Youtube’da İzleme Süresi Nasıl Öğrenilir?

Youtube’da İzleme Süresi Nasıl Öğrenilir?

YouTube, günümüzden çok kullanılan video izleme platformudur. Bu bağlamda YouTube izlenme süresi bakma nasıl yapılır? En çok sorulanlar arasında bulunur. Bunun için öncelikle işlemlerin masaüstünde değil, mobil cihazlarda yapıldığı bilinmelidir.

Bunlar gerek Android, gerekse IOS işletim sistemine sahip olan cihazlarda aynıdır. Dolayısıyla farklı bir inceleme yapılması gereksizdir. Eğer aşağıdaki işlemleri takip ederseniz, kısa sürede bir sonuç alabilirsiniz;

  1. YouTube’a giriş yapın.
  2. Oturum açık değilse giriş yapın.
  3. Profil fotoğrafınızı seçerek, hesabınıza girin.
  4. İzlenme süresini seçin.

Ardından tek yapmanız gereken istatistiklerinizi incelemedir. Böylece hangi platformda, ne kadar izlendiğinizi görebilirsiniz.

YouTube İzlenmeleri Neden Eksik Görülür?

YouTube içerisinde birçok kanal vardır. Paylaşım yapanlar çoğu zaman görüntülenmeleri ile izlenme sayılarını karşılaştırdıklarında, YouTube toplam izlenme sayısı eksik gözüküyor sorusunu sorabilmektedir.

Bunun en büyük sebebi, izlenmelerin nasıl sayıldığını bilmemektir. Zira sistem, 30 saniye aşağısında izlenmeleri saymaz. Dikkat etmeniz gereken, bu izlenmenin gerçek hayat üzerinden ilerlemesidir. Örneğin bir izleyici videonuzu açmış ve doğrudan 40. dakikaya ilerlemişse ve hemen çıkmışsa, burada sadece 1-2 saniye geçirmiştir.

Dolayısıyla burada size 40 dakika izlenme sayılmaz. Bu nedenle içeriklerinizi daha stratejik üretmeniz, özellikle giriş bölümlerine büyük bir dikkat göstermeniz gerekir.

Youtube’da İzleme Süresi Nasıl Öğrenilir?

YouTube İzlenmeleri Nasıl Arttırılır?

Her geçen gün birçok kişi YouTube üzerinde kanal açarak, bir gelir elde etmeye çalışmaktadır. Bunun en büyük sebebi, platformun iş ortaklığı kapsamında par kazanma seçeneği sunmasıdır. Ancak bunun için belirli bir izlenme zamanı vardır.

Bu nedenle hangi yöntemleri kullanarak bu istatistiği yükseltebileceğiniz büyük önem arz eder. Burada bazı seçenekler şöyledir;

  1. Yüksek çözünürlük kullanma
  2. Girişleri doğru değerlendirme
  3. Videolara bölümler koyma

Eğer bunları takip ederseniz, izlenmeleriniz de kısa sürede artar. Burada en büyük hata bir üretici olarak düşünmektir. Ancak izleyicilerin gözünden bakmaz ve ne istediklerinizi anlamazsanız, sayılarınızın artması da imkânsızdır.

1.      Yüksek Çözünürlük Kullanma

Eğer YouTube izlenme sayıcı nasıl arttırılır? Diye merak ediyorsanız ve videolarınız yüksek çözünürlükte değilse, ilk çözüm öneriniz bunu değiştirmektir.

Günümüzde insanlar gelişen teknolojinin de etkisiyle en az 720 piksel kalite görmek ister. Her ne kadar geçmiş dönemlerde insanlar daha düşük seçenekleri tercih etse de, çoğu kişi artık bunlara itibar etmez. Eğer izleyicilerin internetini çok harcamama gibi düşünceleriniz varsa ve 480 piksel tercih ederseniz, bu onları hoşnut etmez.

Burada yapmanız gereken 480 haricinde de seçenekler sunarak, onlara farklı tercih hakları vermedir. Eğer bir kişi internetini harcamamak isterse, onu seçebilir.

2.      Girişleri Doğru Değerlendirme

Belirttiğimiz üzere YouTube videoları gerçek yaşamda 30 saniye dolmadıkça saymaz. Bu süreç boyunca kullanıcı aktif izlemelidir. Sayaç böylece başlar. Bunun temel sebebi, birçok kişinin daha başlangıçta çıkmasıdır.

Dolayısıyla izleyicilerinizi en başından itibaren ekrana bağlarsanız, bunu sağlamanız daha kolaydır. Burada en sık yapılan hata girişte gereksiz konulardan bahsetmek, ayrıntılara girmek, abone ve beğeni istemektir.

Eğer abonelik isteyecekseniz, bunu videonun aralarında kısa kısa vermeniz gerekir. Çoğu kişi video başında bunlardan hoşlanmaz.

3.      Videolara Bölümler Koyma

Eğer YouTube izlenme sayıcı arttırma yöntemleriyle ilgileniyorsanız, bunun bir çözümü de videolara bölüm koymadır. Zira birçok insan özel olarak bir maddeyle ilgilenir. Dolayısıyla videonuzu dakikalara ayırırsanız, insanlar o dakikadan itibaren başlıkta yazan konunun geçtiğini öğrenebilir ve doğrudan oraya atlayabilir.

Her ne kadar yetersiz gibi görülse de, izleyicilerinizi mutlu etmek ve abonelerinizi arttırmak için güzel bir yoldur.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir