Genç Kalmanın Sırrı: Tibet Hareketleri

Genç kalmak yüzyıllardan beri her insanın isteği ve ilgisini çeken bir konudur. Genç kalmak için beslenmeye dikkat etmek, spor yapmak, stresten uzak durmak gibi çözümler bulunsa da yine de bu çözümleri her an yapabilmek pek mümkün olmamaktadır. Şehir hayatındaki yaşam koşturmacası bizleri kaygının içine sürükleyebilmektedir. Bu açıdan genç kalmanın sırları daha bilinmez bir yola girmektedir.

Tibet Hareketlerini Nereden Öğrenebiliriz?

  • Son zamanlarda bu yaşamsal endişelerden uzaklaşmak amacıyla yoga, meditasyon gibi aktiviteler çoğalmaya başlamaktadır.
  • Neredeyse her yaştan insan hem beden hem ruh sağlığını korumak amacıyla bu tarz dersler almakta ve hatta dijital ortamda da buna dair yüzlerce video bulunmaktadır.
  • Sizler de bu alanlara yönelmek istiyorsanız çeşitli sosyal ağlar üzerinden profesyonel videolara ulaşabilirsiniz.

Genç Kalmak İçin Yapılan 5 Tibet Hareketi

Yoga uzun yıllardır çeşitli kültürlerde varlığını sürdürmekte olan bir alandır. Son zamanlarda teknoloji ile birlikte her türlü bilgiye ulaşım kolaylaştığından birçok farklı ülkenin geleneklerine erişebilmek mümkün görünmektedir. Bunun yanı sıra spor, yoga meditasyon gibi alanlarda her ülkenin kendine ait bir tarzı olmakla birlikte o ülkede bulunmasak dahi internet üzerinden edindiğimiz bilgiler ile onların biçimlerini kendimizde uygulayabilme imkanına sahip olmaktayız. Örneğin güncel olarak bakıldığında Hindu felsefesine ait olan Tibet hareketleri oldukça ilgi görmektedir. Bu hareketler vücudumuzdaki birçok çakrayı açmakta ve bizlerin hem bedensel hem de duygusal olarak iyileşmesini sağlamaktadır. İşte sizler için derlenen 5 Tibet hareketi:

1.Hareket

Kollarınızı havaya kaldırıp kendi etrafınızda yavaşça dönmeye başlayın. Sonra yavaşça durup baş dönmenizin geçmesini bekleyin. Ellerinizi göğsünüzün üzerinde birleştirerek bekleyin. Böylelikle yaşam enerjiniz tüm bedeninizde akmaya başlamaktadır.

2.Hareket

Yere sırt üstü uzanın ve her nefes alışta ayaklarınızı tavana doğru bakacak şekilde kaldırın. Nefesinizi verirken ise ayaklarınızı yavaşta aşağı doğru indirin. Bu hareket sizi kaygılarınızdan uzaklaştırmakla birlikte sizlere bir enerji kaynağı oluşturmaktadır.

3.Hareket

Dizleriniz yere değecek biçimde yarı oturur pozisyonda durun. Başınızı arkaya doğru eğerken sırtınızın esnediğini hissedeceksiniz. Arkaya doğru nefes alın ve başınızı öne doğru getirirken nefesinizi verin. Böylelikle sırt kaslarınızın sonuna dek açıldığını duyumsayabilirsiniz.

4.Hareket

Öncelikle sırt üstü uzanın. Başınızı arkaya atacak biçimde ellerinizi yerden kuvvet alarak kalçanızı havaya kaldırın. Bu sayede bir köprü görüntüsü elde etmiş olacaksınız. Bu hareketi gerçekleştirirken burnunuzdan nefes alıyor olmanız sizler için daha yararlı olacaktır.

5.Hareket

Ters V hareketi diye de geçen bu hareket ile dolaşım ve sindirim sisteminizin en doğru biçimde çalışmasınız sağlayacaksınız. Öncelikle yüz üstü uzanarak el ve ayaklarınızdan güç almanız gerekmektedir. El ve ayaklarınızdan aldığınız destek ile başınız ve ayaklarınız aynı seviyede olmak üzere V şeklini alın. Bu hareket ile regl sancılarınızdan da kurtulmayı sağlayabilirisiniz.

 

 

 

 

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir