Whatsapp’da Silinen Mesajlar Nasıl Görüntülenir?

featured

Whatsapp, dünyada en yaygın olarak kullanılan iletişim uygulamalarından birisidir. Özellikle Facebook tarafından satın alındıktan sonra daha fazla insan tarafından kullanılmaya başlandı. WhatsApp, çok fazla kullanıcı bulundurması nedeni ile birçok soruyu da beraberinde getirmektedir. Bu sorular arasında en çok merak edilenlerinden birisi ise WhatssApp’da silinen mesajların nasıl görüntüleneceği sorusudur. Özellikle iOS ve Android cihaz kullanıcılarının merak ettiği silinen mesajları görüntüleme, küçük bir işlem sonucunda gerçekleşmektedir.

Whatsapp’da Silinen Mesajları Görüntüleme

Whatsapp’da bir kullanıcıya mesaj gönderip bu mesajı sildiğiniz halde karşı taraf mesajı okuyabilmektedir. Bunun için bazı yöntemler bulunmaktadır. Bu yöntemlerden bir tanesi Whatsapp uygulamasını silip tekrar yüklemektir. Whatsapp uygulamasını silip tekrar yükledikten sonra mesajlarınız yedeklenme işleminden geçeceği için önceki mesajları görebilirsiniz. Daha sonra çevrimiçi olduğunuz anda bir kullanıcı tarafından size gönderilen bir mesaj silindi ise “bu mesaj silindi” bildirimini görürsünüz. Mesaj silinmesine rağmen Whatsapp telefona yedekleme yaptığından dolayı telefon hafızasında yer almaktadır. 

Bir diğer yöntem ise Android cihazlar için hazırlanan uygulamaları kullanmak. Whatsapp’da silinen mesajları görmek için kullanılan bu uygulamalar silinen mesajları dahi depolayarak görmenizi sağlamaktadır. Ancak, bu uygulamaları kullanmadan önce güvenilir olup olmadıklarını kontrol etmeniz gerekmektedir. Aksi halde mesajlarınızı üçüncü şahıs kişiler ile paylaşmış olabilirsiniz.

iPhone ile Silinen WhatsApp Mesajlarını Görme

iOS kullanıcıları için ise Iphone ile silinen Whatsapp mesajlarını görmek için iCloud yedekleme yöntemini kullanmanız gerekmektedir. Çünkü, iPhone silinen Whatsapp mesajlarını otomatik olarak saklamamaktadır. Bunun için ise yapmanız gereken işlem aşağıdaki gibidir:

  • Whatsapp ayarlarına girin.
  • Sohbet ayarlarına tıklayın.
  • Sohbet yedeği kısmından “Şimdi yedekle” butonuna dokunun.

Bu işlemleri gerçekleştirerek mesajlarınızı yedekleyebilirsiniz. Ayrıca, Whatsapp ayarları kısmında yer alan “Otomatik yedekleme” seçeneği ile belirli aralıklar ile mesajlarınızın yedeklenmesini sağlayabilirsiniz. Yukarıdaki işlemleri gerçekleştirdikten sonra Whatsapp uygulamasını App Store’dan kaldırarak tekrar yüklemeniz gerekmektedir. Böylelikle iOS cihazlarda silinen Whatsapp mesajlarını görebilirsiniz.

Whatsapp Mesajları Nasıl Silinir?

Whatsapp mesajları silme özelliği ile hem kişisel hem de grup sohbetlerine gönderdiğiniz mesajları silebilirsiniz. Bu özellik ile yanlışlıkla gönderdiğiniz mesajları silerek oluşabilecek yanlış anlaşılmaların önüne geçebilirsiniz. Mesajları silmek için iki yöntem bulunmaktadır. Bu yöntemler ise “Herkesten sil” ve “Benim için sil” yöntemleridir. 

Whatsapp mesajlarını herkesten silmek için öncelikle mesajı gönderdiğiniz sohbete girin. Gönderdiğiniz mesaja basılı tutup “Sil” butonuna dokunun. Daha sonra ise “Herkesten sil” butonuna dokunarak gönderdiğiniz mesajları herkesten silebilirsiniz. Bu işlemi gerçekleştirmek için bilmeniz gereken durum ise hem sizin hem de mesajı gönderdiğiniz kişinin Whatsapp sürümünün en son sürüm olması gerekmektedir. Aksi halde silmeye çalıştığınız mesaj silinmeyecek ve diğer kullanıcılar

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir