1. Haberler
  2. Life
  3. Yeni Yılda Yenilenmenin 12 Püf Noktası

Yeni Yılda Yenilenmenin 12 Püf Noktası

featured

Yeni yıl kararları alıyor ve planlarımızı buna göre yapmaya başlıyoruz… Çünkü Yeni Yıl çoğumuz için yeni bir başlangıç ​​demek! Her yıl hayatımızı yeniden değerlendirmemizin ortak bir nedeni var; daha mutlu ve huzurlu bir hayata sahip olmak. Yeni yıl, yeni yaş, aslında her yeni gün, hedefler koymamız için iyi bir fırsattır. Hayatınıza güzel bir başlangıç ​​yapmak için özel günleri beklemeyin. Tarih senin kontrolünde değil. Kendi başınıza değişen yeni bir günü, ayı veya yılı kontrol edemiyorsanız, kontrol sizdedir. Ancak dilerseniz hayalleriniz gerçek olur ve değişim başlar. 

Gerçekçi planlar yapın

Geçen yıl sizi en çok neyin sinirlendirdiğini netleştirmek ilk adımınız olmalı. Uzman klinik psikolog Seren Öztoprak Kılıç, bahis için gerçekçi hedefler belirlemeniz gerektiğine dikkat çekiyor ve tavsiyelerini şöyle açıklıyor: “İhtiyaçtan fazla beklenti var. Bu yüzden hayatınıza uygun bir plan yapmalısınız. İlgi alanlarınıza ve yeteneklerinize uygun hedefler belirlemek başarınızı kolaylaştıracaktır. Arzularınızı bilmek ve sizin için doğru olup olmadığını düşünmek ve onları gerçekleştirmek için çalışmak değerlidir. Hedefler belirlerken, yalnızca ulaşabileceğiniz hedefler belirlediğinizden emin olun. Aksi takdirde hedefler, önümüzdeki yıl gerçekleştirilecek hayallerin ötesine geçemez. 

Amaçlarınızı somutlaştırın!

Hedeflerinizin gerçekçi olduğundan emin olun. “Ayda 10 kilo vereceğim” gibi kafa karıştırıcı planlar anlamlı bir hedef değildir; Tekrar yaşamanıza neden olabilir. Ayrıca neden kilo aldığınızı kendinize sormayı unutmayın. Mutsuzluk, rahatlık, umutsuzluk veya açlık aşırı yemenize neden oluyor mu? Yoksa hareketsiz bir yaşam tarzınız mı var? Gerçeğin ne olduğunu belirlerseniz, hedefinize doğru gerçek adımlar atarsınız. 

İstiyorum deyin!

Planınızın başarısındaki en değerli faktörlerden biri, onu gerçek olarak tanımlayarak “Bunu istiyorum” diyebilmektir. Örneğin; Ne elde etmek istiyorsun, nasıl bir insan olmak istiyorsun? 

Planınızı yazıya dökün!

Planlamamak başarısızlığı planlamaktır. Hedefleriniz için bir zaman çizelgesi oluşturun. Bunları uygulamanın ne kadar süreceğini gösteren yazılı bir plan hazırlayın ve ulaştığınız her hedefi kontrol edin. Böylece neler başarabileceğinizi görecek ve motive olacaksınız. 

Büyük maksatları küçük modüllere ayırın

Uzun vadeli hedefinizi ve bu hedefe ulaşmak için yapmanız gereken alt görevleri, yani kısa vadeli hedefinizi tanımlayın. Büyük bir süreci kapsayan hedefleriniz varsa, bunları daha küçük modüllere ayırın. Her bir öğeyi ait olabileceği tarihlere göre eylem planınıza dahil edin. Ana hedefinizi en sona koyun. 

Net ve olumlu tanımlar yapın

Hedeflerinizi belirlerken net cümleler kullanın; Hedefe ulaşmak için farklı strateji ve taktiklerin geliştirilmesini açıkça kolaylaştırır. “Bu yıl para biriktireceğim” demek yerine, “Her hafta ne kadar para ayıracağım” deyin. “Bu yıl baloya gideceğim” yerine “Bu yıl salı ve çarşamba günleri baloya gideceğim” ifadesini kullanın. Ayrıca hedefleriniz doğrultusunda çalışırken cümlelerinizin olumlu bir dil içerdiğinden emin olun. Fikirlerimiz söze, sözlerimiz eyleme ve düşünme şeklimiz bir süre sonra onlara dönüştüğü için gelişmeye başlarız. Bu nedenle, olumlu bir dil kullanmak daha uyumlu, barışçıl ve başarılı olmak için çok güçlü bir araçtır. Örneğin; “Artık ağır yemek yemeyeceğim” demek yerine “Bundan sonra sebze yiyeceğim” tercihini yapın. 

Kendinize inanın

Yaptığınız işe karşı olumlu tutumunuzu savunmaya devam edin; Kendine inan. Hedeflerinizi çevrenizdekilerle paylaşın, çünkü paylaşmak, etkileşim kurmanın en iyi yoludur! Ayrıca, konuşmalarınızın ulaşılmamış hedeflere değil, gerçekleşen şeylere yönelik olduğundan emin olun. 

Amaçlarınızı görebileceğiniz yere asın!

Bir kağıda tam olarak ne elde etmek istediğinizi yazın ve her gün görebileceğiniz bir yere asın. Dikkat etmeniz gereken şeyleri size hatırlatacaktır. Örneğin, “Ailemle vakit geçireceğim” yazıp notunuzu buzdolabına asmak yerine, eve girdiğinizde karşı duvara asın ve açıkça “Ailemle vakit geçireceğim” deyin. akşam yemeği. ailemle en az iki haftada bir”. 

İnancınızı kaybetmeyin

Başarısızlığın her an olabileceğini unutmayın. Pazartesi gecesi yeni başladığınız diyeti atlamış olabilirsiniz. Ancak bu, Salı günü yeniden başlayamayacağınız anlamına gelmez. Kargaşa karşısında inancınızı ve motivasyonunuzu kaybetmeyin. Denediğiniz sürece, ödülü göreceksiniz. Yeter ki işinizi bırakmayın! Yenidoğanlar emeklemeden yürümeyi öğrenmeye geçişte ortalama 200 ila 250 kez düşer. Her düşüş kalkmak için bir sebeptir. 

Sorumluluk alın

Hayat her zaman bize her istediğimizi vermez. Ama amacına ulaşmak senin elinde. Bunun bilincinde olmalı, sorumluluklarınızı bilmeli ve buna göre hareket etmelisiniz. 

Ödül önemli!

Başarılarınızı takdir edin, kendinizle gurur duyun. Ulaştığınız her hedef için kendinizi küçük bir hediye ile ödüllendirin. Örneğin; bir fincan, bir kitap, bir süs gibi! Bu şekilde, kendinizi daha motive edecek ve daha dayanıklı olacaksınız. 

Gereksiniminiz varsa, yardım alın

Hedeflerinize ulaşma konusunda; Çocuklarınızdan, eşinizden, ailenizden ve hatta gerekirse bir terapistten yardım alın. Böylece en yakınlarınızdan göreceğiniz destekten mahrum kalmazsınız.

 

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir