Nikotinin En Büyük Düşmanı Nedir?

featured

Sigara alışkanlığı vücuda büyük zarar vermekle birlikte kalp, damar ve akciğer rahatsızlıklarına sebep olabilmektedir. Bunun yanı sıra cilde vermiş olduğu olumsuz etki ile de erken yaşta yaşlanmanın ve cildin dengesinin bozulmasının önünü açmaktadır. Tüm bu olumsuzluklara rağmen sigara kullanıcıları sigarada bulunan nikotin dolayısıyla bağımlı olmakta ve uzun süre boyunca sigara bağımlılığından kurtulamamaktadırlar. Bunun önüne geçmek için birçok tedavi yöntemi olsa dahi sizler de bu çözümlere olumlu karşılık veremeyebilirsiniz. Bunun için vücudunuza alacağınız antioksidan özellikli besinler sayesinde sigaranın zararlı etkilerini az miktara indirebilirsiniz.  Eğer sizler de ‘’Nikotinin En Büyük Düşmanı Nedir?’’ sorusunun cevabını merak ediyorsanız aşağıdaki yazıyı inceleyebilirsiniz.

Yoğurt

İçinde bulunan probiyotik sayesinde sigaranın akciğeriniz üzerindeki tahribatı önlemeye yardımcı olmaktadır. Eğer gün içinde tükettiğiniz sigara miktarının fazla olduğunu düşünüyorsanız yemeklerinizin yanında veya sade olarak yoğurt yemeniz önerilmektedir.

Ispanak

Ispanakta barınmakta olan demir ve folik asit maddesi sigaranın tadını kötü bir hale getirerek içmenizi engeller hale getirmektedir. Bu noktada sigara içmek istediğiniz vakitlerde ıspanak yiyerek nikotin ile savaşınızı güçlendirebilirsiniz.

Su

Sigaranın olumsuz etkilerinin en büyük düşmanlarının başında su gelmektedir. Su tek başına tüketildiğinde dahi vücuttaki birçok zararlı maddenin dışarı atılımını sağlamaktadır. Gün içinde içeceğiniz 2-3 litre civarı su sizlerin daha sağlıklı bir yaşam sürmenize olanak sunmaktadır.

Portakal

Portakal her ne kadar C vitamini özelliği ile tanınsa da aslında içerisinde kanser önleyici maddeler bulunmaktadır. Portakal yediğinizde veya suyunu sıkıp içtiğinizde vücudunuzdaki kan akışı hızlanmakta ve kanınız yenilenmeye başlamaktadır. Bu noktada nikotin bağımlılığının yaratabileceği kanser gibi hastalıkların önüne geçmeye yardımcı olmaktadır.

Pancar

İçindeki betasiyanin maddesi ile kanı temizleme niteliği göstermekte olan pancar aynı zamanda nikotinin zararlı yansımalarını da ortadan kaldırmaktadır. Düzenli bir biçimde tüketildiğinde özellikle karaciğer için muhteşem bir temizleyici görev üstlenmektedir. Aynı zamanda eğer demir eksiliği rahatsızlığından mustaripseniz pancar tüketerek bu eksikliği giderebilmektesiniz.

Zencefil

Zencefil bulundurduğu maddeler sayesinde vücudu temizlemekte ve bir antioksidan görevi görmektedir. Mucizevi bir besin olarak görülmekte olan zencefili yediğinizde sigaranın tadının da değiştiğini göreceksiniz. Sigaranın kokusunu belirginleştirmekte olan zencefil sizlerin nikotinden soğumanızı sağlamaktadır. Böylelikle sigara içmenizi azaltarak sizleri nikotinin zararlarından uzaklaştırmaktadır.

Brokoli

Sigara genellikle akciğerlere verdiği zarar ile bilinse de aynı zamanda karaciğerleri de yoğun miktarda zedelemektedir. Karaciğerin yağlanması sonucu oluşan birçok hastalığın sebebi olabilen nikotinden brokoli sayesinde uzaklaşabilirsiniz. Fakat elbette ki tükettiğiniz bu besinlerin yanı sıra sigarayı da azaltmaya çalışmalısınız. Bu sayede en etkili sonuca ulaşabilirsiniz.

Havuç

Sigaranın cilt sağlığına olan zararı ve erken yaşlanmaya sebep olduğu bilinmektedir. Aynı zamanda nikotin bağımlılığının cilt kanserlerine de yol açabilme olasılığı ciddi etkilerinden biridir. Bunun için havucun içinde bulunan A vitamini cildinizin yenilenmesini sağlamakta ve özellikle karaciğer hastalıklarının önüne geçmek için savaşmaktadır.

 

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir