Discord Açılmama Sorunu (7 Pratik Çözüm)

featured

Discord açılmıyor mu? Kanallarınız kilitlendi mi? Endişe etmeyin. Discord açılmama sorununu ortadan kolayca kaldırabilirsiniz. Size bu mevzuda en iyi biçimde destek olacağız. Tek yapmanız ihtiyaç duyulan adımları bir bir izlemek ve Discord’u eski işlevselliğini geri kazandırmak.

Discord bilgisayarınızda çalışmıyor mu? Sorunu çözmenin güvence yolu olmasa bile bu uygulamayı potansiyel olarak düzeltmek için takip edebileceğiniz birtakım basit ve ergonomik yöntemler vardır. Windows 10 Discord açılmama hatası çözümü için bir kaç yol var: 

  1. Discord’u Kapanmaya Zorlamak

Discord ilk monitörü doğrusu açılış ekranını geçmediğinde yapmanız ihtiyaç duyulan ilk şey uygulamayı kapatmaya zorlamaktır. Discord’u öldürmek için Görev Yöneticisi uygulamasını çalıştırmanız gerekir.

  • Görev çubuğuna sağ tıklayıp Görev Yöneticisi’ni seçiniz.
  • Ardından İşlemler sekmesine tıklayın.
  • Listede Discord uygulamasını bulun.
  • Discord’a sağ tıklayın ve Görevi Sonlandır’a tıklayın.

Discord tamamen kapandıktan sonrasında tercih ettiğiniz yolu kullanarak yine başlatmanız gerekmektedir. Bu işlemden sonrasında Discord doğru bir biçimde açılmazsa öteki adımlara geçiş yapabilirsiniz. Ancak en önce denemeniz ihtiyaç duyulan metot budur. 

  1. Yönetici Olarak Çalıştırmak

Discord’un açılmamasının muhtemel bir sebebi uygulamanın bilgisayarınızda emek harcaması için lüzumlu izinlere haiz olmamasıdır. Çoğu izin sorununu, uygulamayı idareci ayrıcalıklarıyla çalıştırarak çözmeniz mümkündür. Bunu yapmayı deneyebilirsiniz.

  • Başlat seçeneğinin yanında yer edinen arama kutusuna Discord yazın.
  • Discord’a sağ tıklayın ve Yönetici olarak çalıştır’ı seçin.
  • Çıkan uyarma ekranında Evet dedikten sonrasında Discord’un sorunsuz bir şekilde emek harcaması gerekecektir.
  1. Discord’u Güncellemek

Discord’un açılmamasının temel nedenlerinden birisi Discord’un eski bir versiyona haiz olması olabilir. Durum buysa, Discord’u son versiyonuna güncellemek yaşadığınız sorunu çözmenize destek olacaktır. Discord’u güncellemek için onu internet sitesinden yine indirebilirsiniz.

  • İnternet tarayıcınızı çalıştırın ve Discord’un internet sitesine giriş yapın.
  • Ardından uygulamayı indirmek için Windows için İndir düğmesini tıklayın.
  • Daha sonrasında klasik tatbik kanalıyla uygulamanızı yükleyin ve başlatın
  1. Geçici Dosyaları Silmek

Bilgisayarınızda muhtemelen oldukca sayıda geçici dosya olacaktır. Bu dosyalar, alakalı programları kullanmayı bitirdiğiniz vakit pek bir işe yaramayacaktır. Bazen bu geçici dosyalar Discord dahil olmak suretiyle muhtelif uygulamaların muntazam çalışmalarına mani olurlar. O yüzden bu tarz şeyleri silmelisiniz.

  • Dosya Gezgini uygulamasını çalıştırın ve arkasından C:Users/kullaniciadi/AppData/LocalTemp bölümüne gidin.
  • Karşınıza çıkan pencerede CTRL + A yapın ve klasörde yer edinen bütün dosyaları seçin.
  • Bu dosyalardan birine sağ tıklayın ve Sil’e tıklayın.
  • Dosyalar silindikten sonrasında onları çöp kutusundan silmeyi unutmamalısınız.
  1. DNS Önbelleğini Temizlemek

Discord, internete bağlanmak için DNS sunucunuzu kullanır. Bu sunucularla yada önbellek dosyalarıyla alakalı bir sıkıntı olması niteliğinde Discord’un açılmaması laf mevzusu olabilecektir. Aşağıdaki adımları kullanarak DNS önbelleğini temizleyebilirsiniz.

  • Başlat menüsünün yanında yer edinen arama kısmında cmd yazın.
  • Ardından karşınıza çıkan Komut İstemi uygulamasını çalıştırın.
  • Uygulamayı çalıştırdıktan sonrasında ipconfig /flushdns yazın. Bunu yaptıktan sonrasında DNS önbelleği temizlenmiş olacaktır.
  1. Tarih ve Saati Kontrol Etmek

Yanlış tarih ve saat ayarları Discord dahil birçok uygulamada sorunlara niçin olur. Bilgisayarınızın tarih ve saat ayarları doğru değilse, ilkin bu tarz şeyleri düzeltmeniz ve arkasından Discord uygulamasını deneyip açmanız gerekecektir.

  • Başlat menüsünü açın ve arkasından Ayarlar bölümüne girin.
  • Ayarlar> Zaman ve Dil’e gidin.
  • Sol tarafta Tarih ve saat seçeneğini bulun.
  • Saati otomatikman ayarla seçeneğini etken hale getirin.
  • Saat dilimini otomatikman ayarla seçeneğini etken hale getirin.
  1. Discord Uygulamasını Yeniden Yüklemek

Discord, birkaç yöntemi uygulamanıza karşın hala muntazam bir biçimde çalışmıyorsa uygulamanın temel dosyalarıyla alakalı bir sıkıntı yaşıyor olabilirsiniz. Dosyaların iyi durumda olup olmadığını görmek için uygulamayı bilgisayarınızdan kaldırmalısınız.

Discord’u bilgisayarınızdan kaldırdıktan sonrasında onu resmi siteden indirdiğiniz yeni yükleyici ile beraber yine yüklemelisiniz. Bu muamele oldukca uzun sürmeyecektir. Eğer mesele devam ediyorsa bilgisayarınızda kapsamlı bir virüs taraması yapmanız oldukca daha sıhhatli olacaktır. 

Discord nedir, ne işe yarar?

Son zamanların en popüler uygulamalarından biri Discord, sesli bir yazışma uygulamasıdır. İnternet üstünden tanıdığınız kişilerle yazışma kumanızı elde eden tatbik tamamen ücretsiz. Üstelik birden oldukca kişiyle yazışma kurulmasına olanak elde eden Discord, bilhassa online oyun oynayanlar tarafınca yoğun bir biçimde tercih ediliyor. Aynı anda birden fazla kişiyle görüşmek isteyenlerin kullandığı tatbik, web bağlantısı problemi olmadığı sürece süratli ve yüksek ses kalitesinde yazışma kurulmasını sağlıyor. 

Discord nasıl kullanılır?

Daha ilkin belirttiğimiz şeklinde Discord uygulaması, aynı anda birden fazla kişiyle yazışma oluşturmak isteyenler için oldukca cezbedici. Fakat, bunun için Discord’da kanal açmak şart. ilk başlarda Discord tatbik sayfasına gidin. Ekranın sol üst köşesindeki “+” simgesine tıklayın. “+” simgesi yoksa, Discord simgesine tıkladıktan sonra görüntülenecektir. Ardından gelen pencerede “Bir Sunucu Oluştur”a tıklayın. Sonra Sunucu Adını girin ve Oluştur buttonuna tıklayın. Böylece Discord’da kanal açma işlemi tamamlanır. Bu aşamadan sonrasında karşınıza çayır için bir bağlantı penceresi çıkacaktır. Pencereyi kapattığınızda kanala otomatikman bağlanacaksınız. Kanal simgesine tıkladığınızda “Anlık Davet Oluştur”a giderek çayır linkini bulabilirsiniz. 

Discord profil resmi ve dost ekleme

Sesli yazışma uygulaması olan Discord’da dost eklemek için evvela eklemek arzu ettiğiniz ferdin Discord etiketi lüzumlu. Bunu için tatbik ekranının sol üst köşesinde yer edinen Discord simgesine gidin. Açılan ekranın sol alt köşesinde adınızı göreceksiniz. Adınızı görüntülediğiniz pencerede “Ayarlar” simgesine tıklayın. Bir sonraki “Hesabım” menüsünde “Kullanıcı Adı” adlı açıklama Discord markasıdır. Karşı tarafın etiketini de öğrendikten sonrasında yine ana ekrana dönün. Sol üst köşeden Discord simgesinin derhal yanında yer edinen “Arkadaşlar” bölümünden “Arkadaş Ekle” seçeneğine gidin. Açılan pencereye discord etiketi girip “Arkadaşlık isteği gönder” diyerek bir tanıdık ile iletişime geçebilirsiniz.

 

 

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir