Volte Ne İşe Yarar?

Volte Nedir?

Teknolojinin gelişmesi ve akıllı telefonların sıklıkla kullanılması ile birlikte volte terimi de hayatımıza girmiştir. Volte, Voice Over LTE teriminin kısaltmasıdır. Bu sistem sayesinde HD kalitede görüşmeler yapmak mümkün olmaktadır. Bu sistem aynı zamanda hem sesin hem de verinin kullanılmasını sağlamaktadır. Bunun yanında 4.5 G hizmeti ismi ile de bilinmektedir.

Volte Nedir?

Volte servisi ile günümüz teknolojisinde sesli ve görüntülü görüşmelerin yüksek kalitede yapılması sağlanmaktadır. Volte hizmeti ile Fiber güçlü görüşmeler yapmak mümkün olmaktadır.

İnternet bağlantısı bulunan akıllı telefonların tümünde volte özellik bulunmaktadır. Ancak volte hizmetinin kullanılabilmesi için kullanıcıların SIM kartlarının 4.5 G uyumlu olması gerekmektedir. Bunun yanında 4.5 G’nin aktif hale getirilmesi gerekmektedir. 4.5 G’nin aktif edilmesi için telefon operatörlerinin aranması gerekmektedir.

Volte Ne Amaçla Kullanılır?

Volte sistemi kullanmak için öncelikle kullanılan akıllı cihaz ile hat operatörünün volte uyumlu olması gerekmektedir. Volte’yi sağlıklı bir şekilde kullanmak için aranan kişinin cihazı ile hat operatörünün de volte uyumlu olması şarttır. Uyumsuzluk olması halinde bu sistemin düzgün bir şekilde kullanımı mümkün olmaz.

Volte Açma Kapama İşlemi Nasıl Yapılır?

Günümüz teknolojisinde artık neredeyse hiçbir iletişim problemi bulunmamaktadır. Volte özelliği pek çok akıllı cihazda ve hat operatöründe yer almaktadır. Bu özellik kullanıcılar tarafından istendiği zaman açılıp kapanabilir.

Volte açma kapama işlemlerinin telefonun Ayarlar kısmından yapılması gerekmektedir. Buradan Bağlantılar bölümüne ardından da mobil ağlar bölümüne gelinir. Buradan açma kapama işlemleri kolay bir şekilde yapılabilmektedir.

Volte sisteminin pek çok avantajı bulunmaktadır. Bunlar;

  • Telefon görüşmelerinde gecikme sürelerinin düşük olması
  • HD+ kalitede görüşmelere imkan sağlaması
  • Aynı zamanda veri ile ses kullanım özelliğinin etkin olması şeklindedir.

Ülkemizde de satışı yapılan 4.5G uyumlu akıllı cihazların hemen hepsinde Volte desteği bulunmaktadır. Volte akıllı telefonlarda ve İOS işletim sistemlerinde rahat bir şekilde kullanılabilmektedir.

 

Volte Nedir?

Volte Kullanmak İçin Neler Gerekir?

Volte sisteminin sağlıklı bir şekilde kullanılabilmesi için 4 bileşene ihtiyaç duyulmaktadır.

  • Akıllı Telefon
  • Operatör
  • SIM Kart
  • Görüşme yapılacak kişinin VOLTE kullanıp kullanmaması

Öncelikle operatörünüzün Volte hizmeti sağlaması gerekmektedir. Ülkemizdeki tüm operatörler bu desteği sunmaktadır. Bunun dışında kişilerin kullanmış oldukları kart ile telefonun 4.5 G ile uyumlu olması gerekmektedir.

Volte sisteminden sağlıklı bir şekilde faydalanabilmeniz için yalnızca sizin bu uygulamayı kullanmanız yeterli olmamaktadır. Bunun yanında karşı tarafında bu uygulamayı destekleyen bir telefonu ve SIM kartı olması gerekmektedir.

Volte Nasıl Çalıştırılır?

Android telefonlarda Volte aktifleştirme adımları doğru bir şekilde yapıldığında sistem düzgün bir şekilde kullanılabilmektedir. Iphone telefonlarda ise sistemi aktifleştirmek için Ayarlar bölümüne gidilir. Buradan hücresel kısmına gelinir. Ardından hücresel veri seçilmelidir. Bu işlemlerden sonra Volte kolay bir şekilde aktifleştirilmektedir.

Volte Android telefonlarda ve IOS işletim sistemi bulunan telefonlarda rahatça kullanılabilmektedir. Bu sistem ile karşı tarafla görüşme yapabilmek için telefon 5-10 saniye gibi kısa bir süre çalmaktadır. Bazen bu sürede birtakım uzamalar olabilmektedir. Ülkemizde 4.5 G olmadığı zamanlarda GSM operatörlerinden bir tanesi Volte sayesinde yüksek kaliteli bir çağrı bağlantısına yaklaşık 0,372 saniyede bağlanmıştır.

Volte Servisi Ücretli Mi?

Kullanıcıların en merak ettiği konulardan biri volte hizmetinin ücretli olup olmadığıdır. Volte sistemi akıllı telefonların neredeyse tamamında yer almaktadır. Kullanıcı isteğe göre bu sistemi açabilir ya da kapatabilir.

Volte servisi ücretsiz bir uygulamadır. Volte’nin aktifleştirilmesi durumunda herhangi bir bedel ödenmesine gerek yoktur. Ancak bu sistem kullanılırken operatörün sağladığı servisin kullanılması gerekmektedir. Voltenin kullanılabilmesi için görüşme yapan iki tarafında telefonunda sistemin buluması gerekmektedir.

Volte ile yapılan aramalarda kullanıcılardan ücret alınmaz. Bu sistem operatörün müşteriye sunmuş olduğu sunuları kullanılır. Telefondan yapılan sesli ve görüntülü görüşmelerde internet paketinden düşme olmaz. Ancak arama paketinden düşme meydana gelmektedir.

Deprem, sel, yangın gibi doğal afet durumlarında şebekelerde yaşanan yoğunluk sebebi ile mağdur olmadan Volte ile konuşmalarını çok kolay bir şekilde yapmanız mümkün olmaktadır.

Volte açma işlemi kadar kapama işlemi de son derece kolaydır. Sistemin kapatılması için yine aynı adımların takip edilmesi gerekmektedir. Genellikle akıllı telefonların ayarlar bölümünden arama ayarları kısmına girilir. Buradan volte sisteminin kolay bir şekilde kapatılması mümkün olmaktadır.

 

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir