Cilt Çukurları Nasıl Geçer?

Cilt Çukurları Nasıl Geçer?

Cilt çukurları nasıl geçer? Sorusu cildinde gözenekler oluşan bireyler tarafından merak edilmektedir. Bir cilt problemi haline gelen bu durumdan kurtulmak için arayış içine girmektedirler. Tıp dilinde gözenek olarak adlandırılan yüzdeki delik ve cilt çukurları, bireyleri oldukça rahatsız etmektedir. Sivilceli olan ciltlerde daha çok karşılaşılmaktadır ve bir portakal kabuğu görünümünü andırmaktadır.

Daha çok sivilceli ciltlerin problemi haline gelen gözeneklerin oluşmasında pek çok neden bulunmaktadır. Yüzde gözeneklerin oluşmasında genetik yatkınlık da bir nedendir. Aşırı sivilcelerin oluşması başka bir neden iken; bakteri, kir ve yağların gözeneklere girmesi ise durumu daha da olumsuz bir hale getirmektedir. Bu durum ise aknelerin oluşmasını tetiklemektedir. Sivilceler ile oynanması, patlatılması ya da sıkılması gibi durumlar, cilt sağlığı açısından olumsuzluğu daha çok artırmaktadır.

Cilt Çukurları Nasıl Geçer Adım Adım Sizlerle!

Cilt çukurları nasıl geçer? Sorusunun cevabı birden çok yöntem olarak karşımıza çıkmaktadır. Profesyonel bir destek ile ciddi gözeneklerin giderileceği gibi evde uygulanacak olan maskeler ile de hafif delikler tedavi edilebilmektedir.

Cilt çukurları derinlikleri, cilde uygulanacak olan tedavi yöntemini belirlemektedir. Cildin soyulmasına ya da soymadan uygulamaya devam edilmesine cilt çukuru derinlikleri belirlemektedir. Lazer, cilt üst tabakası yakılması veya soyma işlemleri gibi çeşitli tedavi yöntemleri bulunmaktadır. Tende oluşan ve rahatsız edici bir hal alan gözenekler için tedavi yöntemleri şunlardır:

1- Lazer Tedavi Yöntemi

Lazer tedavisi ile ciltte meydana gelen delik ve çukurlardan kurtulabilirsiniz. Yüzde oluşan hasarın tespitinden sonra uygulanacak olan yöntem belirlenmektedir. Cildin soyulması ya da soymadan devam edilen tedavi yöntemlerinden biri belirlenmektedir. Bu yöntemlerle lazer işlemi gerçekleşebilmektedir ve fondöten uygulanan zamanlarda kendini daha çok gösteren gözeneklerden kurtulabileceksiniz.

Cilt çukurları lazer tedavi yönteminde cilt üst tabakası yakılmaktadır. Yakılarak uzaklaştırılan bu uygulamada alt bölgede yeni ve daha pürüzsüz bir deri tabakasının gelinmesi beklenmektedir. Pahalı olan bu yöntem, haftalarca sürebilmektedir.

2- Kimyasal Peeling Yöntemi

Kimyasal peeling yöntemi sayesinde cildin üst tabakasının tazelenmesi sağlanabilmektedir. Peeling yöntemi genellikle yüzeysel delikler ve izler için kullanılmaktadır. Kısa bir zaman dilimi içerisinde etkili bir sonuç elde edilebilmektedir. Kimyasal peeling ile cildin üst katmanı yakılmaktadır. Profesyonel olarak uygulanmalıdır ve uzman tarafından yapılmalıdır.

3- Dermabrazyon Yöntemi

Cilt çukurları olan yüzey, metal bir fırça ile cilt soyulmaktadır. Yüzdeki gözeneklerin ve sivilce izlerinin bulunduğu cildin üst tabakası soyulmaktadır. Lazer tedavi yöntemi ile aynı şekilde uygulanmaktadır. Metal bir fırça yardımı ile soyulan cildin kendini toparlaması haftalarca sürebilmektedir.

Cilt Çukurları Nasıl Geçer?

 

Cilt Çukurları Evde Nasıl Geçer?

Evde uygulanabilecek birkaç yöntem ile ciltlerde oluşan gözeneklerden kurtulabilirsiniz. Çeşitli maskeler uygulayarak, çukurlara veda edebilirsiniz. Düzenli bir uygulama sonucu cildinizdeki olumlu gelişimleri gözlemleyebilirsiniz. Sizleri rahatsız eden gözeneklerden kurtulabilmek için evde uygulayabileceğiniz maske yöntemleri şunlardır:

1- Mısır Unu Ve Kil Maskesi

1 tatlı kaşığı mısır unu ile 1 çay kaşığı kili, 1 su bardağı suya ilave ediniz. Homojen şekilde karışımı sağlayınız. Elde edilen maskeyi, gözeneklere sürünüz ve kurumasını bekleyiniz. Kuruyan kili, yüzünüzü yavaş yavaş ovarak çıkarınız. Düzenli bir uygulama gerektiren bu yöntemi haftada iki defa uygulamalısınız ve cildinizdeki değişimi gözlemleyebilirsiniz.

2- Yumurta ve Bal Maskesi

Cilt çukurları tedavisinde kullanılan yumurta ve bal maskesi uygulamasını düzenli olarak haftada 1 ya da 2 defa yapabilirsiniz. Alerjik durumlar göz önünde bulundurulmalı ve dikkatli olunmalıdır.

1 adet yumurta akını derin bir kaba alınız. Yarım tatlı kaşığı limon suyunu ve yarım tatlı kaşığı balı ilave ediniz. En son olarak 2 tatlı kaşığı yaş mayayı da karışıma dahil ediniz ve karıştırınız. İyice karıştığından emin olduktan sonra çukurların olduğu cilde uygulayınız ve yaklaşık yarım saat kadar bekletiniz. Cildinizi maskeden ılık su yardımı ile iyice temizleyiniz. Maskeden arındırma işlemi bittikten sonra cildinize nemlendirici uygulamayı unutmayınız.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir