır. Distribütörler tarafından çekilen veya internetteki diğer siteler tarafından kullanılan görseller olmamalıdır. Diğer bir deyişle, ürün imajınız rakiplerinizden farklı olmalı ve müşteriler farkı görmeli ve hissetmelidir. Görselleriniz, ürüne ne kadar önem verdiğinizi göstermelidir.

Trendyol’da Üst Sıralara Çıkmak İçin Yapılması Gerekenler Nelerdir

Trendyol’da üst sıralarda yer almanın en önemli kriterlerinden biri ürün adıdır. Ürün adlarını yazarken, bulması kolay ve ürünü yeterince yansıtan sözcükleri belirleyin. Bir ürün adı yazmadan önce pazaryerinde araştırma yapabilir ve aynı tür ürünü satan satıcıların eklediği başlıkları inceleyebilirsiniz. Trendyol arama bölümüne ürün isimlerini girin ve rakip tercihlerini kontrol edin. Trendyol’ da ürün isimleri belirlerken ürün ağırlığı, beden, renk, model belirten ifadeler kullanmalısınız.

Doğru ürün açıklamaları sizi Trendyol’un zirvesinde tutmakla kalmaz, iade oranlarını da düşürür. Trendyol SEO’da başarılı olmak için ürünün içeriği, detayları, hammaddeleri, kullanılabilecek nesneleri, hizmet gereksinimleri gibi kriterlere yer vermelisiniz. Ürün açıklamasında ürününüzle ilgili aranabilir anahtar kelimeleri de iletmelisiniz.

Fiyatlandırma İşlemleri

Trendyol, binlerce mağazasıyla Türkiye’nin en büyük pazarlarından biridir. Bu, işletmeler arasındaki rekabeti artırarak öne çıkmayı zorlaştırıyor. Bu nedenle Trendyol’da öne çıkmak için dikkat etmeniz gereken kriterlerden biri de doğru fiyatlandırma politikası belirlemektir. Bunun için sattığınız ürünün maliyetini, piyasa durumunu ve rakiplerinizin fiyat politikalarını araştırarak doğru fiyatı seçmelisiniz. Rekabetçi fiyatlar ve ürün indirimleri, müşteri ilgisini artırdığı için önemlidir.

 

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir