Aile Gelir Durumu Belgesi Nereden Alınır?

featured

Günümüzde bize kolaylık sağlayan sistemlerin varlığı artıyor. E-devlet kapısı sistemi de bize kolaylık sağlayan uygulamalardan bir tanesi. Çeşitli belge ve dokümanları kurumlara gitmeye gerek bile kalmadan hem telefonumuz hem bilgisayarımız ile tek tıkla kolayla ulaşabiliyoruz. Bu belgelerden en çok arananlardan biri ise aile gelir durumunu gösteren belge olarak karşımıza çıkıyor. Gerek burs başvuruları için öğrencilere gerek ise türlü kurum ve kuruluşlar tarafından vatandaştan istenmekte olan bir belgedir aile gelir belgesi. Bu belgeye barkotlu olarak erişebilmek de mümkün üstelik, bu sayede belgeyi de resmi işlemlerde çok kolay bir şekilde kullanabilirsiniz.

Aile Gelir Durumu Belgesi

Bir ailenin maddi gücünü, gelir durumunun tespit edilmesini sağlayan aile gelir belgesi günümüzde başta Türkiye Cumhuriyeti Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı olmak üzere yardım ve bireye destek sağlayan tüm kuruluşların hemen hemen hepsinde başvuru yapacak kişilerden istenmektedir. Eskiden kuruma şahsen başvuru yaparak ulaşabileceğimiz aile maddi gelir belgesi ve daha nice belgeye ulaşmak e-Devlet ile artık çok kolay ve çok hızlı bir şekilde gerçekleşiyor.

Aile Gelir Belgesi Nasıl Ve Nereden Alınır?

Bireylerin aylık gelirini gösteren belgeye gelir belgesi ismi verilmektedir. Aile içindeki tüm levabet
üyelerin ayrıca ve toplam olarak gelirini ve alım gücünü ifade eden belge ise aile gelir belgesi olarak karşımıza çıkıyor. Yardım ve destek sağlayan kurumlar ve başka diğer tüm kurumlar tarafından istenebilecek bir belge olan aile gelir belgesi, e-Devlet üzerinden birkaç adımla çok kolay temin edilip kullanıma hazır olarak vatandaşın isteğince bireye pratik ve hızlı bir şekilde sunuluyor. Ancak bunun için birkaç adımı tamamlamak ve gerekli işlemleri sağlamak gerekiyor:

Öncelikle web levabet giriş
tarayıcısından e-Devlet kapısı resmî web sayfasını açarak başlamalısınız.

Daha sonra giriş sayfasına tıklayarak kimlik numaranızı ve e-Devlet şifrenizi girmelisiniz.

Hemen ardından giriş tuşuna basarak sisteme giriş yapabilirsiniz. (Eğer bir e-Devlet şifresine sahip değilseniz size en yakın PTT şubesine giderek e-Devlet şifrenizi temin edebilirsiniz.)

Ardından e-Devlet sistemine artık erişmiş olacaksınız.

Ana sayfanın en üst kısmında bulunan arama motoruna gelir testi sonucu sorgulama şeklinde bir ibare yazabilirsiniz. (Bu hizmet, Aile Sosyal Hizmetler Bakanlığı verdiği hizmetlerin içerisinde bulunuyor.)

Ardından arama butonuna basarak açılan sayfa içerisinde gelir durumunuzu görebileceksiniz. (Aylık)

Bunun levabet yeni giriş dışında yine arama butonuna Hazine ve Maliye Bakanlığı e-Bordro Hizmeti yazarak da gelir bilginizin görünmesini istediğiniz yılı ve ayı seçerek de erişim sağlayabilirsiniz. Dediğimiz gibi artık birçok belgeye erişim e-Devlet üzerinden çok daha hızlı ve kolay gerçekleşiyor. Hala bir e-Devlet şifreniz yok ise mutlaka edinmelisiniz. Çünkü bu sayede uzun kuyruklar beklemek ya da bir belge için oradan oraya koşuşturmanız gerekmeyecek. Gelişen teknoloji ile bu hizmetlere ulaşabilmek çok konforlu muhakkak.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir