Arpa Çimi Tozu nedir?

Arpa Çimi Tozu nedir?

Tahıl bitkisi olarak göze çarpan arpa, hayvanlarda yem ve ekmek üzerine kullanılmaktadır. Fakat göze çarpan konu ise, “arpa çimi” peki nedir bu, arpa çimi? Arpa üzerinde yetişen tohum olarak geçmektedir, kısacası. Arpanın kökleri ekildikten sonra, geçen zaman üzerinde yeşillenmeye başlar ve bu yeşillik büyüdükçe ve yayıldıkça yeşil otlar belirlenmeye başlar, bizlerde buna arpa çimi demekteyiz.

Arpa çimi nasıl işlev gösterir?

Yukarıda belirttiğimiz üzere, arpa ekimi gerçekleştikten haftalar sonrası, çimlenen arpa dalları hasat için kullanılır. Arpa çimleri işlendikten sonra, önemli yükseklik göstermektedir. Özellikle sıvılar üzerinde, kullanımı sağlanarak ya da işlenerek kurutulabilir. Bununla birlikte, arpa çimi toz halinde de kullanılarak,  satışa sunulmaktadır. Arpa çimi, şişeler üzerinde veya tablet üzerinde sunulmaktadır.

Arpa çimi besin aracımı?

Bizlere yöneltilen soru, tam bu olması gerek. Kısaca bahsetmek gerekirse , arpa çimi, besin aracı olarakta görülmektedir. Fakat arpa çimi üzerindeki besin kaynakları nelerdir? Saplarındaki zengin içerik ile birlikte, ön plana çıkan arpa çimi, aşağıda bahsettiğimiz özellikleri içermektedir;

  • C vitamini oranı ; İçerdiği zenginlik oranı, turunçgillerden kat ve kat daha yükseklik içermektedir.
  • B1 vitamin oranı ; İçerdiği zenginlik bakımından, tam buğday vb, oranlardan fazlasıyla, yükseklik göstermektedir.
  • B12 oranı
  • Kalsiyum içeriği ; yoğurt ve bunun gibi içeriklerden, yoğun yükseklik içermektedir.
  • Demir oranı ; demir içerdiği sebzerler oranından 7 kat daha yükseklik göstermektedir.
  • Çinko  oranı hayvansal katkılarla birlikte, buna kaynaklı  içerikler içermektedir.

 

Arpa Çimi Tozu nedir?

Besin oranları etkisiyle, arpa çimine olumlu etkilerini , açıkça yansıtmaktadır. Özellikle içeriğinde, C vitamini ile birlikte, demir içeridiğinde ve bu oranlar söz konusu olduğunda , arpa çimi günlük  ihtiyaçlara yön vermek açısından, ve bunlara etkileşim sağlanması yönünden, önemli bir kaynak sahibi olmaktadır. Vejateryanlar açısından, arpa tozu vücuda sağladığı, kalsiyum, demir, vb içerikler ile birlikte, önemli bir yer sağlamaktadır.

Eksiklik açısından önemle, B12 desteği veya buna benzer destekler ile birlikte, arpa tozu ile kıyaslanması olasılıktır. Bununla birlikte, arpa tozu günlük listeye dahil olduğunda ise, vücuttaki eksiklikleri onarabilir ve vücut doğal besin kaynağı olarak, desteklenir. Temponun yaşandığı, günlük hayatta sağlık ve beraberinde getiren, problemlerin yansımasıyla birlikte, önemli sorunlar ortaya çıkabilmektedir. Tavsiyemiz arpa tozu listenize ve günlük hayatınız da yer edinmesiyle birlikte, önemli soruları da kafanızdan silmektedir. Bu yüzden vücut seviyenize önemli takviyedir diyebiliriz.

Arpa tozunun içerdiği, kan şekeri belirtileri, kolesterol problemleri, asit ve dengesel problemler, bağışıklık sistemindeki sorunlar, kanser vb.hastalıklara karşı, olumlu yönde faydaları gözlenmektedir. Arpa çimi tozu özellikle, günlük cilt bakımlarında ve detoks bakımlarında cildi onarırken, bununla birlikte cildinizdeki yükü azaltmaktadır. Prensip konuları ele alınarak, genelliklerden arınarak söylemek gerekir ise tek bir ilaçlar üzerinden, bel bağlamak ve mucizeler beklemek yanlıştır. Tek başına bir tozun yükseklik seviyesindeki kolesterol veya diyabet gibi hastalıklara, çözüm olunabileceği inanılmamaktadır.

Birtakım hastalıklara, karmaşık etkenler arka planda yer alırken ve bununla birlikte, iyileşmeye yönelik, olumsuz etkenler gösterildiği, birtakım hastalıkların fazlasıyla ilerlemesi, birçok etken üzerine bağlılık göstermektedir. Bununla birlikte, arpa çimi tozunun, diyet listelerinize ekleyerek, yeterlilik düzeyinde egzersiz planlaması, stres azaltmaya yönelik işlemler ve temiz hava varyasyonları  ile birlikte olumlu etkilerin yavaş yavaş sonuç vermesi de ön planda seyredebilir. Arpa çiminin, bağışıklık üzerindeki  olumlu sonuçları da, besin sonuçlarına dayanarak yansıtılabilmektedir.

Bu sonuçlar odağında, etkileri ile birlikte, zengin kaynaklardan yüksek oran içerikleri ile birlikte, sizleri bilgilendirmeye yön vermiş bulunmaktayız. Önemli sonuçların eşliğinde, listenize ekleyebilirsiniz.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir