Yüklü Olan Oyunu Steam ‘e Tanıtma

featured

Steam’de bazı sebeplerden ötürü oyunlarınız listede gözükmeyebilir. Bu tarz hataların çözümünde izleyeceğiniz süreç oldukça önemlidir. Uygulayacağınız doğru yöntemler ile sorunu kolaylıkla çözüme kavuşturabilirsiniz. Steam’a yüklü olan oyunu tanıtmak için belli adımlara uyulması gerekiyor. Bunun için yapmanız gereken adımları mutlaka sırasıyla uygulamanız gerekiyor. Eksiksiz olarak uyguladığınızda bütün sorunlarınız çözüme kavuşacaktır.

Öncelikle yapmanız gereken işlem tanıtımını yapmak istediğiniz oyunun ayalar kısmının indirmeler bölmesindeki kütüphane dosyası oluşturulması gerekiyor. Oluşturduğunuz bu dosyanın mutlaka steamapps ve common dosyasının altında bulunması gerekir. Oyun dosyanızı copy paste yöntemiyle aldığınızda Steam oyunu görmez. Bunun en önemli sebebi appmanifest klasörünün bulunmamış olmasıdır. En basit deyimiyle klasörün bozulmuş olmasıdır.

Eğer ki oyun dosyanız daha öncesinde burada bulunuyorsa, bunun en önemli sebebi oyun kütüphanenizden appmanifest klasörünün silinmiş olmasıdır veya hasar almasıdır. İki durum içinde yapılması gereken işlem aynıdır. Appamanifest klasörü acf format yapısında olur. Appıd bölmesinde uygulamanın numarası yer alıyor. Oyuna ait appıd verisine ulaşabilmek için info adresine gitmeniz gerekir. Burada arama motorundan oyununuzu aratabilirsiniz. Karşınıza çıkacak olan sekmede appıd bölmesiyle karşılaşacaksınız.

Appıd formatını açacak uygun bir programınız mevcut ise dosyanın hasar alıp almadığını görebilirsiniz. Ancak her şekilde dosyaları silip tekrardan oluşturmak probleminizi temelden çözecektir. Dosyaları silip tekrar oluşturmadan problem çözüme kavuşmayabiliyor. Böylelikle sorunlar devam edebiliyor.

Oyun Tanıtımı Yöntemleri Nelerdir?

Steam oyunları birçok etmene bağlı olarak hasar alarak bozulabilir. Kişilerin en çok karşılaştığı oyun tanıtma problemlerinin başında format atmadan önceki süreçte yedekleme işlemini oluşturmamak geliyor. Oyunlarınızın yedeklemesini yapmadığınız durumlarda oyun tanıtımı yönteminiz sekteye uğrar, oyunlarınız silinir. Bu tarz durumlarda yapmanız gereken oyunlarınızı tekrardan indirmektedir. Ancak bazı pratik uygulamalar sayesinde de oyun kütüphanenizi kurtarabilirsiniz.

Örneğin herhangi bir oyunun tanıtılmasını istiyorsanız, o oyunun common dosyasını Steam klasörünün içerisine atmanız gerekiyor. Daha sonra exe sekmesine basarak oyunu çalıştırın. Oyun bu işlemden sonra size hata verecektir. Sonrasında ise yapmanız gereken Steam’a dönerek oyunun indirmeyi başlatın. Bu işlemden sonra dosyalar taranmaya başlayacaktır. Daha sonrasında ise oyunlar maksimum 30 saniye içerisinde kütüphanenize inecektir.

Yukarıdaki örneğini verdiğimiz yöntem genellikle işlevselliği yüksek bir yöntem olarak karşımıza çıkar. Bu yöntemi deneyerek oyunlarınızı tekrarda Steam’a tanıtımını yapabilirsiniz. Ancak bu yöntem kesin çözüm yöntem değildir. Dolayısıyla sorunlarınız çözüme kavuşmayabilir. Bilgisayarınıza format atmadan önce oyun dosyalarınızı mutlaka yedekleyin, bu işlem sizi 100’lerce saat yapacağınız işlemlerden kurtarır.

Yöntemin ise kesin çözümü oldukça basittir. Herkesin de tahmin edeceği gibi tekrardan oyunları indirmektedir. Bu yöntem ile sorununuz kökünden düzelir. Ancak bu yöntem size 100’lerce saate mal olabilir. Böylelikle zamandan zarar elde edersiniz. Profesyonel bir yazılımcıdan destek alarak ta oyunlarınızın tanıtımını gerçekleştirebilme şansınız bulunmaktadır!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir