1. Haberler
  2. Life
  3. Alkolden Kaynaklanan Ağız Kokusu Nasıl Geçer?

Alkolden Kaynaklanan Ağız Kokusu Nasıl Geçer?

featured

Alkol tüketimi, zaman zaman kişilerin ağzında istenmeyen kokuların oluşmasına sebep olmaktadır. Hem rahatsız edici hem de hoş gözükmeyen bu durum, pek çok kişinin başına gelmektedir. Özellikle kalabalık ortamlarda kötü gözüken bu durum, birkaç yöntemle çözülmektedir. Öncelikle ağız temizliği ve koku önleyici şeyler yemek alkol kaynaklı ağız kokusunu önlemektedir. Bunun yanında farklı çözümler de ağız kokusunun önlenmesini sağlamaktadır. Şimdi alkolden kaynaklanan ağız kokusu nasıl geçer sorusunun cevabını hep birlikte inceleyelim.

Alkolden Kaynaklanan Ağız Kokusunu Geçirme Yolları

Alkol kullanan birçok kişi, alkolün sebep olduğu ağız kokusuyla karşılaşmaktadır. Oldukça can sıkıcı olan bu durum, toplu ortamda daha da sorun olmaktadır. Alkol kaynaklı oluşan ağız kokusunu geçiren birçok yöntem bulunmaktadır. Bu yöntemler başlıca şöyledir:

  • Alkol tüketmeden önce bir şey yiyip-içme,
  • Sarımsak gibi aromalı besinler yeme,
  • Aromatik sakız çiğneme,
  • Kahve ve su içme,
  • Koku önleyici macunlarla diş fırçalama,
  • Ağız suyu kullanma,
  • Sıcak bir duş alma alkolün sebep verdiği ağız kokusunu azaltmaktadır.

Alkolden Oluşan Ağız Kokusunu Giderme 

Alkol tüketimi gerçekleştiren kişiler, bahsettiğimiz ağız kokusu sorununa maruz kalmaktadır. Bu noktada yapılabilecek yöntemler detaylıca şöyledir:

  1. Alkol Tüketmeden Önce Bir Şey Yiyip-İçme

Alkol tüketmeden önce bir şeyler yiyip içmek ağzı kokusunu önleyen seçeneklerdendir. Dışarıda veya evde alkol almadan önce bir şeyler yemek, oluşacak kokuyu bir miktar azaltmaktadır. 

  1. Sarımsak Gibi Aromalı Besinler Yeme

Alkolden oluşan ağız kokusu, aromalı besinlerin tüketilmesiyle kaybolmaktadır. Özellikle soğan, sarımsak, baharat gibi gıdaları tüketmek rahatsız edici kokuyu bastırmaktadır. Bu noktada soğan ve sarımsak kokusu da her ne kadar kötü olsa da ağız kokusuna göre daha kabul edilebilirdir.

  1. Aromatik Sakız Çiğneme

Sakız çiğnemek, tükürük üretilmesini sağlayan bir durumdur. Bu açıdan tükürük üretmek ağız kokusunun bastırılmasını sağlamaktadır. Ayrıca yoğun aromaya sahip sakızlar, koku ve nefes üzerinde daha da iyi etki oluşturarak kokuyu önlemektedir.

  1. Kahve ve Su İçme

Kahve ve su tüketimi alkolden dolayı oluşan kokunun önüne geçen bir diğer alternatiftir. Kahve kokusu, oldukça güçlü olan ve koku bastıran özelliktedir. Su tüketimi ise alkol kullanan kişinin kaybettiği su miktarını dengelemekte ve tükürük üretmesini sağlamaktadır. Bu açıdan kahve ve su içmek hem ağız kokusuna hem de alkolün etkisine azaltıcı etki oluşturmaktadır.

  1. Koku Önleyici Macunlarla Diş Fırçalama

Her ortamda mümkün olmasa da diş fırçalamak da koku üzerinde etkili olan yöntemlerden birisidir. Aromalı ve koku önleyen bir macun ile diş temizliği yapmak, ağzınızı ve nefesinizi temizlemektedir. Ağız hijyeninin sağlanmasının ardından, macunun sağladığı ferah koku ağız kokusunu bastırmaya yetmektedir.

  1. Ağız Suyu Kullanma

Yine evinizde uygulayacağınız yöntemlerden birisi ağız suyu kullanmaktır. Alkol tüketimi sonrası ağız suyu ile ağız bakımı yapmak, kötü kokuların önüne geçmektedir. Özellikle nane aromalı keskin kokulu ürünler, kalıcı olarak kokuyu ağızdan geçirmektedir. Ağız suyu kullanmadan önce diş fırçalamak da etkinin artmasına yardımcı olmaktadır.

  1. Sıcak Bir Duş Alma

Son olarak ağız kokunun önüne geçme yöntemi sıcak bir duş almaktır. Vücuttaki ve ağızdaki kokuyu azaltan duş, kötü kokunun azalmasında etkili olmaktadır. Özellikle kokulu şampuan, duş jeli kullanımı dışarıdan hissedilen kötü kokuyu bastırmaktadır. Ayrıca duş esnasında sık sık ağzınızı çalkalamak ve suyla gargara yapmak da kokunun giderilmesinde etkilidir.

Alkol kaynaklı oluşan ağız kokusundan kurtulma yöntemlerinden kısaca bahsettik. Elbette ki bu gibi durumlar herkesin başına gelmekte, sıklıkla karşılaşılmaktadır. Bu açıdan basit ama kurtarıcı yöntemlerle bu sorun kolayca çözülmektedir. Bunun yanında ağız kokusunu engellemek için alkol tüketimine dikkat etmeniz de önemli bir faktördür. 

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir