Aşırı Sirkeli Turşuyu Nasıl Kurtarabilirim?

Aşırı Sirkeli Turşuyu Nasıl Kurtarabilirim?

Aşırı sirkeli turşuyu nasıl kurtarabilirim sorusu her zaman ev hanımlarının merak ettiği sorulardan birisi olmuştur. Bunun nedeni de evde turşu yapmanın mümkün olmasıdır. Turşu kokusu ve tadı nedeniyle daha çok kış aylarında tüketilen bir besin çeşididir. Hazır satılan turşuları satın almaktansa daha sağlıklı bir alternatif olduğu sizler de evde kısa süre içinde turşu yapabilirsiniz. Ancak turşu yaparken turşunun aşırı sirkeli veya aşırı tuzlu olması gibi sorunlar ile karşılaşabilirsiniz. Bu durumda turşuyu yeniden yıkarsanız fazla olan sirkeli veya tuzlu olan tadı yok edebilirsiniz.

Aşırı Sirkeli Turşuyu Nasıl Kurtarabilirim?
Turşu Aşırı Sirkeli Olursa Ne Yapılmalıdır?

Evde turşu yapmayı çok seviyor ancak aşırı sirkeli olmasını bir türlü önleyemiyorsanız birkaç basit yöntem ile artık aşırı sirkeli turşu yapmaktan kurtulabilirsiniz. Turşuya katılan sirkenin aşırı miktarda olması turşunun tadının olması gerekenden daha çok sirkeli ve acı olmasına neden olabilir. Bu çeşit aşırı sirkeli olan turşuları tüketmek pek iyi değildir. Bu nedenle fazla olan sirkenin turşudan temizlenmesi gerekmektedir. Turşunun gereğinden fazla sirkeli bir tadı var ise turşunun tamamının suyunu değiştirerek, sirkeli tadından kurtulmanız gerekir. Ancak turşunun suyunun değiştirildikten sonra turşunun içindeki sebzelerin de tek tek yıkanması gerekir. Turşunun suyunu değiştirdikten sonra yeniden hazırlamış olduğunuz daha az sirkeli olan turşu suyunun içine turşunuzu ekleyebilirsiniz. Bu eklemeyi yaptıktan sonra olması gereken lezzette bir turşu elde edebilirsiniz.

Turşunuz aşırı sirkeli olduysa ve yukarıdaki çözümden faydalanamadıysanız aşağıdaki çözümleri deneyebilirsiniz:

1-)Turşunun İçine Lahana Eklemek

Turşunun ideal lezzetinde olması için tuz ve sirkesinin tam ayarlı olması gerekmektedir. Bunlardan birinin fazla olması halinde acı ve ekşi bir tadı olan turşuyu tüketmek çok zor olabilir. Turşunun fazla olan tuz ve sirkesini önlemek için içine biraz lahana eklemek fazla tuzun emilmesini sağlar. Burada dikkat edilmesi gereken nokta ise lahanaların küçük küp şeklinde değil, orta büyüklükte ve küpler halinde doğranarak turşunun içine eklenmesidir.

2-)Turşunun İçine Havuç Eklemek

Turşunun içindeki tuz ve sirkenin tadını önlemek için yapılabilecek işlemlerden bir diğeri ise turşunun içine havuç eklemektir. Turşunun içine havuç ekleyerek lezzetinin dengeleyebilirsiniz. Havuç, turşunun içindeki fazla olan tuz ve sirke tadını dengeleyebilen bir sebze türüdür. Havuçların da küçük boyutlarda değil, orta boyutlarda doğranarak eklenmesi gerekir.

Aşırı Sirkeli Turşuyu Nasıl Kurtarabilirim?

Turşu Yaparken Dikkat Edilmesi Gerekenler Nelerdir?

  • Turşu yaparken dikkat edilmesi gereken püf noktalar aşağıda sıralanmıştır:
  • Turşu yapımında kullanılacak olan kaya tuzunun iri boyutlarda olması gerekir.
  • Turşu yaparken kullanılacak tüm sebze ve meyvelerin taze olmasına özen gösterilmelidir.
  • Turşu için kullanılacak suyun ilk olarak kaynatılması sonra da soğutulması ve soğuk iken kullanılması gerekir.
  • Turşu kurma esnasında kesinlikle cam kavanoz tercih edilmesi gerekir.

Son olarak turşunun aşırı tüketmenin de vücuda olumsuz etkileri bulunduğunu belirtmek gerekir. Bu nedenle her zaman için turşuyu bilinçli bir şekilde yemek önerilir.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir