5 Adımda Saçlardaki Kepek Nasıl Geçer?

5 Adımda Saçlardaki Kepek Nasıl Geçer?

Saç derisinde, gereken bakım rutinleri uygulanmadığı takdirde kepek oluşumu kaçınılmazdır. Kepek oluşumu saçta oldukça kötü ve kirli bir görünümü ortaya koymaktadır. Alınacak önlemler ve birkaç uygulama neticesinde kepekten kurtulma yolları mümkündür. Eğer siz de kepekten şikayetçiyseniz gelin birlikte 5 adımda saçlardaki kepek nasıl geçer konusuna bir ışık tutalım.

Kepekten Kurtulma Yolları

Kepekten kurtulma yolları, kişisel olarak ele alınacak yöntemler neticesinde değişim gösterebilmektedir. Bu noktada kişinin saç yapısına ve hastalıklarına bağlı pek çok faktör etki sağlamaktadır. Alternatif metotları değerlendirmeden önce kepeğin oluşma sebeplerini bilmek önemlidir. Kepek oluşma sebepleri arasında:

  • Tuzlu şampuan kullanımı,
  • Yanlış şampuan seçimi,
  • Mevsimsel değişimler,
  • Aşırı sıcak su kullanımı,
  • Stres,
  • Deri hastalıkları olmaktadır.

1-      Kullanılan Şampuanı Değiştirin

Şampuan kullanımı kepek sebeplerinin başında yer alıyor. Şampuan alırken mümkün mertebe içeriklerine dikkat etmek gerekir. Tuz bulunduran ve katkı maddesi çok olan şampuanların saça ciddi zarar verdiği bilinmektedir. Bunun yanı sıra kişilerin doğal şampuanlardan yana şansını kullanması saçlarını daha iyi korumasına neden olacaktır.

5 Adımda Saçlardaki Kepek Nasıl Geçer?

2-      Sıcak Su Kullanımından Uzak Durun

Duş alırken yapılan en büyük hatalardan birisi çok sıcak su kullanmaktadır. Sıcak suyun sadece saç değil tüm vücut derisine zararı bulunmaktadır. Sıcak su deriye etkisiyle ciddi bir kurumaya yol açar. Kuruyan ve gerginleşen saç derisi ise bir süre sonra çatlar ve kepek oluşur.

Duş sırasında izlenmesi gereken yol arasında genel olarak ılık su kullanılmasıdır. Kullanılan bu ılık su ile yıkama yapılmalıdır. Yıkama sonrası duştan çıkmadan 1 ya da 2 dakika önce soğuk su ile saçınıza ve cildinize şok etkisi yaratabilirsiniz. Oluşturulan bu etki neticesinde cildiniz daha dinç duracaktır.

3-      Vitamin Kullanın

Saçlara iyi gelen vitaminler B12 ve E vitaminidir. Bu iki vitaminin yer aldığı kremleri kullanabilirsiniz. Aynı zamanda direkt vitamin alımını oluşturabilirsiniz. Saçınızda kepeklenmenin yanı sıra aşırı dökülmeler varsa mutlaka bir doktora başvurmalısınız.

B12 saç, kirpik ve kaş konusunda besleyici bir vitamindir. Beklenenden fazla saç dökülmesi genelde vitaminsizlik ile kişilerin karşısına çıkmaktadır. Eğer siz de normale nazaran saçlarınızda dökülme ve kepeklenmeyle karşılaştıysanız uzman gözetiminde aynı zamanda kişisel olarak vitamin takviyesi yapmalısınız.

 

5 Adımda Saçlardaki Kepek Nasıl Geçer?

 

4-      Stresten Uzak Durun

Uzman görüşüne başvurmak, vitamin eksikliği tamamlamak, duş ve şampuan alışkanlığınızı değiştirmenize rağmen kepeklenmeniz devam mı ediyor? O zaman psikolojik etkenler oldukça büyüktür. Stres hayatınızın genelinde bulunuyorsa bu konuda bir değişikliğe gidebilirsiniz. Aksi takdirde kepekten kurtulma yolları arayışınızda istediğiniz sonuca ulaşmak daha zor olacaktır.

5-      Eczane Ürünleri Kullanın

Kepekten kurtulma yolları, eczanelerde satılan özel ilaçlı şampuanlar sayesinde mümkündür. Doktorunuz tarafından reçetelenmesini isteyebileceğiniz gibi kişisel olarak satın almanız da ihtimaller arasında yer almaktadır. Normal şampuanlara nazaran köpürme, uzun süreli durulama gerektirmeyecektir. Ancak cildinizi kendine getirecek ve kısa sürede kepekten kurtulma yollarınızda size yardımcı olacaktır.

5 Adımda Saçlardaki Kepek Nasıl Geçer?

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir