Bebeklerde Pişik Nasıl Geçer? Pişiğe Ne İyi Gelir?

Bebeklerde Pişik Nasıl Geçer? Pişiğe Ne İyi Gelir?

Bebeklerin en sık olarak yaşadığı sorun pişiktirBebeklerde pişik oluşumunu engellemek için anneler farklı yöntemler uygulamaktadır. Anneler için bebeklerin sağlığı ve bakımı önemlidir. Tüm anneler bebeklerinin en iyi şekilde sağlıklı olarak büyümesini istemektedir. Yalnız bazı durumlarda ne kadar dikkat edilse de pişik oluşumu engellenemez. Bu gibi durumlar anneleri ve bebekleri tedirgin edebilir. Genellikle bebeklerde pişikler genital bölgelerde görülmektedir. Sık olmamakla birlikte boyun, kol, bacak aralarında da görülebilmektedir. Bebeklerde pişik sorunu acıya kaşınmaya neden olabilir. Pişiklerin oluşumu bebeklerin huzursuz olmasına sebep olur.

Bez kullanan bebeklerde pişik daha sık olarak görülür. Hassas olan bebeklerin ciltlerini pişikten korumak için alınabilecek basit önlemler bulunmaktadır. Bebeğin altını temizleme esnasında alkol bazlı ıslak mendillerden uzak durulmalıdır. Alkol bazlı ıslak mendil bebeğin hassas cildini daha kolay tahriş etmektedir. Bebeklerin altını temizleme sırasında pamuk yardımıyla veya alkolsüz ıslak mendiller kullanılabilir. Böylece bebeklerde pişik oluşumunun önüne geçebilmek için addım atılmış olur. Önemli faktörlerden birisi de temizlenen bölgenin kapatılmadan önce nemli kalmadığından  emin olunması gerekir. Nemli kalan bölgede pişik daha kolay oluşur.

Bebek kıyaferlerinin seçiminde bol ve esnek giysilerin seçilmesi önemlidir. Dar kıyafet seçimi bebeği rahatsız edeceği gibi pişik oluşumunu tetiklemektedir. Ayrıca kıyafetleri yıkama esnasında deterjan yada yumuşatıcı kullanımından uzak durulmalıdır. Bebeklerde pişik oluşumunu arttıran önemli faktörler arasında deterjan  ve yumuşatıcılar yer almaktadır. Bu nedenle bebeklerin sağlığına önem veren annelerin dikkat etmesi gereken nedenlerin başında gelmektedir. Bebeklerde pişik oluşumunu engellemek için altının sık olarak temizlenmesi gelir. Pişik oluşumunun en bilindik nedeni altı sık değişmemesidir. Sık olarak bez kontrolü ile pişik sorununun önüne geçilebilmektedir.

Bebeklerde Pişik Nasıl Geçer? Pişiğe Ne İyi Gelir?

Bebeklerde Pişiğe Ne İyi Gelir?

Bebeklerde  pişik sorununa en iyi çözüm temiz tutulmasıdır. Temiz tutulan ve  altı sıklıkla kontrol edilen  bebeklerde pişik oluşumu daha az görülmektedir. Pişik oluşumu görülen bebeklerde hijyene dikkat edilmesi gerekir. Bölgenin temiz tutulması için yıkanması yada temiz alkolsüz mendillerle silinmesi doğru olacaktır. Ayrıca pişik oluşumunu tetikleyecek giysiler yerine pamuklu kıyafetler tercih edilmelidir.

Ayrıca bebeklerde pişik sorununu önlemek için düzenli şekilde pişik kremi sürülmesinde fayda vardır. Pişik olan bölgenin sürekli olarak kapalı kalması pişiğin çoğalmasını tetikler. Bu nedenle pişik oluşumunu azaltmak için arada hava aldırmak iyi gelecektir. Pişikli bölgenin nemli kalması için günde bir kaç kere pişik kremi sürülmesi bebeği rahatlatacak ve pişiği azaltacaktır.

Doğal Yöntemlerle Pişik Oluşumu Nasıl Engellenir?

Bebeklerde pişik oluşumunu engellemek için karbonatlı su kullanılabilmektedir. Karbonatlı su bebeklerin ağızlarında çıkan yaralara karşı kullanılabildiği gibi pişik oluşumunu engellemek için de rahatlıkla kullanılır. Bu uygulama için bebek küvetinin içerisine iki çay kaşığı karbonatlı ılık suyun içende karıştırılması gerekir. Bu karışımın içerisine bebekleri oturtulması ile on dakika süre boyunca yıkanması yeterlidir. Son olarak durulama yapılması ve hafif şekilde kurulanması gerekir. Bu uygulamayı günde iki kere yapmak yeterlidir. Bebeklerde pişik oluşumunu engelleyecek farklı bir yöntem ise ham elma sirkesidir. Ham elma sirkesini ıslak ve temiz olan beze biraz dökülür.

Pişik olan bölgede bir müddet bekletilir. Böylece acıyı ve sızıyı hafiflettiği için bebeklerin huzursuzluğu azalacaktır. Bebeklerde  pişik oluşmunu engellemenin farklı bir yolu da en yapımı yoğurtların pişiğe sürülmesidir. Ev yapımı yoğurt olması önemlidir. Çünkü ev yapımı yoğurtlarda kimyasal madde bulunmamaktadır. Yoğurdu pişik olan bölgeye krem gibi sürülesi yeterli olacaktır. Bu uygulamayı her bez değiştirildiği zaman uygulanması halinde bir kaç gün içerisinde pişik sorunu çözülecektir.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir