Astral Seyahat Nedir? Astral Seyahat Nasıl Yapılır?

Astral Seyahat Nedir? Astral Seyahat Nasıl Yapılır?

Astral seyahat ruhun canlı iken bedeninden ayrılarak başka bir yere gitmesi anlamına gelir ve Astral seyahat, insanların yanlış rüya tanımından kaynaklanan ve mistik ögelere duyduğu zaaftan doğmaktadır. Aslında Lucid Dreaming yani uykunda rüya kontrolü deneyiminin yanlış bilinen halidir. Uyku ve uyanıklık arası özellikle tam uyanmadan önceki ve aynı zamanda, uykuya dalmadan önceki yarı uyku hali olmakta ve ayırt edici özellikleri, beyindeki neokorteks tabakalarının etkin olmaması, duyu organlarından bilgi gelmeme durumu ve beynin alfa dalgaları yayınlaması deniyor. Halk arasında tavşan uykusu olarak da biliniyor ve oldukça merak uyandırmakta.

Astral Seyahat Nasıl Yapılır?

  • Astral seyahati gerçekleştirebilmenin ilk şartı olarak vücudu serbest bırakmak ve rahat olmak geliyor. Bunun yanında dikkatinizi astral seyahate vermeli ve bunu gerçekleştirebilmeye odaklanmaya çalışın, eğer bulunduğunuz ortam gürültülü ve rahatsızsa ve yeterince hissedemiyorsanız astral seyahatin gerçekleşmesi zorlaşmaktadır.
  • Aynı zamanda hissettiğiniz korku, endişe ve panik de odaklanmanızı olumsuz etkileyerek astral seyahate çıkabilme ihtimalinizi azaltıyor ve korku hissedilirse yapılmamalıdır.
  • Sessiz ve rahat bir ortam oluşturulmalı ve sonra gözlerinizi kapatmalı ve karanlığa konsantre olmayı deneyin. Bir gücün sizi yukarıya çektiğini düşünmeye çalışan bunu yaptıktan sonra kalp atışınız hızlanacak ve kulaklarınız çınlamaya başlayabilir. Olan durumu sakin bir şekilde karşılamalı ve odaklanmaya devam etmelisiniz, aksi takdirde astral seyahat gerçekleşmemektedir.
  • Bütün bunların yanında astral seyahatin gerçekleşmesine yardımcı olduğu iddia edilen hipnotize edici ses ve videoları internette araştırarak bulabilirsiniz.

Astral Seyahat Nedir? Astral Seyahat Nasıl Yapılır?

Astral Seyahat Zararları

Bazen paranormal tarzda algılamaların meydana geldiği rüyalarda imaj ve seslerin duyusal olarak değil, zihinsel algılanması söz konusu olabiliyor, bu durum uyku ve uyanıklık arası, şuuraltı kapısının açıldığı hal olarak da belirtilmektedir, Astral seyahat zararları şu şekildedir,

  • Spiritüal meseleyi konu olan ve hakkında çeşitli iddialar bulunan astral seyahatin zararları ile ilgili kanıtlanmış bir şey bulunmuyor ancak kalp ve sinir hastalığı, hiper tansiyon ve tansiyon çeşitleri gibi problemleri olanların astral seyahati denememeleri öneriliyor.

Astral Seyahat Yaptığını Söyleyen Kişiler

Astral Seyahat Yaptığını Söyleyen insanlar yaşadıkları deneyimi dış dünyadan bağımsız öznel bir bilinç durumu olarak tanımlamanın ötesinde bu olgunun gözlemlenebilir ve yaşamla etkileşime imkân tanıyan bir niteliğe sahip olduğunu savunmaktadırlar, örneğin olarak ameliyat esnasında tıbben bilinçsiz bir durumdayken bedenden ayrılıp kendisine yapılan operasyonu yukarıdan gözlemlemek ya da varoluş içerisinde herhangi bir kişinin gerçek yaşamda bulunduğu konuma giderek gerçek durumuna şahit olabilmektir. Sözü edilmiş olan durumun hiçbir bilimsel dayanağı olmadığı gibi ispatlanması çok kolay olan bu iddianın gerçekliğine dair ortaya hiçbir kanıt sunulmamaktadır.

Monroe Enstitüsüne Göre
İnsan bilinci ve alanında oldukça önde gelen araştırma kuruluşunun kurucusu olan The Monroe Institute adlı The Monroe, 1971 yılında astral seyahatin “Bedenin Dışına Yolculuk” başlıklı bir çalışma yapmıştır ve bunu yedi adımda nasıl yapılacağını anlattığı adımlardır ve şu şekildedir,

  • Adım 1, bu adımda hem fiziksel hem de zihinsel olarak rahatlayın.
  • Adım 2, Bir hipnostik duruma girin ya da yarı uykuya çalışın.
  • Adım 3, Fiziksel duyum ve üzerinde zihinsel duyuma öncelik vererek durumu derinleştirmek.
  • Adım 4, yapacağınız ortamınızdaki, titizlikle ortaya çıkan bir durumdaki belirgin titreşimin varlığına dikkat etmek.
  • Adım 5, yavaş titreşimi fiziksel bedeninizde uygulayın ve varlığına rahatlayın.

 

  • Adım 6, elleri, kolları ve kafanızı, gövdeyi terk etme konusundaki düşüncelerinize odaklanın ve her gün bir tane yapmaya çalışın.
  • Adım 7, kaldırma olarak bilinen, fiziksel bedeninizden zahmetsizce kaldırmaya odaklanmak.

 

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir