Web Nedir?

featured

Web nedir ve ne anlama gelmektedir özellikle de internet kullanıcıları tarafından merak edilen ve araştırılan soru ve konular arasında yer almaktadır.  Web, kelime anlamı olarak World Wide’dan türetilmiş olup bu kelimelerin bir kısaltmasını oluşturmaktadır. Genellikle insanlar tarafından alışılmış bir yanılgı olarak web sözcüğünü internet sözcüğü ile bir saymaları ve bu şekilde anlamlandırmalarıdır. Ancak web kelimesinin kelime anlamı ise küresel anlamdaki sunucu ağının internet üzerinden sağlayacağı bilginin paylaşılmasını ve yayılmasını sağlayan ağın sistemler bütünüdür. Kelime anlamı olarak internetle aynı sanılmakta olan web interneti oluşturan sistem olmasına karşılık tam anlamıyla internet sayılamayacaktır. Web sayfalarını internet aracılığı ile ulaşılmasında ise web dili kullanılmaktadır.

Web Sayfası Nedir?

Web sayfası nedir ve neden kullanılmaktadır web üzerinden yürütülen tüm işler ve uygulamalar için önemlidir. Web sayfası kişilerin internet tarayıcısını kullanması ve diğer ağlardan da rahatlıkla erişilebilen belge olarak adlandırılmaktadır. Web sayfası kullanılmak için web sayfası girişinin yapılması gerekir yapılan bu giriş sayfanın içinde yer alan URL üzerinden gerçekleşir. Web sayfaları içeriğinden başka bir web sayfasını, grafik, köprü ve metin içerir. Web sayfalarına erişimi sağlamak için yapılması gereken ise sadece bir tarayıcıya sahip olmaktır. Birçok tarayıcıdan sadece biriyle web sayfalarına erişim sağlanacaktır bunlar arasında ise chrome, safari ve edge gibi isimler mevcuttur. Web sayfasını bulmanın ve o web sayfasına ulaşıp okumanın yolları arasında il öncelik tarayıcıya girilmesi ve üst kısımda bulunan adres kutucuğuna URL girilerek istenilen web sayfasına ulaşılmasıyla gerçekleşir. Ziyaret edilecek web sayfasının bilinmemesi durumunda ise yapılması gereken öncelik kişilerin bulmak istediği web sayfası arama motoruna yazarak bulmak olacaktır. İlk web sayfası oluşturulması 1991 yılına denk gelmekte olup açılan ilk web sayfasının kullanımı hala mevcuttur.

Web Sitesi Nedir?

Web sitesi herkesin erişimini sağlayacağı ve birbirine bağlı olan web sayfalarından oluşan alan adıyla paylaşılan koleksiyonları oluşturmaktadır. Web sitelerinin oluşturulması kişilerce rahatlıkla gerçekleştirilebilir bunlar ise çeşitli amaçlara hizmet edebilmek için kurumlar, kişiler, işletme kurum ve gruplar tarafından amaç doğrultusunda oluşturularak kullanılmaktadır. Web varlığı olarak da bilinen internet sitesi milyonlarca çeşitlilikle kişilerin karşısına çıkmaktadır. Web sitelerini oluşturan birçok çeşitliliğin arasında sosyal medya siteleri, e-ticaret siteleri, bilim siteleri, haber siteleri, eğitim siteleri, teknolojik alt yapı siteleri ve forumlar gibi yüzlerce çeşit ve formda site bulunmakta ve gruplandırılmaktadır. Şekil olara ise web sitelerinin belirlendiği bir düzen bulunmamaktadır. Kişiler istediği web sitesini oluştururken daha önce var olmamış bir site oluşturabileceği gibi mevcut bir sitenin de yapılışından faydalanabileceklerdir böylelikle istenilen içerik fotoğraf ve görsel kullanılabilmektedir. Bazı sitelerin oluşturulmasında is izlenen yol sitenin oluşumunda üst düzey kurum ve alan adlarına göre yapılacaktır.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir