WordPress Nedir?

WordPress

Wordpress Nedir? Teknoloji ile arası pek iyi olmayan, yeni yeni merak salan, işi için öğrenmek zorunda olan pek çok insan için kendine ait bir blog, web sitesi oluşturmak deyince akıllara gelen ilk soru bu olsa gerek.

Nasıl ki kullandığınız herhangi bir cihaz aracı sistemler kullanıyor ise, (telefonlar gibi) oluşturacağınız özel bir profile sahip sitede aynı sistem ile kurulur. Daha açık konuşmak gerekirse ;  bir web sitesi hazırlamak için Wordpress gibi içerik yönetim sistemlerine ( cms) ihtiyaç duyulur.

Kullanım Kolaylığı

Tek ihtiyacınız olan bir internet bağlantı olacaktır. Evde, işte, sahilde, istediğiniz tüm mekanlarda kullanmak istediğiniz cihazınız ile (telefon, tablet, bilgisayar) istediğiniz düzenlemeyi yapabilir yeni yayınlar yaratabilirsiniz. Diğer tüm içerik yöntemleri arasında  kullanımı kolay ve oldukça popüler olması ise tercih edilme sebeplerinde ilk sıralarda yer alır.

2003 yılında çıkmış ‘Cafelog’ adlı projenin bir dalıdır ve gün geçtikçe tercih eden kişi sayısı hızla artış göstermiştir. Aklınıza gelebilecek her türde site oluşturmanıza kolaylıkla yardımcı olur. Öncelikle daha sık Blog amaçlı kullanılmasıyla birlikte çekirdek kodu gelişimiyle beraber  farklı web sitesi kurulumları amacıyla da tercih edilir.

Ne Tür Siteler Oluşturulabilir?

Bloglar, online kurs siteleri, cv siteleri, kurumsal web siteleri, online satış siteleri, forumlar, chat odaları, sosyal ağlar, iş bulma siteleri, online dergi siteleri, galeriler, haber portalları, online rezervasyon gerektiren siteler, üyelik gereksinimi olan siteler, soru – cevap siteleri, kar amacı gütmeyen (bağış toplama gibi) siteler ,açık arttırma, kupon, youtube gibi medya siteleri, bilgi tabanlı siteler …

Aklınıza gelebilecek hemen her konuda ve alanda kullanılır. Kullanıcının talebi, istekleri ve yaratıcılığı ile daha farklı ve gelişmiş ya da farklı birkaç farklı fikrin birleştirilmiş hali olarak da kullanılabilir. Yenilikler, güncellemeler web sitesi sahibinin tercihine bırakılmıştır.

Hangi Ünlü Web Siteleri Wordpress Kullandı?

Microsoft, Toyota, Beyaz Saray, BBC America, Plesk, Sony Music, Vogue, The Newyork Times, Mp3.com, Pluto Tv, The Mozilla Blog, Beyonce, Usain Bolt, Washington Üniv, Playstation Blog, Gürcistan Üni, The Sun, MaxCDN, Facebook Newsroom, Fortune Business Mag, Groupe Renault gibi oldukça bilindik  siteler , Wordpress ile kurulmuştur. Kar amacı gütmeyen yardım sitelerinden müzisyenlere, e – ticaret sitelerinden sporculara kadar binlerce web sitesi tarafından kullanılmış ve hızla yayılarak kullanılmaya devam etmektedir.

 

WordPress

Neden Kullanmalısınız?

Hangi içerik yönetim sistemini kullanırsanız kullanın domain ve hosting hizmetleriniz için zaten bir ödeme yaparsınız. Ancak önemli olan bundan fazlasını ödememek ve kaliteli hizmet almaktır. Daha az miktarda ücret ödeyerek daha kaliteli daha pratik ve hızlı kullanım sağlayan hizmetler almayı kim istemez ki? Yukarıda ki ünlü markalar da kullanımda önderlik etmeleri ile bu sorunun cevabı niteliğinde yer alırlar.

Çoğu içerik sistem yönetimi ücretlidir. Wordpress ile site oluşturduğunuz takdir de kullanmış olduğunuz yazılım için ayrıca bir ek ücret talep edilmez. Her zaman olduğu gibi kendi domain- hosting satın alım işlemlerinizin ödenmiş olması sistem yönetimini kullanmanız için yeterli olacaktır.

Zorluk Derecesi

Herhangi bir kodlama bilgisine sahip olma zorunluluğu bulunmadan kullanım sağlaması açısından oldukça kullanıcı dostu bir yazılım sistemidir. Teknik bilgelere sahip olmadan da hızlı ve kolay yoldan bir Blog ya da web sitesi sahibi olabilirsiniz. Ücretsiz olmasının yanı sıra bu bağlamda da popülerliğini oldukça arttırmaktadır.

Açık kaynaklı bir yazılım sistemi olması sayesinde herkes Wordpress’i ücretsiz kullanabilmektedir. Bunun temel sebebini dünya çapında binlerce gönüllü insan tarafından tabiri caiz ise el birliği ile oluşturulmuş olması olarak gösterebiliriz. Binlerce kişi platformun büyümesine ve gelişmesine katkıda bulunmuştur.

Mecbur Musunuz?

Site kurulumunu ücretsiz yapıyor olmanız tüm süreci Wordpress ile geçirmek zorunda olduğunuz anlamına gelmez. Hosting hizmetinizi dilediğiniz zaman farklı bir firmaya taşıyabilirsiniz. Hiçbir anlamda zorunluluk  şartı oluşturmaz.

Güncelleme

Her yeni güncellemede takip etme mecburiyeti bulunmadan Wordpress tarafından bilgilendirme yapılır. Birkaç dakika gibi kısa bir sürede güncelleme işlemi gerçekleştirilir.

Seo Desteği İşinizi Kolaylaştırır

Yayımlamak istediğiniz tüm yayınlarınızın arama motorlarında üst sıralarda yer almasına ve web siteniz hakkında daha çok bilgi sahibi olunmasına yardımcı olacak meta açıklamalar ve başlık etiketleri sağlar.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir