Yulaf Diyeti Nedir? Yulaf Ezmesi Diyeti Nasıl Yapılır?

Yulaf Diyeti Nedir? Yulaf Ezmesi Diyeti Nasıl Yapılır?

Kilo vermek günümüzde çok sık araştırılan, başvurulan ve yanlışlarla dolu bir süreçtir. Bunu uzmanların doğrultusunda yapanlar da bulunmakta, kendi araştırmaları ile evinde deneyenlerde. Bu makalemizde, yulaf diyetinin sağladığı yararlarının yanında kilo verme potansiyelini ve yöntemlerine değineceğiz.

Kilo vermek için en sık başvurulan yöntemlerden birisi de kuşkusuz yulaf diyetidir. Bunun nedeni hem kullanılacak olan malzemelerin uygun fiyatlı olması, hem de kolay yapılıyor oluşudur. Gencinden yaşlısına her kesimin kilo vermek için kullanabilir olması da diğer sevilen nedenlerinden birisidir. Yulaf ezmesi diyeti uygulanabilirliği ve kolay tarifi, her yönüyle bu yazıda anlatılacaktır.

Yulaf diyeti iki yönlü olarak olanak sağlayan diyet türünden birisidir. Hem kilo alma hem de kilo vermek için ideal bir yoldur. Sağlıklı bir şekilde her ikisi içinde belirli oranlarda beslenildiği takdirde gerçekleşebilir.

Peki asıl soru yulaf diyeti zayıflatırmı? Buna cevap olarak yulaf diyeti, kilo vermek isteyen insanlar için, 3 öğün yulaf ezmesi yenilerek kilo verme imkanını sunan diyettir. Sağlık için oldukça yararlı olan yulaf ezmesi, bilimsel niteliğiyle de kanıtlanmıştır. Sindirimi aktif tutup metabolizmayı hızlandıran yulaf diyetinin nasıl yapıldığına dair olan bilgiyi aşağıda aktaracağız.

Yulaf Diyeti Nasıl Yapılır?

Yulaf diyetini her ne kadar kendiniz de yapıyor olsanız, bir uzman diyetisyen eşliğinde yapılmasını tavsiye etmekteyiz. Metabolizmanızın, günlük almanız gereken kalori miktarınıza göre besin değerlerinizi kendiniz kontrol etmenizin zor olduğunu göz önünde bulundursak, diyetisyenlerin vereceği diyet size en sağlıklı sonucu getirecektir.

Nasıl yapıldığını anlatacak olursak,3 öğün yulaf ezmesi gibi çok çeşitli tarifler mevcuttur. Bununla beraber yulafı pek çok kombinasyonla da yapabilmek mümkündür. Bunu kendi zevk ve damak tadınıza göre yapabilirsiniz. Bu makalemizde örnek tarifler vereceğiz. İsteğinize göre içerini değiştirme imkanına sahipsiniz.

  • Sütlü yulaf ezmesi
  • Elma ve tarçınlı yulaf ezmesi
  • Muzlu ve sütlü yulaf ezmesi
  • Çilek, bitter çikolatalı yulaf ezmesi
  • Sebzeli yulaf ezmesi
  • Mercimek ve tavuklu yulaf ezmesi
  • Yulaf ezmesi köftesi
  • Süt ve ballı yulaf ezmesi
  • Yulaf ezmeli somonlu kek
  • Ton balıklı yulaf ezmesi

Gibi yukarıda verdiğimiz örnekler haricinde, kendi kombinasyonlarınızı da yapmanız mümkündür. Bu ve buna benzer damak tadınıza uygun olanı seçip, öğünlerinizi kalori miktarınıza ve değerlerinize göre hazırlamanız, kısa bir süre içerisinde yulaf ezmesi ile zayıflayanlar arasında olabilmenize olanak sağlamaktadır.

Yulaf ezmesi diyeti, yulafın içeriğindeki manganez, fosfor, magnezyum mineralleri, demir, çinko, A, B1, B6, B2 vitaminleri bulunduğundan çok vitaminli ve besin değeri yüksek, bol lifli oluşu bu diyetin yapılmasını daha cazip kılmakta. İnsanlar tatlı, köfte, smoothie, shake olarak çok çeşitli olarak karışımlar yapıp, yulaf ezmesinin sade tadını kendi damak tadına göre değiştirmektedir. Sizler de kendi zevkinize göre deneyip karışımlarınızı oluşturabilirsiniz.

Yulaf Diyeti Nedir? Yulaf Ezmesi Diyeti Nasıl Yapılır?

Yulaf Diyetinin Faydaları Nelerdir?

Yulaf diyeti, daha öncede bahsettiğimiz üzere, lif oranı yüksek, bol vitaminli oluşu nedeniyle sıklıkla kilo alma ve kilo verme için tercih edilen diyetler arasındadır. Bununla beraber faydalarını maddeler halinde listeleyecek olursak,

  • Yulaf ezmesi uzun süre tok tutma etkisine sahiptir
  • Düşük kalorilidir ve bundan dolayı sıklıkla tercih edilir
  • Kolesterol seviyesini düzene sokar ve buna bağlı hastalıklara engel olabilecek yapıda olmasından dolayı tercih edilir.
  • Kan şekerini düzene sokar ve buna bağlı hastalıklara engel olur. Örnek olarak diyabet hastalarına ilaç niyetinde çözüm olabilmektedir.
  • Sindirime yardımcı olan bir besin özelliği mevcuttur. Kabız, hazımsızlık veya şişkinlik durumları bu diyet ile ortadan kalkmaktadır.
  • Yulafın bağışıklık sistemini güçlendirdiğini bilim adamları dahi herkes tarafından açıklanmaktadır. Bu özelliği sayesinde her kesim tarafından kullanılabilir oluşu bir diğer artısıdır.

Yukarıda bahsedilen faydalar, yulaf diyetinin yapılabilir oluşu ve beraberinde getirdiği artıları gözler önüne sermektedir. Bu özelliği bakımından yulaf diyetinizi istediğiniz yulaf diyeti tarifi üzerinden veya damak zevkine göre yapabilir, sağlıklı bir şekilde kilo verip / alabilirsiniz.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir