En İyi 5 CRM Yazılımı / Platformu 2021

En İyi 5 CRM Yazılımı / Platformu 2021

İngilizce “Customer Relationship Management” yani “Müşteri İlişkileri Yönetimi” teriminin kısaltması olan CRM, satış ve satış sonrası süreçleri olan her işletme için günümüzde vazgeçilmezler arasındadır. CRM süreçlerini iyi bir şekilde kurgulayan şirketler gelirlerini hızlı bir şekilde artırır ve müşterilerini ve müşteri adaylarını doğru bir şekilde yönetirler. Bu süreçleri kurgularken mutlaka iyi bir CRM yazılımı kullanmak ve bu yazılıma tam anlamıyla entegre olmak önemlidir. Aynı zamanda en iyi CRM yazılımı 2021 önerilerini değerlendirirken mutlaka entegrasyon dokümanlarını da incelemenizi ve sadece fiyatlandırma odaklı karar vermemenizi tavsiye ederiz.

En İyi 5 CRM Yazılımı / Platformu 2021

CRM yazılımları nelerdir?

Eğer bir CRM yazılımı araştırması yapıyorsanız, yerli ve global onlarca CRM programı karşınıza çıkacaktır. Aşağıda daha detaylıca inceleyeceğimiz bu CRM araçlarının bazıları: Salesforce, Highrise, Insightly, Hubspot, Oracle, Zoho, Odoo, Sugar CRM, Microsoft Dynamics, SAP CRM, ActiveCampaign, Pipedrive şeklindedir. Şimdi en iyi 5 CRM yazılımı 2021 incelemesini birlikte yapalım.

1. Hubspot CRM

Dünyada en çok kullanılan CRM yazılımları arasında yer alan ve genel olarak pazarlama araçları ve landing page özellikleri ile tanınmış olan Hubspot, CRM özellikleri ile de birçok ihtiyacı karşılıyor. Müşterileri otomatik e-mail gönderilmesi, belirli kurallara göre müşterilere farklı kurgularda iletişim kurulması, satış süreçlerini yönetme aşamasında işlerinizi oldukça kolaylaştıracaktır. Hubspot CRM programı fiyatları 2021 yılında kullanıcı başına aylık 50 dolardan başlıyor ve farklı ihtiyaçlarınıza göre artış gösteriyor. Aynı zamanda farklı ihtiyaçlarınızı karşılayabilecek ücretsiz araçları da bulunuyor.

2. Zoho CRM

CRM yazılımları nelerdir diye sorulduğu zaman akla gelen ilk yazılımlardan olan ve dijital dönüşüm sürecinde birçok özelliği bir arada tutan Zoho CRM, online sohbet, telefon, e-posta ve sosyal medya gibi tüm müşteri iletişim kanallarını entegre bir şekilde yönetmenizi sağlayan bir CRM platformudur. Zoho CRM Fiyatlandırması kullanıcı başına 14 dolar ile 65 dolar arasında değişkenlik göstermektedir. Zoho CRM\\\’i en iyi 5 CRM yazılımı 2021 listesine almamızda etkili olan özelliklerinden bazıları: Takvim/Hatırlatma sistemi, Dosya depolama, e-mail pazarlaması, çevrimiçi sohbet entegrasyonu, fırsat skorlama, pazarlama otomasyonu, mobil uygulamadan erişim, teklif hazırlama, segmentasyon, görev yönetimi ve benzerleridir. Özellikle mobil bir ekibiniz varsa, Zoho CRM, mobil uygulaması ile satış ekibinizin işini kolaylaştıracaktır.

3. Pipedrive

En iyi 5 CRM platformu 2021 listemize aldığımız Pipedrive, basit ve özellikle satış süreçleri için geliştirilmiş bir CRM programıdır. Pazarlama otomasyonu, e-mail pazarlaması gibi özellikleri çok gelişmiş olmamakla birlikte satış süreçlerini başarılı bir şekilde kurlayabileceğiniz ve satış ekibinizi daha kolay yönetmenizi sağlayabileceğiniz bir platformdur. Görev yönetimi, takvim yönetimi, müşteri hakkında not alma ve benzeri özellikleri barındıran Pipedrive CRM programının 2021 yılındaki fiyatlandırması kullanıcı başına aylık 12.5 dolar ile 99 dolar arasında değişmektedir. Pipedrive\\\’ın aynı zaman 14 ücretsiz deneme üyeliği de bulunmaktadır.

4. Salesforce

En eski ve köklü şirketlerden olan Salesforce, dünyada özellikle büyük şirketler tarafından tercih edilen bir CRM platformudur. Stok yönetimi, faturalama ve genel müşteri ilişkileri yönetimini kapsayan birçok özelliği barındıran Salesforce\\\’u özellikle küçük ve orta işletmeler için hem maliyet açısından, hem de kullanım ve entegrasyon zorluğu açısından tavsiye etmiyoruz.

5. Insightly

Evernote, Google Dökümanlar gibi birçok araca entegre bir şekilde kullanabileceğiniz Insightly, özellikle küçük işletmeler için oldukça faydalı bir CRM yazılımı. Müşterilerinize zaman zaman e-mail gönderiyorsanız, Insightly ile bir pazarlama otomasyonu da oluşturabilir ve iş yükünüzü hafifletebilirsiniz. Insightly CRM programı 2021 fiyatlandırma kullanıcı başına 29 dolar ile 99 dolar arasında değişkenlik göstermektedir.

En iyi CRM programı hangisi?

En iyi CRM programı, aslında her şirketin en temel ihtiyacına göre değişkenlik gösterir. Eğer daha çok e-mail pazarlaması odaklı bir şirketseniz, pazarlama otomasyonları ile Hubspot öne çıkıyor. Daha çok satış süreçlerini yönetme noktasında bir ihtiyacınız var ise Zoho CRM ve Pipedrive işinize fazlasıyla katkı sağlayacaktır. Ek olarak, en iyi CRM yazılımı 2021 araştırması yaparken size tavsiyemiz, mutlaka yazılımcınız ile CRM programlarının API dökümantasyonunu incelemeniz ve entegrasyon için nasıl bir efor harcayacağınızı hesaplamanız olacaktır.

Dünyada en çok kullanılan CRM yazılımlarını incelediğimiz En İyi 5 CRM Yazılımı 2021 önerilerimizin sonuna geldik. Umarım dijital dönüşüm yolculuğunda işinizi kolaylaştıracak önerilerimiz olmuştur.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir