2022’de İnternet Sitesi Kurma Maliyeti Ne Kadar?

featured

2022’de internet sitesi kurma maliyeti ne kadar zorlukları ve kolaylıkları nelerdir merak edilmekte ve bu konuda adım atacak olanların araştırmakta olduğu konular arasında yer almaktadır.  İnternet sitesi kurmanın maliyetleri kişilerin kuracakları internet sitesinin özellikleri ve niteliklerine göre değişmekte olup profesyonelleştikçe artmaktadır. İnternet sitesi kurmanın maliyetleri kullanılacak sitedeki hazır temalara göre değişmektedir. Çoğu firma hazır temalı kalıp halinde site sunmakla birlikte özel yapım veya e ticarette kullanılacak siteler için daha geniş kapsamlı çalışma ve hazırlık gerekiyor bu durumda ise internet sitesinin maliyetleri artıyor. 2022 yılındaki internet sitesi kurulumunun piyasa değeri yaklaşıl olarak en düşük 500 TL iken en yüksek maliyeti birkaç bin TL olarak geçmektedir.

İnternet Sitesi Fiyatları Nelerden Etkilenir?

İnternet sitesi fiyatları nelerden etkilenir sorunun birçok yanıtı bulunmaktadır. İnternet sitesi fiyatları yapım maliyetinin dışında birçok faklı masrafın ortaya çıkmasına neden olmaktadır. Özellikle site için gerekli olan temel özellikler fiyatlarda herhangi bir değişe yol açmazken özel denilebilecek özellikler ise pahalı sayılabilecek fiyatlar istemektedir. İnternet sitesinin fiyatının yüksek olması ortalama düzeyde istenen kaynaktan fazla kaynağa ihtiyacının olmasından dolayıdır. İnternet sitesinin kurulumu için gerekli olan temel düzeydeki ihtiyaçlar sitenin ismi için kullanılacak olan alan adı ve sunucu alanıdır ancak bunların yanı sıra sitedeki şifrelerin korunumu ve sitenin daha güvenilir olması için SSL sertifikası ihtiyaç düzeyindeki gerekliliktir. Fiyatların belirlenmesindeki önemli bir diğer etken internet sitensin tasarımı olacaktır. İnternet sitesinin kullanılacak olan tasarımın eşsiz ve göz alıcı olması o internet sitesinin kullanıcılar tarafından dikkat çekmesine ve ilgi görmesine sebep olacaktır. Sitenin e-ticaret kapasitesi olması halinde ise ticari özelliklerde desteklenmesi gerekmektedir bunlar ise ürün için nakliye seçenekleri, stokların yönetimi ve gösterimi ayrıca da ödeme seçeneğinin bulunması gibi işlevlerdir. Bir mağazanın sanal olarak da açılması anlamına gelen bu özellikle sitenin kurulumundaki ayrıntı ve özelliğin artmasıyla internet sitesi kurma maliyeti de artacaktır. Uzman bir kadroyla çalışıp sitenin pazarlama hacmini arttırmak ve bu yönde çalışmalar sitenin maliyetinin artmasına neden olacaktır. İnternet sitesinin kurulumundan sonra gerekli olan bakımlar veya bu bakımların otomatikleştirilmesi veya bu tip konular için uzman kişiler tarafından yardım alınması rutinin işlenirliği ve sıklına oranla internet sitesi fiyatlarını etkileyecektir.

2022’de İnternet Sitesi Kurma Maliyeti Ne Kadar?

Kişisel Ve Kurumsal İnternet Sitesi Kurma Maliyeti Ne Kadardır?

Kişisel internet sitesi kurma maliyeti ile kurumsal internet sitesi kurma arasındaki maliyet kimi durumlarda değişiklikler göstermektedir. Ancak kişisel internet sitesi kurmanın kurumsal internet sitesi kurmaya daha maliyet gerektirdiği bilinmekte ve ücret olarak da gözler önüne serilmektedir. Kişisel internet sitesinde kullanılacak olan basit plandaki eklentiler ve hazır olan temalar oldukça düşük maliyette iken kişisel internet sitesinin tasarımını kolaylıkla hazır olan site ve programlar arayıcılığı ile yapılmaktadır. Kurumsal internet sitesi kurmanın hem kullanılan ayrıntı ve özelliklerin artmasıyla hem de site üzerinde yaşanacak olan trafik yoğunluğu nedeniyle siteye kullanılacak olan eklentiler artacak ve kurumsal internet sitesi kurma maliyeti oldukça artacaktır. 2022 yılı internet sitesi kurma maliyetinin kurumsal olarak internet sitesi bazında bin ila beş bin lira bandında değişmekte olduğu biliniyor ve internet sitesi tasarımında karşılaşılacak olan fazla eklentiyle de özellikler artacaktır yaklaşık olarak otuz bin ola kırk bin lira arsında değişecektir. Kişilerin internet sitesi tasarımı yapması için ise gerekli olan öncelik elbette ki kişilerin daha kurumsal konu hakkında uzman kadroyla çalışarak ihtiyaçlarını doğru yönde analiz etmesi gereklidir.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir