Yaprak Porselen (Lamina) Nedir?

Yaprak Porselen (Lamina) Nedir?

Lamina porselenler genellikle, özel yapıştırılan tekniklerin eşliğinde öncelikle, ön diş bölgesine yansıtılan renk ile, formsal ve pozisyonlara dair değiştirilmeyi hedefleyen ve bu  amaç  ile birlikte sunulan, porselen restore biçimidir. Doğal diş sistemini kopyalayan, laminalar eşliğinde ise istenilen seviyede gülüşleri yakalamanız kaçınılmazdır.

Yaprak Porselen (Lamina) Nasıl yapılır?

Lamina porselen, öncelikle estetiksel yöntemlerle gereken uygulama çeşididir. Yapılan estetik işlemlerin dahilinde, ve olduğu süreçlerde ise, kaliteli bir materyalist içerikle birlikte ayriyeten, özenle yapılan durumlarda ise mükemmeliyete yakın sebepleri yansıtırken; aksini iddaa edilen durumlarda ise, telafisi olmayan zorlayıcı durumlarda olabilmektedir. Lamina bölgesine uygulayacak doktor, öncelikle testler yapmaktadır. Eğer olumlu sonuçlar üzerinden, gözetilirse; ilk öncelikle dişte fotoğraf çekimi ile başlanmaktadır. Sonrasında ölçüler alınma durumundan sonra ise, seramist yöntemi ile birlikte dişlerin 3D tasarımı uygulanabilir. 2.randevu sonrasında ise, bu tasarımlar kişinin ağız kısmında uygulanır ve sonuç olarak ; herhangi bir işlem yapılmadan önce, kişiye gösterilmektedir. Bu seans içeriğinin uzun olmasının sebebi; profesyonel iş olmasıdır.

 

Diğer porselen işlemlere göre avantajları ;

Lamina porselen diş uygulamalarında ise, çok daha az biçimde diş kesimi yapılmaktadır. Ayrıca yine bazı durumlara istinaden, direk uygulanabilmektedir.

Günümüze baz alarak, lamina porselen uygulaması en estetik bir biçimde ve doğal görünüme dair, tetikleyen uygulamadır. Çok az anımsanacak diş kesimi uygulaması yapıldığı açıdan, uygulanan doğal dişten öte ışık geçirgenliğine de yer verir. Profesyonel şekilde uygulanan, bir lamina restorasyon durumu doğal dişten ayırt edilemez.

Lamina Porselen Hangi durumlarda Uygulanabilir?

  • Dişlerdeki renklerden memnun kalmayan kişilerde veya ilaç kullanım sonucunda diş
  • kısımlarında belirginleşen, renklenme durumu olan kişilerde,
  • Ara kısımlarda, boşluk görülen ayrık dişlerin birleşimi yapılmasında,
  • Kırılmış veya aşınma gibi durumlarda yaşanan dişlerin onarımında,
  • Ön diş kısımlarında görülen, eski ve renkleri ayrı dolguların değişiminde,
  • Çapraz ve eğrileşen dişlerin eski düzenine getirilmesinde kullanılabilmektedir.

 

Yaprak Porselen (Lamina) Nedir?

 

SIKÇA SORULAN SORULAR

Porselen dişlerin yapımına başlanmadan önce, yapılan işlemlerin değişkenliğini önizleyebilir miyiz ?

Lamina durumunda, hazırlık aşamalarına dair dişlerinize dokunulmadan gecici uygulanan dişler ile birlikte, ağız kısmında bitmiş durumlarını, önceden görmek mümkünlük gösterir. Geçici dişlerde, uygulanacak porselen dişlerin birer kopyası da diyebiliriz. Bu aşama üzerinden, yüzünüze dair en uygun diş tarzı, formasyonu ve renk ayarı belirlenir. İstenilen seviyede, değişiklikler yapılmaktadır. Yani dişlerinize herhangi bir, müdahil olunmadan dişleriniz üzerinde oluşabilecek, değişikliklerde diş doktorunuz sizlere önizleyebilir.

Lamina porselenlerin süresi ne kadar süreçte geçerlidir?

Lamina porselenler, özen gösterildiğinde ömür boyu, problem yaşamadan kullanıma açıktır. Bununla birlikte, üstünlük gösteren özelliklere sahiplik nedeniyle, özel olarak imal edilmişlerdir. Lekelenme ve aşınma gibi durumlara karşı ise dirençliliğini korumaktadır. Dişetinde meydana gelen, hastalıklar bu süre üzerinde oynama gösterebilir. Ömür üsresini uzatmak adına, ağız bakımına genellikle önem vermek gerekir. Bununla birlikte, sert durumdaki yiyecekleri ısırmaktan, vb birçok alışkanlıklardan uzak durmakta gereklidir.

Lamina işlemleri bittikten sonra, normal bir şekilde  yemek yenilme durumları olabilir mi?

Porselen dişler, genellikle ilerleyen bir teknoloji durumu kullanılarak, dişlere monta edilir. Uyumu sağlanan ve yapıştırma durumunda hata yapılmayan bir lamina durumunun, diş kökünden çıkıp düşmesi imkansızlık gösterir. İyi işlenen, lamina aynı doğal diş sisteminde gözükebilir. Doğal olaraktan normal biçimde, yemek yeme durumları yapılabilir. Sizlere tavsiyemiz, sert yiyecekler ya da dişe zarar veren etkenlerden, kaçınmak gerekir. Dişinizi kıracak bir davranış, porselen dişe de zarar vermektedir. Bu yüzden önemle ve hassasiyetle birlikte, davranmak gereklidir.

Bu işlemler sonucunda ise, istenilen gülüşleri yakalayabilirsiniz.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir