Badem Neye İyi Gelir? Bademin Faydaları Nelerdir?

Badem Neye İyi Gelir?

Bademin faydaları nelerdir? Sorusu en çok sorulan sorulardan bir tanesidir. Çünkü sporcularda dâhil olmak üzere tüm diyet listelerinde mutlaka başköşe de misafir edilen bir kuru yemiş türüdür. Badem Türkiye de dâhil olmak üzere tüm ılıman iklimlerde yetişebilen Badem Ağacı (Prunus Dulcis) meyvesinden elde edilen bir kuru yemiş meyve türüdür. Tatlı ve acı badem olarak iki çeşitte üretilmektedir.

Acı badem genellikle yemeklere tat vermesi için kullanılırken, tatlı badem tüm dertlere deva olarak şifa deposu olarak görülmekte ve kullanılmaktadır. Tam bir sağlık deposu olan badem birçok hastalığı önlediği gibi vücut sağlığına da çok iyi gelebilmektedir. Peki, badem nelere iyi gelir? Nasıl tüketilir? Bugün sizler için bu konu üzerine değineceğiz. Bakalım nasıl faydaları varmış bu mucizevî ürünün.

Bademin Faydaları Nelerdir?

Bademin faydaları nelerdir? Sorusunu cevaplamak gerekirse başlıca bağışıklık sistemimizi ve beyin fonksiyonlarımızı korumaktadır. Özellikle hamile olan annelere Folik Asit takviyesi için çiğ badem tüketmesi de tavsiye edilmektedir. Gebe annelerin günlük badem tüketmeleri bebek sağlığı için çok önemlidir. Oluşabilecek doğumsal kusurların önüne geçerek bebeğin beyin gelişimine ve vücut gelişimine katkı sağlamaktadır.

Ayrıca yetişkin insanlar da strese, kansere, kabızlığa, kolesterole, kemik sağlığına, solunum bozukluklarına, öksürüğe ve kalp hastalıklarına iyi gelmektedir. Bunların dışında cinsel iktidarsızlığa, anemi hastalığına ve diyabet gibi ileriki yaş hastalıklarının oluşmamasına hizmet etmektedir. Bunlara ek olarak cilde ve Bademin saça faydaları da bulunmaktadır.

Saçların canlanmasına, gürleşmesine uzamasına iyi geldiği gibi saç dökülmelerinin de önüne geçmektedir. Günlük düzenli olarak 6-7 adet badem yemek sinir sistemini ve vücut sağlığımızın korunmasına sebep olmaktadır. Özellikle çocukların gelişimi için günlük tüketim yapılması doktorlar tarafından tavsiye edilmektedir.

Badem Neye İyi Gelir?

Aç Karnına Badem Yemenin Faydaları?

Bademin faydaları nelerdir? İçerisinde bulundurduğu E ve C vitamini, Kalsiyum, Fosfor, Demir, Çinko Selenyum, Bakır, Magnezyum, Manganez, Niajin ve Riboflavin sayesin de şifa deposu olarak tüketilmektedir. Bunlar sayesin de vücuda birçok fayda sağlamakta ve enerji vererek dinç tutmaktadır. En büyük özelliklerinden birisi de toksin atıcı olmasıdır. Özünde bulundurduğu doymamış yağ kalbin sağlıklı çalışmasına damarların hasar görmemesine sebep olmaktadır.

Tatlı bademin faydaları arasında Alzheimer hastalığından korunmakta yer almaktadır. Direkt beyin gelişimine fayda sağlayıp sinir sistemlerinin tahribatını engellediği için unutkanlık gibi sorunları kökten çözümlemektedir. Kemik sağlığına iyi geldiği için ileriki yaşlarda oluşabilecek Osteoporoz hastalığından korumakta diş ve diş etlerimizi güçlendirmektedir.

Kabuklu Badem Faydaları?

Bademin faydaları nelerdir? Hekimlerin tavsiyelerine göre bademin çiğ kabuksuz tüketilmeleri durumunda gerçek besin değerlerinden yararlanabileceğimizi diğer türlü yani kavrulmuş ve tuzlu tüketimlerde aynı etkiyi göremeyeceğimizi belirtmektedirler. Çünkü kavrulan bademin Polifenol içeriği düşüyor ve antioksidan özelliğini yarı yarıya kaybediyor. Bu sebepten dolayı yüksek vitamin ve mineral değerleri daha biz yemeden azalmış oluyor.

Acı bademin faydaları tatlı badem de ki ile hemen hemen aynıdır. İçerdiği E vitamini sayesinde yüksek antioksidan özelliği taşır. MUFA adı verilen sağlıklı yağ asitleri arter damarlarda yağ ve leke oluşmasına engel olur. Homosistein seviyesini azaltır. Bu sayede arter duvarların hasar almasını engeller.

Bunların dışında kabızlığa iyi gelir, Alkali maddesi olduğu için bağışıklık sistemini korur, cilt sağlığını korur, kan basıncını düzenler ve dengeler, kilo verdirir, vücudu toksinlerden temizler. Yağ ve posadan zengin karbonhidrattan fakir olduğu için damar sertliklerine ve hastalıklarına birebir gelmektedir. Özellikle kolon kanserini önlediği bilimsel araştırmalar ile kanıtlanmıştır.

Vücutta oluşan her türlü iltihabın atılmasına fayda sağlamaktadır. Üreme enfeksiyonlarına çok iyi geldiği bilinmektedir. Her derde deva olan bu kuruyemişin saklama koşulları maalesef çok elverişli değildir. Ya alıp hemen tüketmelisiniz ya da karanlık ve serin yerlerde saklamalısınız. Haftalık olarak alıp taze taze tüketmeniz en doğru tercih olacaktır.

Ayrıca tuzlu ve kavrulmuş bademden uzak durmalı çiğ badem tüketerek tüm faydalarından yararlanmalısınız. Ortalama olarak günlük 20 bademden fazla tüketmemelisiniz. Fazlası uzun dönemde organ zararlarına kadar varabilmektedir.

Bademin faydaları nelerdir? Yazımız da elimizden geldiği kadar sizleri bilgilendirmeye çalıştık. Sizler de bademin yararlarından faydalanmak istiyorsanız püf noktalarına dikkat ederek günlük 6-7 adet tüketmeniz yeterli olacaktır.

 

 

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir