Yumurta Akı Siyah Nokta Maskesi Nasıl Yapılır? Faydaları Nedir?

Yumurta Akı Siyah Nokta Maskesi Nasıl Yapılır? Faydaları Nedir?

Yumurta akı siyah nokta maskesi kadınların en çok tercih ettiği maske türlerinden bir tanesidir. Yumurta akı içerisinde bulundurduğu protein özelliği ile cildi tazeler ve canlandırır. Cilt tonunu eşitleme, akne, sivilce, cilt lekelerini yok etme, siyah nokta tedavisi gibi birçok alanda başarılı olması sebebiyle hemen hemen tüm maske çeşitlerinde yumurta akını görmeniz mümkündür.

Piyasa da satılan birçok kozmetik ürünün içerisinde dahi yumurta akı bulunmaktadır. Yumurta akı siyah nokta maskesi kadınların vazgeçilmez saydığı doğal maske türlerinden bir tanesidir. Peki, siz bu maskenin faydaları nedir? Nasıl yapılır ve nasıl kullanılır biliyor musunuz? Bugün bizde yumurta akı maskesinin tüm detaylarını sizlerle paylaşacağız.

Yumurta Akı Siyah Nokta Maskesi?

Yumurta akı siyah nokta maskesi cildi sıkılaştırır, gözenekleri küçültür, siyah noktaları yok eder, akne ve sivilce oluşumlarının önüne geçer ve tüm yağ gözeneklerini yok eder. Bunların dışında düzenli kullanım sayesinde cilt tonunu eşitler, zararlı güneş ışınlarından korur, kırışıklıkları önler, cildi taze ve dinç gösterir, cilt ve gözaltı şişliklerini önler.

Diğer bir özelliğiyse yanak ve dudak üstü tüylenmelerinin önüne geçmesidir. İçeriğinde fazlaca kolajen barındırdığı için iltihaplanmaların önüne geçerek dağılmasını engeller. Cildimiz de hücreleri canlandırırken ölü derilerin de atılmasına sebep olmaktadır. Yumurta akı siyah nokta maskesi cilde göre farklılık göstermektedir. Kuru ciltler için farklı yağlı ciltler için farklı tarifler uygulanmaktadır.

Ancak cildiniz de alerjik bir durum oluşmaması adına mutlaka maskeyi ilk deneyeceğiniz de iç bileğiniz de küçük bir deneme yapmalısınız. Eğer bir reaksiyon oluşmuyorsa cildinizde uygulamaya başlayabilirsiniz.

Yumurta Akı Siyah Nokta Maskesi Nasıl Yapılır? Faydaları Nedir?

Yumurta Akı Maskesi Nasıl Yapılır?

Yumurta akı siyah nokta maskesi hafta da 2 kez uygulama ile sonuç alacağınız bir yöntemdir. Birçok maske çeşidi bulunmaktadır biz sizlerle birkaç tanesini paylaşacağız.

Yumurta akı ve kabuğu ile yapacağınız maske için; 1 adet kurumuş yumurta kabuğu, 1 adet yumurta akı yeterlidir. Kuruttuğunuz yumurta kabuğunu blenderden geçirip yumurta akı ile karıştırınız. Cilde fırça yardımı ile ince bir tabaka halinde sürünüz. 15 dakika bekleterek ılık su ile yıkayınız.

Ballı yumurta akı maskesi için malzemeler; 1 tatlı kaşığı bal, 1 tatlı kaşığı limon suyu, 1 tatlı kaşığı zeytinyağı, 1 adet yumurta akıdır. Hepsini karıştırınız. Fırça yardımı ile cildinize göz ve dudaklarınıza gelmeyecek şekilde sürünüz. 20 dakika beklettikten sonra ılık su ile cildinizi temizleyiniz. Ölü derilerin yavaş yavaş azaldığını ve gözeneklerinizin temizlendiğini göreceksiniz.

Yumurta beyazı ile siyah nokta maskesi için gerekli malzemeler; 1 yumurta akı, 1 çorba kaşığı sirke, yarım limon suyudur. Bütün malzemeleri karıştırarak cildinize sürünüz. 20 dakika beklettikten sonra ılık su ile cildinizi temizleyiniz ve nemlendirici krem sürünüz.

Kuru Ciltler İçin Yumurta Akı Maskesi?

Her maske her cilt tipine uygun olmadığı için kuru ciltlerin yağ oranlarının düşük olması sebebiyle yağlı ciltlere nazaran maske malzemesi biraz değişkenlik göstermektedir.

Kuru ciltler için uygulayacağınız maske malzemeleri; 1 yumurta akı, 1 tatlı kaşığı bal, 2 çay kaşığı zeytinyağıdır. Tüm malzemeleri karıştırarak fırça yardımı ile cildinize uygulayınız. 15 dakika beklettikten sonra ılık su ile yavaşça cildinizi temizleyiniz. Ardından mutlaka nemlendirici özelliği olan bir krem sürmeyi ihmal etmeyiniz.

Yumurta akı siyah nokta maskesi uygular iken dikkat etmeniz gereken en önemli nokta cildinize maskeyi uygulamadan önce temiz olduğundan emin olmalısınız. Cilt maskeleri sadece temizlenmiş ciltlere uygulanmaktadır.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir