Android Telefonlarda Oyun Aboneliği Nasıl İptal Edilir?

Android Telefonlarda Oyun Aboneliği Nasıl İptal Edilir?

Android telefonlarımızda bir oyunu paralı bir şekilde indirdiğimiz zaman oyun abonelik kısımlarını genelde okumuyoruz veya gözümüzden kaçırıyoruz. Android telefonlarımıza haberimiz olmadan oyunlarının aboneliği kabul ettiğimiz zaman tanımlı kredi kartlarımız, banka kartlarımız, ön yüklemeli yani lira yüklemeli -eski deyimiyle kontör yüklemeli- hattımızdan ve faturalı hattımızdan abonelik çeşidine göre aylık ya da yıllık olarak oyun abonelik miktarına göre düzenli olarak ödemeler yapılıyor. Kimi zaman bu ödemeler gözden kaçıyor ve uzun süre sonra farkına varıyoruz ve Android telefonlarımızda oyun aboneliğini iptal ettirmek istiyoruz. Peki Android telefonlarımızda oyun abonelik iptal işlemleri nasıl ve nereden gerçekleştiriliyor. Gelin bu yazımızda birçok kullanıcının bilmeden kabul ettiği ve mağduriyet yaşadığı Android telefonlarda oyun aboneliği iptal işlemin nasıl gerçekleştirildiği hep beraber hızlı bir şekilde aynı zamanda keyifli bir biçimde öğrenelim.

Android Telefonlarda Abonelik İptali Nasıl Yapılır?

Eğer Android telefonlar oyun abonelik işlemini bilerek yapmadıysanız ya da Android telefonlarda oyun abonelik işleminde ya da uygulama abonelik işleminin iptalinde kararlıysanız ve bu kısa süreli bir iptal değil, kalıcı bir iptal ise Android telefonlarda oyun abonelik işleminin iptali için aşağıdaki adımları izleyerek Android telefonlarda oyun abonelik işleminin iptalini ya da satın aldığınız uygulama abonelik iptali işlemini gerçekleştirebilirsiniz.

  • Android işletim sistemi yüklü olan akıllı telefonda Google Play Store uygulamasını açın.
  • Aboneliğe sahip olduğunuz Google Gmail hesabıyla Google Play Store uygulamasına giriş yaptığınızda olduğundan emin olun. Aksi halde Android telefonunuzda satın aldığınız abonelikler görülmeyecektir.
  • Android Telefonunuzun ekranın sol üst kısmında bulunan menü tuşuna basın ve ardından “Abonelikler” kısmına tıklayın.
  • İptal etmek istediğiniz Android Telefon Oyun Aboneliğini seçin.
  • “Aboneliği iptal et” butonuna dokunun.
  • Buradan iptal nedeninizi seçebilirsiniz ve ardından tekrar “Aboneliği iptal et” butonuna dokunabilirsiniz.

 

Artık Android telefonunuzda oyun aboneliği için herhangi bir ücret ödemeyeceksiniz. Ayrıca daha önceden ücretini ödediğiniz tarihe kadar Android telefonunuza satın aldığınız oyun aboneliğini kullanabileceğinizi hatırlatmakta fayda var.

Android Telefonlarda Oyun Aboneliği Nasıl İptal Edilir?t

Android Telefonlarda Abonelik Duraklatma Nasıl Yapılır?

Android Telefonunuza satın altığınızı oyun aboneliklerini iptal etmenin yanı sıra belirli bir süreliğine de olsa duraklatma seçeneği de mevcut. Ancak bu seçenek her oyun aboneliğinde ya da her uygulamada sunulmuyor olsa da incelemenizi şiddetle tavsiye ediyoruz.

  • Android işletim sistemi yüklü telefonunuzda Google Play Store uygulamasını açın.
  • Oyun Aboneliğe sahip olduğunuz Google Gmail hesabınız ile giriş yaptığınızda emin olun. Aksi halde Android telefonunuzda satın aldığınız abonelikler görülmeyecektir.
  • Ekranın sol üst kısmında yer alan Menü tuşuna tıklayın ve ardından “Abonelikler” seçeneğine tıklayın.
  • Duraklatmak istediğiniz Android Telefonlarda Oyun aboneliği seçin.
  • Yönet butonuna tıklayın. Eğer söz konusu Android Telefonlarında satın aldığınız oyun aboneliğinde ya da uygulama duraklatma seçeneği kullanıma sunuluyor ise “Aboneliği durdur” butonuna tıklayarak. Android Telefonlarda oyun aboneliği duraklatma işlemini başarı ile gerçekleştirdiniz demektir.

 

Dikkat: Bu seçenek ile sadece bir sonraki ödeme dönemine kadar aboneliğinizi durdurabilirsiniz. İptal etmediğiniz için bir sonraki ödeme tarihinde Android Telefonlarda Oyun Aboneliği ücreti tarafınızdan eklediğiniz ödeme yöntemine göre tahsil edilecek ve faturası da oyun aboneliğini satın alma işlemini gerçekleştirdiğiniz Gmail hesabına gönderilecektir.

Eğer Android Telefonunuzda Oyun Aboneliği işleminin siz tarafından gerçekleştirilmediğini düşünüyorsanız. Google Support birimlerine tarafınıza gönderilmiş olan faturalar ve oyun abonelik işleminin gerçekleştirildiği mail hesabınızda birlikte başvurabilir ve zayıf bir ihtimal de olsa oyun aboneliklerinin parasını tekrardan alabilirsiniz.

 

 

 

 

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir