Baldır Nasıl Erir? Baldır Eritme Yöntemleri Nelerdir?

Özellikle kış aylarından çıkıldığı dönemlerde insanlar en çok bölgesel kilolarından şikayetçi olurlar ya da kilo problemi olmayan pek çok insan daha sıkı bir vücuda sahip olmak için çeşitli doğru egzersizlere başvurmak ister. Bunlarda en dikkat çeken bölgelerden birisi olan baldır nasıl eritilir?

 Yazımızda çeşitli doğru teknikler aracılığıyla en kısa sürede baldırların eritilerek nasıl daha fit olabileceğine dair ayrıntılara dini olacağız. Şimdi etkili ve faydalı bu yöntemlere birlikte bakalım:

Baldır Nasıl Erir? Baldır Eritme Yöntemleri Nelerdir?

En Etkili Baldır Eritme Yöntemleri

Özellikle kadınların şikayetçi olduğu ama erkeklerin de sağlıklı olmak adına araştırdığı konulardan birisi olan; baldır yağlarını eritme konusu; basen ve bacak gibi bölgelerin en çok bölgesel yağlanmaya meyilli alanlar olması dolayısıyla dikkat çekmektedir. Aslında çözümün birkaç doğru egzersiz aracılığıyla oldukça basittir. Bu yöntemleri değerlendirelim:

  • Köprü hareketi: Baldır ve bacak bölgeleri için çok faydalı olduğu bilinen aynı zamanda genel esneklik için de doğru bir hareket olan köprü hareketi; pek çok yerde glute bridge olarak da bilinmektedir. Hareket, düz bir zemine sırt üstü yatılarak ve dizlerin bükülmesi ile başlar. Ardından eller vücudun yanına bırakılır ve avuç içleri yere temas edecek şekilde tutulur. Ayaklar da omuz genişliğinden daha dar şekilde açılır. Ayak tabanından güç alınarak kalça yükseltilir ve dizlerden kalçaya kadar düz bir çizgi oluşturmak amaçlanır. Bu şekilde 5-10 saniye arası beklenir ve yavaşça kalça yere indirilerek aynı pozisyona geri dönülür.
  • Sumo duruşu: İlk bakıldığında akla sumo güreşçilerinin duruşunu getiren hareket oldukça etkili ve faydalı bacak inceltme hareketlerinden birisi olarak ön plana çıkar.  Bu pozisyonda baş dik tutularak ayakta durulur ve karın kasları sıkılır. Bacaklar omuz genişliğine göre daha geniş şekilde açılır ve ayak parmak uçları dışarıya dönük olur. Daha sonra sırt dik bir durumdayken kalça geriye doğru uzatılır ve aynı pozisyona geri dönülür.
  • Adım zıplaması: İlginç ve eğlenceli bir ismi olan hareket, alt baldır eritme egzersizleri ve özellikle kalça ile üst bacak çalıştırmak için idealdir. Baş dik bir şekilde karşıya bakılarak bir ayak ile step tahtası tarzı bir materyal üzerine sağlam şekilde basılır. Sırt dik bir şekilde vücut yukarı kaldırılır daha sonra başlangıç aşamasına geri dönülür ve diğer ayakla aynı pozisyon tekrarlanır.
  • Ağırlıklı squat: Yine kalça ve iç bacak bölgelerinin eritilmesinde çok faydalı bir hareket olan squat benzeri bu pozisyonda; elde taşınabilecek şekilde bir çift dambıl bulunur. Baş dik bir şekilde karşıya bakılırken bacaklar omuz genişliğinde açılır. Sırt dik bir haldeyken eldeki dambılların ağırlığı omuzlara verilir. Kalça geriye doğru uzatılır ve tekrar aynı pozisyona dönülür. Yukarı kalkılırken dambıllar da havaya kaldırılır.
  • Öne ve geriye adım egzersizi: Çok faydalı dış bacak inceltme hareketleri ve kalça ve bacak egzersizlerinden birisi olarak öne ve geriye adım egzersizi tavsiye edilebilir. Bu aşamadan karın kasları sıkılarak bir ayak ileride ve diğeri parmak ucu pozisyonunda geride tutulur. Öne doğru atılan adamın ardından dizden yavaşça aşağı indirilir. Hareket aynı bacakla geriye doğru da uygulanır. Bu pozisyonda önemli olan arka dizin yere değmeyecek şekilde konumlanması ve ön dizin parmak uçlarını geçmemesidir. Ayaklar paralel şekilde karşıya bakar ve vücudun gücü öndeki ayağın topuğuna verilir.

Sunulan doğru baldır ve bacak hareketleri aracılığıyla,  birkaç hafta gibi kısa bir süre içerisinde portakal kabuğu benzeri sevilmeyen görünümlerin önüne geçilebilir ve çok sağlıklı bir fizik elde edilebilir.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir