1. Haberler
  2. Life
  3. Kurt Üzümü Nedir? Faydaları?

Kurt Üzümü Nedir? Faydaları?

Kurt Üzümü Nedir? Faydaları?

Kurt üzümünün anavatanı Çin ve Moğolistan’dır. Binlerce yıldır çok farklı semptomlarla geleneksel Çin tıbbının ayrılmaz bir parçası olmuştur. Bununla birlikte, kurt üzümü, Himalayalar’daki Tibet’in bazı bölgelerinde hala yetişmektedir. Özellikle Tibet’ten gelen kurt üzümleri, sulu ve tatlıdır. Kaliteleriyle karakterize edilir ve dünyanın diğer bölgelerinden gelen kurt üzümlerinden daha yüksek bir canlılık profiline sahiptir. Patates, domates ve biber gibi kurt üzümü, itüzümü familyasındandır. Bununla birlikte, kurt üzümü çalısı dayanıklıdır ve bu nedenle Orta Avrupa bölgelerine de ekilebilir.

Besin maddeleri ve hayati maddeler açısından son derece yüksek bir yoğunluğa sahip olanlar ve bu nedenle sağlık adına inanılmaz sayıda olumlu özelliğe sahip olan gıdalar, süper gıdalar olarak bilinir. Bu gıdalar genellikle, etkili bir sinerji içinde birlikte çalışan antioksidan bitkisel besinler, hayati besinler, esansiyel yağ asitleri ve esansiyel amino asitlerin bir kombinasyonunu içerir. Kurt üzümü işte böyle bir süper gıdadır. Olağanüstü miktarda benzersiz besin maddeleri ve antioksidanlar içerirler ve sağlıklı, alkali bir diyetin parçası olarak şaşırtıcı derecede güç ve enerji sağlarlar.

Kurt Üzümünün Faydaları

Kurt üzümü, bol miktarda A vitamini, C vitamini, E vitamini (meyvelerde nadiren bulunur) ve önemlisi B vitamini değerlerine sahiptir. Kurt üzümü ayrıca ıspanaktan daha fazla, yani 100 g başına 6.8 ila 9 mg arasında demir içerir. Yani 50 gram kurutulmuş kurt üzümü, demir gereksinimini karşılamaya önemli bir katkı sağlar. Yetişkinler için demir gereksinimi 10 mg (erkek) ile 15 mg (kadın) arasındadır. Kurt üzümü aynı zamanda, çoğu zaman tükenen tarım toprakları nedeniyle bugün temel gıdalarımızda nadiren bulunan 21 önemli eser elementi içerir. Kurt üzümü ayrıca lutein ve zeaksantin adı verilen eşsiz bitkisel besinler ve antioksidanlar açısından da son derece zengindir.

Bu iki hayati madde, sağlıklı gözler ve sağlıklı bir sinir sistemi için gereklidir. Altmış yaş üstü kişilerde yaygın bir göz hastalığı olan makula dejenerasyonunu önlemek için özellikle lutein ve zeaksantin açısından zengin besinler tavsiye edilir. Bu bağlamda kurt üzümü, göz sağlığını koruması gereken bir diyete mükemmel uyum sağlar. Ayrıca kurt üzümü polisakkaritler içerir. Bunlar, T lenfositlerini aktive ederek bağışıklık sistemini güçlendiren karmaşık karbonhidratlardır.

 

Kurt Üzümü Nedir? Faydaları?

 

Özellikle kanser hücreleri ve virüslere karşı mücadeleye odaklanan özel savunma hücreleridir. Kurt üzümü polisakkaritler, ekinezya, koni çiçeği veya tıbbi bir mantar olan maitake mantarındaki bağışıklık güçlendirici maddelere benzer bir kimyasal yapıya sahiptir. Ekinezya genellikle bağışıklık sistemini uyarmak ve yılın enfeksiyon riski olan zamanlarında hücresel savunmayı desteklemek için kullanılırken, tıbbi mantar sadece kanserin önlenmesi için değil, aynı zamanda yan etkileri önemli ölçüde azaltabileceğinden kemoterapiye de eşlik eder.

 

Kurt Üzümü Ve Kronik İltihaplanma

Anti-inflamatuar özellikleri nedeniyle, kurt üzümü Asya’da astım, alerji, kronik ağrı ve hatta kanser gibi kronik inflamatuar süreçlerin neden olduğu hastalıkların tedavilerinin bir parçası olarak kullanılmaktadır. Bağışıklık sisteminin kendi dokularına saldırmasından dolayı ortaya çıkan hastalıklar, şiddetli inflamatuar reaksiyonlarla da ilişkili olduğundan, kurt üzümü artrit, lupus eritematozus (eklemlerin şişmesi) veya Crohn hastalığı (bağırsak hastalığı) gibi otoimmün hastalıkların tedavisine dahil olabilir.

Sporcular İçin Kurt Üzümünün Faydaları

Kurt üzümü polisakkaritleri kasların performansını arttırdığından, sporcular ve zindeliği seven insanlar için mükemmel bir atıştırmalıktır. Öte yandan kurt üzümü polisakkaritleri, egzersiz sırasında kaslarda biriken laktik asit gibi metabolik atıkların giderilmesine yardımcı olur. Bu yüzden kurt üzümü sporcuların kullandığı mucize bir meyve olarak tarif edilir.

 

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir