WordPress’te Elasticsearch Nasıl Yapılandırılır?

WordPress'te Elasticsearch

Son zamanlarda artan promosyon reklamları, promosyon ile yapılan satışları da arttırdı, Mevcut e ticaret sitelerinin altyapıları ise, buna hazır olmadığını gösterdi. Promosyon satışı basitçe, reklamı yapılan ve fiyatında indirim yapılan ürünün satışı şeklinde açıklanabilir. Eğer sitenizdeki ürüne promosyon tanımlarsanız, ilk adımınız sitenin altyapısını güçlendirmek olmalıdır.

Web sitenizdeki yoğunluğun gecikmeye ve hatta çökmeye kadar giden sonucu, satışlarınızı arttırma yolunda sizi engelleyebilir. Hatta, en kötüsü marka değerinize ciddi zararlar verebilir.

Eğer, iyi bir şekilde yönetilen Wordpress kullanıyorsanız, bu tehlike senaryolarından hiçbirisini yaşamazsınız. Yaşansa bile, çok kolay bir şekilde kurtulmanı mümkün hale gelir. Bu durumların hiç yaşanmamasını istiyorsanız, tercih edebileceğiniz en iyi şık Wordpress Elasticsearch adlı araçtır.

Bu yazımızda Wordpress Elasticsearch nasıl yapılandırılır? sorusuna cevap arayacağız.

Elastic C

İşletme sahiplerinin ve e ticaret pazar yerlerinin; veri analizi, sorgulama ya da içerik analizi gibi konularda tercih ettikleri arama motoruna Elastic C adı verilir. Elasticsearch üzerinde yapılan her kayıt bir veri olarak depolanır. Veriler sık sık yenilendiği için, kolaylıkla yeni sayfalar da açılabilir.

Doküman sahiplerinin, ellerindeki belgeleri arama motoruna aktarma işlemi de Elasticsearch tarafından gerçekleştirilir. Veri tabanının tamamı bu aktarma işleminin altyapısını oluşturur.

Elasticsearch üzerinde yapılan her kayıt, kendine ait bir doküman oluşturur. Böylece internet altyapısındaki yerini almış olur.  Arama sonucuna konu olacak belgeleri dağınık bir yapıda ölçeklendirmesi, tercih edilme oranını arttırmıştır.

ElasticSearch kurulum gerektiren bir programlama dilidir. Uzman kişilerden yardım alarak, sizler de arama motorlarında daha avantajlı bir konuma gelebilirsiniz.

WordPress'te Elasticsearch

Elasticsearch Veri Ekleme

Verilerin tutulduğu yer olarak bilinen Index geniş bir veri tabanına sahiptir. Indexler temelde iki şekilde oluşturulabilir: otomatik bir şekilde oluşturulan Index, manuel bir şekilde yapılan Index Elasticsearch veri ekleme işlemleri şu şekilde sıralanabilir:

  • Öncelikle bir Index yani altyapı oluşturmanız gereklidir. bu aşamada otomatik ya da manuel bir şekilde bu işlemi gerçekleştirebilirsiniz.
  • İkinci aşamada Index yardımıyla bir mapping veri havuzu oluşturulur.
  • Çalıştırma işlemini Sense komutunu vererek gerçekleştirebilirsiniz.

Bu şekilde bir dizin oluşturulabilir. Dizinlerin sonucu görsel bir çıktıyla görülebilir. Elasticsearch dizine eklenilen her kodu, güvenlikli altyapısında koruma altına alır. Var olan belgelere ise, koruma amacıyla yeni isimler verir.

Elasticsearch Nedir?

Büyük verileri saklamak, günümüz gelişen teknolojisinde oldukça kolay hale geldi. Ancak yine de doğru şekilde veri analizi ve öne çıkma işlemlerine uyabilmek için bazı programlama dillerinden ya da açık kodlu yazılımlardan destek alınması gerekir. Eğer yapılacak iş büyük veriler arasında metin arama işlemi yapmaksa en iyi çözüm Elasticsearch olacaktır.

Büyük veriler arasında işlem yapmaya çalışıp aynı zamanda arama motorlarında üst sıralarda çıkmak isteyen kişiler Elasticsearch nedir? sorusuna cevap arıyor. Elasticsearch basit bir şekilde, büyük veri blokları arasında metin arama işlemi olarak açıklanabilir. Bu arama türünde, arama sonuçları hızlı yüklenir. Bu da özellikle internet üzerindeki pazar yerleri için oldukça önemlidir. Buna ek olarak, arama sonuçları üzerinde çeşitli analizler yapar ve bunun sonucunda bazı skor verileri elde eder.

Bu arama motoru üzerinde yapılan aramalar, kayıtlı arama sonuçları üzerinden gerçekleştiği için oldukça hızlı sonuç verir. Bu arama motorunun yazılım dili tamamen Java dilindedir. Dağınık bir yapıdadır ve açık kodlu bir yazılıma sahiptir.

En önemli özelliği hız ve güvenlik olan bu açık kaynak kodlu arama motoru, şimdiki zamanda geleceği inşa eder bir haldedir.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir