Veri Merkezi Altyapısı Tier Standartları Nedir?

Veri Merkezi Altyapısı Tier Standartları Nedir?

Veri merkezi altyapısı tier standartları nedir?  Çok  merak ediliyor. Sahip olduğu işletme sisteminin mevcut veri merkezi ve alt yapısını değerlendirmek amacıyla  tier sınıflandırma standartı bulunuyor.  Mevcut Sınıflandırma Sistemi ile birlikte merkezi altyapıya uyan bir strateji ve hedef oluşturulur. Veri merkezi baz alınarak hazırlanan Tier standartları için 4 adet farklı standart hazırlanıyor.

Mevcut işlev için belirli kriterleri vardır.  Tier standardı için de gereklilikler baz alınır. Bunun yanında ilave olarak Tier standartları ile birlikte gerekli performans karşılanır. Bunun yanı sıra uygun uyumlar sağlanır. Mevcut esnekliğin beraberinde ise birçok çözüm sunar standartlar ile birlikte yenilikler teşvik edilir ve mevcut verilerin analizi gerçekleşir.

Tier 1 Standardı ve Tier 2 Standardı

Tier  1 Standardı ve tier 2 standartı  kavramına bakılırsa , tier 1 ile mevcut temel kapasite, bulunulan ortamda bilgi teknolojisi için özel bir alt yapı imkanı var. Tier 1 altyapısı ile birlikte mevcut sistemler ile gerekli olan güç  ve ekipmanlar ile birlikte elektrik kesintisi gibi olumsuzluklara karşı motor jeneratörü oluşturur.

Tier 2 standardı ile mevcut yedekli kafeste ile birlikte başarılı bir yönetim fırsatı sunulur. Bunun yanı sıra yedek güç ile birlikte mevcut altyapısı ekipmanları hataları baz alınarak gerekli güvenlik maaşı elde edilir. Bunun yanı sıra mevcut yedek bileşenler ile birlikte sorunsuz bir güç kaynağı ve pompa gibi jeneratör ekipmanları mevcuttur.

Veri Merkezi Altyapısı Tier Standartları Nedir?

Tier 3 Standardı ve Tier 4 Standardı

Tier 3 standardı ve tier 4 standardı konusunda ise tier 3 bazında çeşitli ekipmanlar ile birlikte gerekli bakımlar yapıldığı takdirde kapatma gibi durumlar gerçekleşmez.  Bunun yanı sıra bu standart kapsamında mevcut 2 standardın yedek yönetim gücü bu standarda eklenmektedir. Bundan dolayı BT işlemleri ile birlikte mevcut ortam desteklenir. Bu BT operasyon sonucunda gerekli bakımlar gerçekleşir.

Tier 4 standardı ile hata toleransı başta olmak için gerekli alt yapı sonucunda 4 standart 3 standart ile ilişkili hale gelir. Böylece hata toleransı kavramı karşımıza çıkar.  Bunun yanı sıra mevcut tolerans ile birlikte gerekli ekipmanlarla herhangi bir arıza olduğu takdirde BT operasyonu bu olumsuzluklardan tükenmemesi gereklidir.

Genel Tier Standardı Değerlendirmesi

Genel tier standardı değerlendirmesi  ile birlikte 1 ve 2 standartlar kapsamında maliyet konusunda gerekli detaylar ve mevcut pazara sunma süreci ile ilgili birçok strateji oluşturulur. Bunun beraberinde ise genel olarak bu standartlar kapsamında çözümler baz alınarak gelir akışı göz önünde bulundurulur. Bunun yanında mevcut ürünlerin sunum durumu  gibi konular önemli olmaz.

Aynı zamanda buna ek olarak bulunan kuruluşlar kapsamında sözleşmeler ele alınır. Bu doğrultuda sistem kullanılabilirliği ile birlikte oluşabilecek olumsuzluklara karşı korunma sağlanır. Bunun beraberinde oluşan uzun süreli çalışma süresi ile birlikte alt yapıda bulunan stratejik çözümler mevcuttur. Bunun yanında 3 ve 4 standartlar altyapısı baz alınarak sürekli bir çalışma gerçekleşir ve bu durumda herhangi bir maliyet gibi negatif durumlar kuruluşlar tarafından tercih edilir.

Veri Merkezi Altyapısı Tier Standartları Nedir?

Tier 4 Standardı Veri Merkez Bankası

Tier 4 standardı veri merkezi ülkemizde ulunan ilk veri bankası olarak İş Bankası bulunmaktadır. Bu alanda İşnet ile birlikte veri Merkezi kapsamında Atlas veri Merkezi üzerinden gerekli işlemler gerçekleştirilir.

Bu durumda ise mevcut detaylı bilgi için gerekli müşteri hizmetleri tercih edilerek ya da web siteleri üzerinden ulaşım sağlanır. Böylece kolaylıkla tüm Tier standartlarına kolayca ulaşım sağlanacaktır.

 

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir