Amazon’da Satış Nasıl Yapılır?

Amazon’da Satış Nasıl Yapılır?

Amazon’da satış nasıl yapılır? Bilgi işlem teknolojilerinin gelişme hızı, hayatımızın her alanını dönüştürdü. Bu dönüşüme en yakın tanıklık eden sektörlerden biri de ticaret sektörü oldu. Geleneksel reklamcılığın dijital reklamcılık karşısında hız kaybettiği, geleneksel pazarlamanın dijital pazarlama karşısında direnemediği söylenmekte. Hal böyle olunca, e-ticaretin geleneksel ticareti geride bırakması da beklendik bir gelişme oldu.

İnsanların çok büyük bir çoğunluğu alışverişini artık mağazalara ve marketlere fiziksel olarak gitmek yerine internet üzerinden gerçekleştirmeye başladı. Satıcılar da talebe yönelik olarak hizmetlerini dijitalleştirdi. Bu sektörel değişimin ardından en öne çıkan platformlardan biri de tartışmasız şekilde Amazon oldu. Yaş sınırına uygun herkes, Amazon’dan satış yapabilir. Peki Amazon’da satış nasıl yapılır? Bilmeniz gereken detayları açıklamak adına sizler için bu yazıyı hazırladık.

 

Amazon’da Satış Nasıl Yapılır?

 

Amazon Nedir?

Amazon, dünyanın en büyük dijital ticaret platformlarından biridir. JeffBezos tarafından kurulan şirketin genel merkezi Washington’da yer almaktadır. Şirket; Google, Apple gibi şirketler ile birlikte, dünyanın bilgi teknolojisi endüstrisinde yer alan “En büyük 5 şirket” listesine girmeyi başarmıştır. Amerika’da e-ticaret büyümesinin yarısından çoğu Amazon sayesinde gerçekleşmektedir.

Amazon’da Satış Yapmak

18 yaşından gün alma kriterini karşılayan herkes Amazon üzerinden satış yapabilir. Satış yapmak için bireysel hesap ve şirket hesabı kullanılabilmektedir. Peki Amazon’da satış nasıl yapılır?

Üyeliğin diğer platformlara göre ücretinin makul olması ve hesabı istediğin an kapatabilme seçeneğiyle Amazon’da satış yapmak tercih edilmektedir. Kurumsal bir platform olması da güvenilirlik açısından Amazon’u tercih edilebilir kılmaktadır. Satıcılara büyük bir Pazar sunan Amazon, gittikçe daha fazla üye sayısına ulaşmaktadır. Satıcı olarak kayıt yaptırdıktan sonra ve Amazon satıcı eğitim programlarına katılarak başarınızı artırma imkanınız bulunmaktadır.

 

Amazon’da Satış Nasıl Yapılır?

 

Amazon’da Nasıl Satış Yapabilirim?

Amazon’da satış yapmak için öncelikle bir strateji belirlemeniz iyi olacaktır. Rekabet koşullarını değerlendirerek satışının maksimum verim kazandırdığı ürünlere yönelebilirsiniz. Bu aşamada, Amazon’un satışına izin verdiği ürün kategorilerini incelemeniz faydalı olacaktır. Seçenekleriniz arasında:

  • Kıyafet
  • Ayakkabı
  • Elektronik Cihazlar (Bilgisayar, telefon ve benzeri)
  • Kişisel Bakım Ürünleri
  • Ev Eşyaları ve Dekorasyon Ürünleri
  • Spor ve Dış Giyim
  • Kitap ve Kırtasiye Araçları
  • Müzik Aletleri
  • Gıda Ürünleri başta olmak üzere pek çok kategori de bulunmaktadır. Amazon, bir kategori içinde istediğiniz sayıda ürün çeşidi satabilmenizin yanı sıra farklı kategorilerde satış imkanı da sunmaktadır.

 

Amazon’da Satış Nasıl Yapılır?

 

Satacağınız ürüne karar verdikten sonra ise bireysel veya profesyonel bir hesap oluşturmanız gerekmektedir. Bireysel kayıt olduğunuzda ise aylık düzenli bir ücret ödemeniz beklenmez. Sattığınız ürün başına komisyon ödemeniz beklenir. Profesyonel hesap kullanırken ise aylık ödeme yapmanız gerekir. Fakat profesyonel hesap kullanıyor olmak da pek çok işe yaramaktadır. Hangi hesap türünü açacağınıza karar verdikten sonra geriye hesabı açmak kalacaktır.

Hesabınızı oluşturmak için Amazon, sizden bazı bilgiler istiyor. Bunlar:

  1. Telefon numarası
  2. İşletme bilgileri
  3. Kredi kartı
  4. Banka hesap bilgileri ve
  5. İrtibat bilgileridir.

İstenilen bilgileri girdikten sonra kaydınızı tamamlayarak, hesabınızın onaylanmasını beklemelisiniz. Hesabınız onaylandığında ise, artık rahatlıkla Amazon’dan satış yapma işine başlayabilirsiniz.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir