Üzüm Diyeti Kilo Verdirir Mi? Nasıl Yapılır?

Üzüm Diyeti Kilo Verdirir Mi? Nasıl Yapılır?

Üzüm diyeti yaz aylarının gelmesi ile birlikte tekrardan gündeme gelen şok diyetlerden bir tanesidir. Çabuk kilo veremeyen ya da acil 3-4 kilo vermesi gereken insanların uyguladığı diyetlerden bir tanesidir. Her ne kadar halk arasında kilo aldırdığı bilinse de üzüm lifli yapısı sayesinde kararında yenildiği takdirde zayıflatmaya da fayda sağlamaktadır.

Son günlerde 3 günde 3 kilo haberleri ile insanların araştırma yaptığı üzüm diyeti hakkında hem bilgiler verecek hem de diyet listesini sizlerle paylaşacağız ancak bu diyeti aniden bırakırsanız istenmeyen kilolarınıza biraz daha kilo eklemiş olursunuz. Ayrıca şok diyetlerin sağlıklı diyetler olmadığını da aklınızdan çıkartmamalısınız. Bakalım bu diyet nasıl yapılırmış? Kaç günde ne kadar kilo verebilirmişiz?

Kuru Üzüm Diyeti Nedir Nasıl Yapılır?

Üzüm diyeti son günlerin en popüler şok diyetleri arasındadır. Uygulama sonucu başarı oranı da görüldüğü için herkes birbirine tavsiye etmektedir. Ancak bazı püf noktaları vardır. Üzüm glikoz ve früktoz içerdiği için fazla tüketim de direkt kilo almaya başlarsınız. Ama kararında tüketim de lifli yapısı metabolizmayı çalıştırmaya başladığı için zayıflamanıza yardımcı olmaktadır.

Günlük kalori alımlarınızı dengelemek adına size kalori miktarlarını paylaşacağız.

  • 1 avuç üzüm 80 Kcal
  • 1 yemek kasığı üzüm 299 Kcal
  • 1 su bardağı üzüm 434 Kcal

Kuru üzüm diyeti zayıflamanıza yardımcı olduğu kadar vücudun PH dengesini de koruyarak sindirimi kolaylaştırmaktadır. Genel olarak üzüm bünyesinde barındırdığı Polifoneller sayesinde açlık hissini yok ederek size tokluk hissi verdirir. Böbrekleri temizleyerek akciğer hastalıklarının ve kanser rahatsızlıklarının önüne geçmektedir.

A, C, B, K, P vitaminleri, potasyum, kalsiyum, magnezyum, fosfor, demir ve çinko açısından fazlaca zengin olduğundan beyin fonksiyonların sağlıklı çalışabilmesine destek sağlamaktadır. Kemik ve kas güçlendirmeye birebir besin kaynağıdır. Kilo vermek dışında da sağlıklı olmak için üzüm tüketimi şarttır.

Üzüm Diyeti Kilo Verdirir Mi? Nasıl Yapılır?

Kuru Üzüm Suyu İle Zayıflama

Üzüm diyeti nedir diye merak ediyorsunuz artık farkındayım. Şimdi kalem kâğıtları hazırlayın diyeti paylaşıyorum ancak hani diyet nerede demeyin çünkü baya zorlayacak bir diyet olduğunu düşünmekteyim. 3 günlük bir diyet programıdır. Asla yarım bırakmamalısınız.

1.gün kahvaltıya başlamadan önce 1 bardak ılık su tüketiniz. Sonrasında 1 bardak üzüm suyu, sütlü veya yoğurtlu bir kâse yulaf ve bir kaşık bal tüketmelisiniz. Ara öğün olarak,1 bardak ılık su, 1 bardak üzüm suyu, öğlen yemeği için, 1 bardak üzüm suyu, sütlü yulaf, 1 kaşık bal, akşam yemeği içinde aynısı uygulanmaktadır.

2.gün kahvaltıya ılık su ile başlamalısınız. Sonrasında 1 kâse haşlanmış üzüm, haşlanmış pirinç, 1 kâse light yoğurt ve 1 tatlı kaşığı bal yemelisiniz. Ara öğün için, 1 bardak ılık su, öğle ve akşam yemeği için, 1 kâse haşlanmış üzüm, haşlanmış pirinç, 1 kâse light yoğurt yemelisiniz. Uyumadan önce ılık su içebilirsiniz.

3.gün kahvaltıya ılık su ile başlamalısınız. Tavuk suyu çorba, 1 salkım üzüm, 1 sandviç ekmeği, ara öğün için ılık su öğlen yemeği için, tavuk suyu çorba 1 salkım üzüm, beyaz peynir akşam yemeği için, tavuk suyu çorba, ızgara tavuk ve sandviç ekmeğidir. Uyumadan önce ılık su içebilirsiniz.

Kuru üzüm yoğurt diyeti sütlü yulafı sevmiyorsanız tercihen uygulayabilirsiniz. Ancak bu şok diyetlerin sağlıklı olmadığını da belirtmek isterim. Bu diyeti uygularken Spor yapmayınız hafif doğa yürüyüşleri ile bu diyeti destekleyebilirsiniz.

Yaş Üzüm Kilo Aldırır Mı?

Kuru üzüm kadar yaş üzüm ile de diyet yapmak ve zayıflamak mümkündür. Ancak 3 gün boyunca sadece üzüm yiyerek dayanabilirim diyorsanız bu diyete başlamalısınız. Şok diyetler sağlık açısından çok yararlı sayılmadıkları için bir anda bırakmak metabolizmanızın kendini kilitlemesine sebep olduğundan asla kilo veremezsiniz. Yaş üzüm diyeti şöyle yapılmaktadır.

1.gün sadece sıvı tüketimi ve yarım kilo üzüm. Parçalara ayırıp 3 saat ara ile yiyebilirsiniz.

2.gün sıvı tüketimi ve 1,5 kilo üzüm. Yine parçalara ayırıp tüketebilirsiniz.

3.gün sıvı tüketimi ve 2 kilo üzüm. Olarak tüketebilirsiniz.

Yaklaşık olarak üzüm diyeti ile bu 3 günde 2 kilo verirsiniz ancak diyetin hemen ardından normal beslenmeye geri dönmemelisiniz. Her gün yavaş yavaş artırarak beslenmelisiniz.

 

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir