Ayakkabı Seçimi Nasıl Yapılmalı?

featured

Ayakkabı, günlük hayatın vazgeçilmez giyim ekipmanlarından biridir. Her ortamda ve şartta kullanılan ayakkabılar, zarif kombinler oluşturmak için de çok özel parçalardır. Bu kapsamda ayakkabı seçimi için bir kısım hususları göz önünde bulundurmanızda fayda vardır. Aşağıdaki başlıklarımızda bir ayakkabı alırken nelere dikkat etmeniz ve nasıl ayakkabıları almanız gerektiğini öğrenebilirsiniz.

Önceliğiniz Konfor Olsun

Ayakkabı seçimi esnasında şıklık elbette ki önemlidir. Fakat söz konusu seçim esnasında şıklıktan ziyade konforu dikkate almak çok daha mantıklı ve doğru tercih yapmanızı sağlayacaktır. Ayaklarınız gün boyu ayakkabının içinde kalacağı için ayağınızın rahat etmesi çok önemlidir. Rahatsız ayakkabılar, gün içinde kendinizi huzursuz hissetmenizi sağlayacağı gibi çeşitli ayak ve dolaşım hastalıklarına da neden olur. Bu nedenle ayağınıza tam oturan ve kaliteli malzemeden üretilmiş ayakkabıları satın almanızı tavsiye ediyoruz.

Ayakkabıyı Mutlaka Deneyerek Satın Alın

Ayakkabı seçimi esnasında ayakkabının yeterli konfora sahip olup olmadığını anlamanız için doğal olarak ürünü denemeniz gerekir. Ayakkabıların iç konforu ve şık duruşu dışarıdan göründüğü gibi olmaz. Bunun için de en iyi değerlendirme ayakkabıyı deneyerek yapılabilir. Ayakkabının yan ve uç kısımlarında sıkmaması, uç kısımda belli oranda boşluk kalması, uygun ayakkabıyı seçmek için kritik hususlar arasındadır. Aynı model ayakkabıların aynı numaradaki çeşitlerinin birisi ayağınıza tam olarak uyum sağlarken diğeri ayağınızı sıkabilir. Bu nedenle en sağlıklı ayakkabı seçimi için ürünlerin denenmesine ihtiyaç vardır.

Günümüzde ayakkabı alışverişlerinde de internetin önemli bir yere sahip olduğu, bilinen bir gerçektir. Diğer ürünlerde olduğu gibi ayakkabı alışverişlerinde de internetin rolü büyüktür. Ev ya da işyeri ortamında yerinizden kalkmadan ayakkabınızı satın alabileceğiniz söz konusu platformun önemli bir dezavantajı vardır. Bahse konu dezavantaj, ürünü deneme imkânınızın olmamasıdır. Bu nedenle ayakkabı alışverişlerinde internetten ziyade mağazaların tercih edilmesi çok daha mantıklı olacaktır.

 

vAyakkabı seçimi nasıl yapılmalı?

Ayakkabı Almak İçin Öğleden Sonra Saatlerini Tercih Edin

Yapılan bilimsel araştırmaya göre ayakların öğleye doğru şişmeye başladığı bilinmektedir. Sabah erken saatlerde ayakkabı almaya çıkarsanız satın aldığınız ayakkabının ayağınız için ideal boyutta olmadığını, daha sonraki süreçte tespit edebilirsiniz. Bu nedenle ayakkabı seçimi için en uygun zaman aralığı öğleden sonra saatleridir. Gün boyu ayaklarınızın konforlu bir ortamda kalmasını isterseniz bu tavsiyeyi dikkate alabilirsiniz.

Tarzınıza Göre Ayakkabı Modelini Tercih Edin

Yukarıda sıralanan tavsiyeler ayağınızın hangi ayakkabılar ile daha rahat edeceği ile ilgilidir. Söz konusu kriterleri göz önünde bulundurduktan sonra ayakkabının tarzınızı yansıtıp yansıtmadığına bakabilirsiniz. Tercih edeceğiniz ayakkabınızın spor ya da klasik giyim tarzınıza uygun modeller olması çok önemlidir. Satın alacağınız ayakkabıların giyim tarzınızla uyumlu yapıda olması, zarif kombinler oluşturmanıza destek olacaktır.

Kullanım Amacına Uygun Ayakkabılar Seçin

Ayakkabı seçimi için ayakkabının hangi amaçla kullanılacağının da göz önünde bulundurulması gerekir. Örneğin spor ayakkabısı seçecekseniz spor ayakkabıyı ne maksatla kullanacağınız çok önemlidir. Koşu için, spor salonları için ya da yürüyüş için tercih edeceğiniz her bir spor ayakkabısı farklı özelliklerde ve tasarımlardadır. Kullanım amacınıza göre uygun model ve özelliklerdeki spor ayakkabısını tercih edebilirsiniz.

Ofis ortamı ya da takım elbiseniz ile kullanacağınız ayakkabı seçiminde uyum ve rahatlık ön plana çıkar. Bu tür ortamlar için tercih edeceğiniz ayakkabıların spor tarz ayakkabılardan ziyade iş ortamına uygun nitelikte olması ön plana çıkar.

Ayakkabı seçiminde konfor ve şıklığı bir araya getirerek sizin için en uygun ayakkabı modelini seçebilirsiniz. Tercih edeceğiniz ayakkabı ile kendinizi gün boyu rahat hissedeceğiniz gibi kendi tarzınızı da ortaya koyabilirsiniz.

 

 

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir