Bal Sirkesi Zayıflatır Mı? Organik Bal Sirkesi Faydaları Nelerdir

Bal Sirkesi Zayıflatır Mı? Organik Bal Sirkesi Faydaları Nelerdir

Balın belirli bir zaman bekletilmek yoluyla fermente edilmesiyle elde edilen ballı sirke vücutta birikmiş durumda olan zararlı maddeleri vücut dışına çıkarmasından ötürü detoks işlevi de görebilmektedir. Hal böyle olunca bal sirkesinin zayıflatıp zayıflatmadığı da merak edilen konuların başında gelmekte ve bal sirkesi zayıflatır mı soruları çokça sorulmaktadır. Çokça merak edilen bir diğer konu da organik bal sirkesinin faydalarının neler olduğudur. Peki bal sirkesi zayıflatır mı? Organik bal sirkesi faydaları nelerdir? Bal sirkesinin faydalarından yapılışına, yapılışından kullanımına tüm detaylara gelin aşağıda hep birlikte göz gezdirelim. İşte hem damarlar hem de bağırsaklar hem de bağışıklık için çok faydalı olan bal sirkesiyle ilgili tüm detaylar…

Bal Sirkesinin Faydaları Nelerdir?

  • Bal sirkesinin en önemli faydalarından biri vücut temizliği sağlamasıdır. Ballı sirke vücuda giriş yaptığı vakit vücutta hali hazırda bulunan sularla birleşmektedir. Bu sayede alkali ortamlar oluşmakta ve hücre duvarları arasında geçirgenlik artmaktadır. Bu nedenle vücuttaki tüm dolaşım sistemleri rahatlıkla dolaşıma tabi tutulmaktadır.
  • Damarları temizlemesi bal sirkesinin bir diğer önemli faydasıdır. Vücutta atılamayıp biriken maddeler ter ve idrar yollarıyla dışarı çıkarılabilmektedir.
  • Ballı sirke en önemli organlarımızdan olan beyin için de çok faydalıdır.
  • Bağırsak ve mide duvarlarını temizlemesi de bal sirkesinin yine önemli faydaları arasında yer almaktadır.
  • Bal sirkesi cildi tazelerken aynı zamanda gençleştirme özelliğine de sahiptir.
  • Bahar gribi benzeri mevsimsel alerjilere de çok iyi gelmektedir.

Bal Sirkesi Zayıflatır Mı?

Zayıflamak adına en çok başvurulan yöntemlerden bir diğeri de bal, elma sirkesi ve ılık sudan meydana gelen karışımdır. Bal ile elma sirkesinden elde edilen karışımın kilo verdirici tesiri olduğu bilinmekte olan bir durumdur. Çünkü bu karışımın içerisinde kolesterol düşürücü bir tesir bulunmaktadır. Bu karışım yağ yakma işlemini hızlandırıp zayıflamaya yardımcı olmaktadır. Kabızlığa da iyi gelen bal, elma sirkesi ve ılık su karışımı bağırsakların düzenli çalışması açısından da çok faydalıdır. Yine de yalnızca bal sirkesi kilo vermeye tek başına yetmemektedir. Kesinlikle hekim gözetiminde tüketilmeli ve herhangi bir olumsuz etkide yine kesinlikle uzmana danışılmalıdır.

Bal Sirkesi Zayıflatır Mı? Organik Bal Sirkesi Faydaları Nelerdir

Bal Sirkesi Nasıl Kullanılır?

Bal sirkesi tatlı bir karışım olması sebebiyle su katılmadan da tüketilebilmektedir. Faydalarından tam olarak yararlanabilmek adına tüketirken tok olmamaya dikkat edilmelidir. Ne olur ne olmaz diyerek üst solunum rahatsızlıklarına karşı buğu olarak kullanılması önerilmektedir. Bir not olarak bal sirkesi evde yapılabilen ve normal sirke tercih edilen turşuların üretiminde de kullabilecek bir üründür. Bal sirkesi ve diğer sirkelerle ilgili önemli notlardan biri de hem antibakteriyel olmaları hem de besin değerlerinin zengin olmasıdır. Ancak asidik özellikleri de vardır. Bu sebepten aşırı tüketildiği takdirde zarar verebilmektedir. Mideyle ilgili herhangi bir problem yaşanılıyorsa hekime başvurmakta yarar bulunmaktadır.

Bal Sirkesi Nasıl Yapılır?

  • Bal derin bir tasa konulmalıdır. Su kaynatılıp bala eklenmelidir.
  • Mayalanmanın hızlanması adına meyve suyu da ballı suya eklenmelidir.
  • Bulunuyorsa sirke anası da karışıma ilave edilmelidir.
  • Sirke anası bulunmuyorsa ekmek mayası ılık su ile sulandırılıp bir dilim ekmeğin üstüne sürülmelidir.
  • Ekmek mayalı bölümü ballı suya dokunacak biçimde kabın üstüne konulmalıdır.
  • Tasın üstü tülbentle örtülüp tas on beş gün süresince karanlık bir ortamda muhafaza edilmelidir.
  • On beş günün bitiminde ekmek ve diğer parçalar tastan alınmalıdır.
  • Karışım süzülerek pürüzsüz duruma getirilmelidir.
  • Sirke karışımı hava alan bir yere yerleştirilmeli ve olgunlaşması adına otuz gün bekletilmelidir.
  • Sirke olmasının ardından artık tüketilebilir olacaktır.

 

 

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir