Bilgisayardan Instagram’a Fotoğraf ve Hikâye Nasıl Yüklenir?

featured

Instagram’ı sıkça kullanan kullanıcılar, hikâye ve fotoğraf hatta reels paylaşımlarını düzenli olarak takipçileri ile paylaşırlar. Fotoğraf ve hikâye atılırken Instagram’ın birbirinden güzel ve ilginç birçok efekti bulunmaktadır. Bu alternatifler kullanılarak Instagram’da içeriklerinizi paylaşabilirsiniz. Eski dönemlerde sadece telefon veya tablet üzerinden hikâye paylaşılabilirdi. Fakat geliştirilen yapısı sayesinde bilgisayar üzerinden de fotoğraf ve hikâye paylaşımı yapmak artık çok kolay. Kaydettiğiniz birbirinden güzel fotoğraf ve hikâyeyi bilgisayarınızı kullanarak da profilinize yükleyebilirsiniz. Peki yükleme işlemi nasıl yapılır, işlem basamakları nelerdir.

Bilgisayardan Instagram Fotoğrafı Nasıl Yüklenir?

  • Öncelikle bilgisayarınızı açın ve herhangi bir web tarayıcısı aracılığıyla Instagram uygulamasına gidin.
  • Fotoğraf göndermek istediğiniz hesabınızın kullanıcı adını ve şifresini yazarak hesabınıza giriş yapın.
  • Instagram akışına girdiğinizde, sayfada bulunan boş bir yere gelerek sağ tuşa tıklayın.
  • Sağ tuşa tıkladığınız zaman, akış kısmının yan tarafında birtakım yazılar belirecektir. Üst başlıklar arasında Welcome yazısının yanında bulunan telefon simgesine tıklayın.
  • Daha sonra bilgisayar ekranınız direk olarak telefon görünümüne bürünecektir. Ardından ufak bir yuvarlak nokta halinde görünen işaretleyiciyle + işaretine tıklayın.
  • + işareti, fotoğraf paylaşımının yapılmasını temsil eder ve aynı telefonunuz gibi görünerek size galerinizdeki fotoğraflara ulaşma şansı tanır.
  • Bu sayede galerinizde bulunan istediğiniz türdeki fotoğrafları aynı telefon kullanıyormuş gibi rahat bir şekilde paylaşabilirsiniz.
  • Telefon görünümünü sonlandırmak için ise tekrardan sağ tuşla boş bir alana gelerek incele tuşuna tıklayın. Telefon simgesini devre dışı bırakmak için yanında bulunan fare simgesine tıklamanız yeterli olacaktır.

Bilgisayar Üzerinden Instagram Hikayesi Nasıl Gönderilir?

  • Bilgisayarınızdan hikâye atmak için hesabınıza Instagram uygulamasını açarak giriş yapın.
  • Daha sonra açılan Instagram akış sayfası açıldığı zaman klavyenizde bulunan F12 tuşuna basın.
  • Açılan yen pencerede hikâye atabilmek için bilgisayarınızı, telefonla bağlamanız gerekmektedir. Aksi halde erişim sağlanmazsa Instagram’a hikâye atma işlemi gerçekleşmez.
  • Kullandığınız aygıtla bilgisayarı eşleştirdikten sonra F5 tuşuna basarak sayfayı yenileyin. Çünkü sayfa yenilendiği zaman, aynı telefonunuzda bulunan Instagram akış görünümü bilgisayarınıza yansıyacaktır.
  • Hikâye atma işlemini gerçekleştirmek için, bilgisayar ekranının sol üst bölümünde yer alan hikâye paylaşma butonuna tıklayarak fotoğraf seçimi yapın.
  • Seçtiğiniz fotoğraflar, telefonunuzun galerisinde bulunan fotoğraflardan meydana gelmektedir ve hikâye atma işlemi bu sayede kolaylaşmaktadır.
  • Gönder seçeneğine tıklayarak Instagram profilinizde hikayenizi kolay ve hızlı bir şekilde paylaşabilirsiniz.

Bilgisayardan Instagram’a Fotoğraf ve Hikâye Atmak Güvenli midir?

Instagram üzerinde yapılan yeniliklerden en önemlisi kuşkusuz bilgisayar eşliğinde fotoğraf ve hikâye paylaşabilmek olmuştur. Bu özellik çoğu kullanıcı için kullanım kolaylığı sağlamaktadır. Fakat bu özelliği daha önce bilgisayar üzerinden denememiş kullanıcılar, güvenli olup olmadığı konusunda kaygı duymuşlardır. Fakat bahsi geçen durum son derece yanlıştır. Çünkü bilgisayar üzerinden hesabınıza giriş yaptığınız zaman, kendi telefonunuzu bağlayarak içerik paylaşma şansınız bulunmaktadır. Dolayısıyla herhangi kötü amaçlı bir yazılım veya yanlış içerik paylaşma gibi durumlar asla oluşmamaktadır. Kullandığınız telefonun içerisinde bulunan hikâye ve fotoğraflara erişim sağlanarak içerikler paylaşılmaktadır. Bu nedenle bilgisayar üzerinden hikâye veya fotoğraf paylaşmak isteyen kullanıcılar, gönül rahatlığıyla paylaşım yapabilirler.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir