Vücuttaki Morluklar Nasıl Geçer? Morarmaya İyi Gelen Şeyler

featured

Vücuttaki morluklar ya da halk arasındaki yaygın adıyla bereler, herkesin hayatında bir defa başına gelmiştir. Genellikle bir tedaviye ihtiyaç duyulmaz ve kendiliğinden bir süre sonra geçer. Hafif şiddetli darbeler yüzünden vücutta morlukların oluşması son derece doğaldır. Ancak sık sık ve nedensiz oluşan morluklar, bir sağlık sorununun belirtisi olabilir. 

Çarpma nedeniyle oluşan morluklar herhangi bir müdahale yapılmasa dahi kendi kendine geçebilir. Yine de pek çok insan, özellikle kollarda ve yüzde olabilecek morluklardan rahatsızlık duyabilir. Böyle morlukları geçirmek için doktora başvurmadan, kendi imkanlarınızla uygulayabileceğiniz yöntemler vardır.

Vücuttaki Morluklara İyi Gelen Şeyler

Vücuttaki morluklar, genellikle önemsiz yüzeysel hasarlardır. Bu nedenle herhangi bir tedavi gerektirmeden iyileşebilir. Bunun yanında hızlı bir şekilde sonuç almak isteyenler için bazı önemli ipuçları da vardır. Vücuttaki morluklara iyi gelecek bazı yöntemleri sizler için hazırladık. 

1- Buz

Morluğun oluşmaya başladığını hissettiğinizde, ilk önlemi üzerine buz koyarak alabilirsiniz. Morlaşan yüzeye, birkaç gün boyunca 15 dakikalık sürelerle buz koymak iyileşmeyi hızlandıracaktır. Şişkinlik ve iltihap oluşumunun önlenmesi için de buz iyi bir yöntem olacaktır.

2- Masaj

Vücutta moraran bölgeye hafif bir şekilde masaj yaparak, rahatlamasını sağlayabilirsiniz. Ancak masaj yaparken fazla baskı uygulamak can yakıcı olabilir. Bu nedenle hafif hareketlerle masaj yapmak önemlidir. Küçük ve daireler şeklinde yapılan masaj sayesinde vücudun morlukları iyileştirmesi kolaylaşacaktır. 

3- Güneş Işığı

Morluğa karşı mücadelede bir diğer etkili yöntem ise güneş ışığıdır. Morluğun oluştuğu bölgenin günde 10 dakika güneş ışığı almasını sağlayarak, iyileşmesini sağlayabilirsiniz. Düzenli güneş ışığı alan moraran bölgenin rengi zamanla sarıya dönecek, sonrasında tümüyle geçecektir.

4- Sirkeli Su

Sirke ve suyu karıştırarak, moraran cildinize sürerek iyileşmeyi hızlandırabilirsiniz. Ilık suyun içine karıştıracağınız sirke ile sürdüğünüz bölgedeki kan akışı hızlanacaktır. Böylece zarar gören doku, daha hızlı iyileşebilir.

5- Maydanoz

Çok fazla bilinmemekle birlikte maydanoz, vücuttaki morluklara iyi gelen bitkilerden biridir. Birkaç dal taze maydanozu ezdikten sonra macun kıvamına gelen halini, moraran bölgeye sürün. 5 dakika kadar bekleyin ve temizleyin. Birkaç uygulamadan sonra morluğun tamamen geçtiğini görebilirsiniz. 

6- Soğan

Morluklar için şifa olan bir diğer bitki ise soğandır. Bir dilim soğanı, moraran cilt yüzeyine koyun ve bir süre bekleyin. Soğan kısa süre içinde morluğun azalmasını sağlayacaktır. 

7- Sarımsak

Soğan yanında sarımsak da morarmanın geçmesinde etkili olmaktadır. Antioksidan özelliği ile dokuların hızlı bir şekilde onarılmasını sağlayan sarımsak, ciltteki morluklara da iyi gelmektedir. Morluk tedavisinde sarımsağın suyunu, moraran bölgeye sürebileceğinizi gibi yemeklerde de tüketebilirsiniz. 

8- Tuz

Cildinizde moraran bölgeye bir miktar tuz sürebilirsiniz. Böylece morluğu hafifletebilir ve neden olduğu acıyı biraz dindirebilirsiniz. Ancak tuzun cildinizi aşındırmamasına özen göstererek sürmeyi unutmayın.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir