Vücuttan Ödem Attırıcı 15 Besin Önerisi

featured

Soğuk kış aylarının kendini bahar esintilerine bıraktığı şu günlerde en çok merak edilen şey kış mevsiminde oluşan şişkinliğin nasıl giderilecek olduğu üzerine sorulardır. Bu sorunun birçok yanıtı olmakla birlikte egzersiz, kardiyo, diyet gibi çeşitli çözümler mevcuttur. Bu çözümlerin yanı sıra bitkisel yollarla da ödem atabilmenize dair birçok yol vardır. Örneğin tamamen doğal biçimde yetiştirilmekte olan bitkilerden üretilen çayları düzenli bir şekilde tükettiğiniz takdirde sizler de vücudunuzda şişkinlik yaratan ödemden kurtulabilirsiniz. Tüm bunlarla birlikte vücuttan ödem attırıcı besin önerilerini sizler için aşağıda derledik.

Su

Gün boyunca tüketilecek olan su miktarı organlarımızın doğru çalışması adına önem arz etmektedir. Sabahları aç karnına içtiğiniz su sayesinde güne daha zinde bir başlangıç yapabilirsiniz. Aynı zamanda su midedeki besinleri sindirebilmesi adına oldukça mühim bir noktada durmaktadır. Gün içinde vücudunuza alacağınız 2,5 litre civarı su oluşmuş olan ödemi yok etmede sizlere yardımcı olmaktadır.

Yoğurt

Yoğurt içerdiği zengin probiyotik sayesinde bağırsaklarınız adına en iyi besinlerden biridir. Ödem oluşmasında en büyük etkenlerden biri bağırsakların doğru biçimde çalışmıyor olmasıdır. Yoğurtta bulunan maddeler sayesinde vücudunuzda bulunan zararlı mikroplar dışarı atılmakta ve böylelikle şişkinlik hissinin azalmasını sağlamaktadır. Öğünlerinizde tüketeceğiniz bir kase yoğurt sağlığınız için fayda görünmektedir

Maydanoz

Maydanoz hem kendi başına tüketildiğinde hem de kaynatılıp suyu içildiği takdirde ödem atıcı besinlerin en başında gelmektedir. Maydanuzu özellikle sabahları aç karnınıza tükettiğiniz takdirde sıcak yaz aylarına ödemlerinizden kurtulmuş olarak girebilirsiniz. Böylelikle karında oluşan şişkin görüntü de ortadan kalkmaktadır. Maydanoz aynı zamanda yoğun biçimde içerdiği C vitamini sayesinde de sizleri hastalıklardan korunmanız adına destek olmaktadır. 

Salatalık

Salatalığın içinde bulunan yoğun su miktarı salatalığın kalorisinin de azalmasına sebep olmakta ve rahatlıkla tüketebileceğiniz besinlerin başında gelmektedir. Vücudunuz gün içinde ödem oluşturuyorsa bu su ihtiyacınız dolayısıyla gerçekleşmektedir. Bunun için su ihtiyacınızı gidermek adına tüketeceğiniz sıvıların yanı sıra salatalık tüketmeniz şişkinlik hissinizin azalmasını sağlamaktadır.

Ananas

Son zamanlarda çokça popüler olan ananas artık neredeyse her besin ile beraber yenebilmektedir. Ananası salataların içine katarak kullanabileceğiniz gibi meyve olarak da tüketebilirsiniz. Ananas içerdiği zengin bileşenler sayesinde doğal bir detoks besini haline gelmektedir. Eğer sizler de kış aylarının getirdiği hareketsizlik dolayısıyla ödem problemi yaşıyorsanız ananas tüketerek bu rahatsızlıktan kurtulabilirsiniz.

Lahana

Lahana özellikle diyet yemeklerinde oldukça tercih edilmekte olan bir besindir. Lahana içinde bulunan düşük kalorisi sayesinde rahatlıkla tüketilebilecek bir yiyecek haline gelmektedir. Mevsiminde bulabileceğiniz lahanayı kaynatarak yediğiniz takdirde şişkinliğinizin ortadan kalkmasına fayda sağlamaktadır.

Kiraz Sapı

Yaz aylarına yaklaşırken her yerde bulabileceğiniz kiraz saplarını kaynatmak da ödem atmak adına seçilen yöntemlerin başında gelmektedir. Kaynattığınız kirap saplarının suyunu gün içinde tükettiğinizde şişkinlikten kurtulabilirsiniz.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir